שלום שלום

shanisth

New member
שלום שלום

כבר כמה זמן שאני מנסה לכתוב סיפור. תמיד חלמתי לכתוב סיפור. להתחיל בדף ריק ולסיים ב500 עמודים עם מילים מילים מילים. אז זה לא עובד. אף פעם לא הצלחתי להיכנס ממש לראשי, ולהוציא את המילים החסרות. אמרתי הרבה פעמים שאני מחפשת, בעיקר לעצמי, את האמת היא שקשה לי למצוא את האמת, ומשחקי מילים הם לא בשבילי. יש לי חלום בהקיץ שאני עומדת על יד הים המרגיע (ולא משנה באיזה מצב הוא באמת או כמה הרוח חזקה, ויוצאים ממני שירים, אני שרה את השירים האהובים על ביותר, ואנשים מסתכלים מחייכים, ואני שרה ושרה ושרה, וטוב לי. אבל ביום יום אני בעצם זייפנית נוראה כשמדובר בלשיר, אז אני מחפשת מילים משלי לכתוב, כדי שאני אוכל לספר את כל מה שלא מצליחה לשיר. אבל לפעמים זה לא עובד. אז אני מחפשת. ממשיכה לפחות.

לקשמי

New member
סיפור ../images/Emo63.gif

הזכרת לי את עצמי כשהייתי ילדה. הייתי כותבת עמודים על גבי עמודים של סיפורים. לא חיפשתי בהם משמעות, לא חיפשתי בהם אמת נסתרת, אלא פשוט נתתי לדמיון שלי לבוא לידי ביטוי בכתב על גבי הנייר. בתור ילדה לא היו לי מעצורים. נתתי דרור לדמיון שלי. חלמתי להיות סופרת מפורסמת. עם הזמן "התבגרתי". אני חושבת שהפסקת כתיבת הסיפורים באה מתוך מה שתמיד אמרו לי: להפסיק לחלום ולהתחיל להיות יותר מעשית. (לימודים ואחר כך עבודה וכו'). היצירתיות שבי נרדמה. היום אני מנסה לעורר אותה מחדש. באמצעות כתיבה, באמצעות יצירת חלומות צלולים (פרטים על כך בבלוג שלי, שקישור אליו נמצא בחתימה שלי) וניסיון לפרוץ את הגבולות האלה שמגבילים וחוסמים.

shanisth

New member
היי לך

מישהו פעם אמר לי שאיבדתי את ההשראה שלי, והסכמתי איתו. אני חושבת שהיצירתיות שלי פורצת כשאני מרגישה פחות טוב עם האירועים בחיי, ומכיוון שאני בהחלט מנסה (לא תמיד בהצלחה) להרגיש טוב בכל תחומי החיים, כך היצירתיות לא מוצאת את מקומה, והמילים לא זורמות. בסופו של עניין, הרבה מילים נשארות בתוכי וקשה לי לבטא אותם בכתב, ביצירתיות, מה שמתבטא גם בדרך בה אני מתקשרת עם העולם. יצא לי לחלום כמה פעמים חלומות צלולים, אך למרות בתוך תוכי ידעתי שאני בחלום, לא הגעתי למצב בו עשיתי בדיקות מציאות/חלום. בזמן האחרון אני חושבת הרבה על פעילויות שיהוו שלווה עבורי. אולי מתוך זה תבוא היצירתיות. אך עדיין לא חקרתי מספיק.

דביקות במטרה ../images/Emo63.gif

אני כותבת למגירה כבר כמה שנים סיפורים קצרים ושירים, לפעמים מפרסמת בבלוג, אבל זה די נדיר נהיה. ויש כל כך הרבה שירים וסיפורים שרוצים להיכתב, וכתובים לי בראש אבל על הנייר הם לא מצליחים לעבור. אני חושבת לקחת יום אחד קייצי כשתהיה לי חופשה, לנסוע לים, רק אני והדפים ולקבל משם מוזה... גם אם תכתבי כל יום שורה או שתיים, עדיין זה טוב, כי בסופו של דבר תגיעי לספר... בהצלחה בכתיבה

ביפו

New member
ברכת שבת לך וגם ל לאקשמי

ואיחולי בריאות. האמת - שלא הבנתי אתכן. הבנתי דבר אחד - מהסברה של הנסיכה: שצריך התמדה, ולהעלות סיפור קצר =מדי פעם, ולא "בהזמנה מאדון מוח" קבועה ושוטפת... גם את החלום - שצריך "להיות צלול" - ועניין "בדיקת אמת/לא אמת" של חלום שזוכרים... אז אתקן מעט את העניין הזה שלך shanisth, באשר ל"500 עמוד". לפי מה שראיתי בסרטים האחרונים על "סופרים מהסרטים" - הם כבר "לא עושים זאת בעט וכתיבה תמה" - אלא פשוט - כותבים במחשב - ומדפיסים בהוצאה לאור... ויש כיום כמה מיליוני בני אדם(אולי מאות)שכותבים "הסיפור שלהם" בבלוגים. אז אולי - תנסו כמו שהציעה נסיכת-האהבה, לכתוב בין הפוסטים בבלוג? וכעת "לכל מאנית דבעי" מה שידוע לי וניסיוני בחלומות- יש אנשים שחולמים וזוכרים את החלום כשמתעוררים. עד הצהרים לערך - ישכחו אותו חלק גדול מזוכרי הבוקר.יש גם כאלו שאינם זוכרים את החלום בהתעוררם בבוקר. גם אלו הראשונים, השניים והאחרונים - זוכרים/לא זוכרים בגלל סוג או אופי החלום, אלא בגלל האופי שלהם עצמם והרגלם בשנתם. יש שחולמים המון - וכל חלוםפ הוא חלום אחר - ולכן - הזכרון בבוקר - לא מסוגל לזכור אחד מהם. הם באים לו לבן אדם (גם לבת אדם - זה אותו דבר)הרבה ובשביל התת הכרה - ושם נשארים ובערנות אינם עולים. עם השנים, מאז משנתו של פרוינד "על החלומות" חקרו חוקרי מדע ומומחי ם אלטרנטיביים ממערב ומזרח - את סוגיית החלימה. דומני ש"הבעיה של לאקשמי- היא שהיא מנסה "לתכנת את מוחה במודע להיות מודע לחלום - שיבוא בזמן שינה "עירנית כזו של חלום". אין חיה כזו. או שיושנים וחולמים, או שערים וחולמים. אבל אז - יש הבדלים ברורים בחלומות.יש גם שוני בסגנון חלום. החוקרים וגם פרוינד - מסבירים כי תהליך החלימה(וכמו כל תהליך - יש לו גורמים, ויש לו התחלה ,אמצע וסוף)הוא מין מצב שהתת מודע "מציג לאגו שלנו- "פתרון אפשרי לבעיות שחשבנו עליההן לפני שנרדמנו". וכשאנו מתעוררים, גם אם אנו "אומרים שלא זוכרים" - אנו עושים את מה שהאגו שלנו הבין מהפתרון החלומי - מעשה. וזה - מבלי שבמוצהר אנו לא זוכרים את החלום, ואפילו שלא הייתה לנו דרך לפתרון - ביום קודדם. הכל הוא פילוסופי מדי? לא חושב כך. לא אספר כאן על ניסיון/ות שלי בשירה,או בפרזה. אינני מפורסם בכך - וטוב לי שכך. אך כדוגמא חיה לדרך הסיפור האישית שלי - אציע לכן ולכל מי שקורא שורות אלו ואחרות שלי בפורום זה : התחילו לעשות מדיטציה באופן שוטף ויומיומי. התאמנו במדיטציה - שהיא "דרך המזרח הקדום" לחשיבה מודרכת. לא רק את הנשימות, לא חק את התחושה של שלווה, אלא גם את החשיבה על נושא שתגדירו רק כשאתם בתוך המדיטציה. ואפשר להתאמן בכמה וכמה נושאים - ולעסוק במדיטציה עליהם בתהליך מדיטציה אחת. וכדוגמא לסיפור קצר - אספר לכם בדיחה ששמעתי בחגיגת פורים שהתקיימה אצלי"בבית" , בדרכי שלי - יודעים אתם - יש אנשים שבונים מגדלים, ויש - כאלו שחולמים שהם ,\פעם ייבנו" מגדלים. יש אנשים שהם "צעירים" ללא קשר לגילם הרשום בתעודת זהות, וישנם אנשים ש"נולדו זקנים ועייפים מהחיים".וכך קרה פעם, מזמן - בסיפורנו זה. ביום שלפני פורים - יצא לו בעל אחד את הקניון וקנה לעצמו מתנה לחג, כדי שבערב, בסעודת החק עם כל המשפחה - יוכל "להשוויץ",במתנתו לעצמו- זוג נעליים חדשות, מבריקות. זקן בגילו היה האיש, מעבר לשבעים, וכן גם אשתו. מפני שרצה כמובן, להשוויץ בפני אשתו ולקבל ברכתה "על הגאוניות שלו בבחירת זוג הנעליים הכי מתאים לו" - הוא שב הביתה לפני שהיא שבה - וניגש לארון הבגדים בחדר השינה וחיפש לו לבוש שיתאים "להציג נכון" את נעליו. לא עברה שעה קלה- והגברת הזקנה - נכנסה בדלת, ולהפתעתה מצאה את בעלה - יושב במעיל חורפי-בכורסה בסלון, והשלט בידו וצופה - בתוכנית בישול בטלוויזיה... - מה אתה עושה, בעלי? זה לא מתאים לך לשבת בכורסה ולראות טלוויזיה באמצע היום. קם הבעל הזקן, ושאל בתגובה(ומכאן אתם יודעים שהמשפחה היא יהודית, כי דרכם של יהודים - לענות על כל שאלה - בשאלה משלהם. - מה את אומרת על הנעליים החדשות? שאל הבעל, ותוך כדי דיבורו - פתח את מעילו. -אהה, זה לא חדש , אין פה שום דבר חדש,בעלי... השיבה - אבל תראי אפילו את הצוציק שלי - אפילו הוא נהנה מלהסתכל על הברק של הנעליים החדשות. נכון שהערב הילדים שלנו יתפעלו מהנעליים החדשות שלי? -אהה, משיבה הזקנה באותו חוסר עניין, הם לא יאמרו דבר, ולא יבחינו בשינוי, שנמצא אי שם מתחת לשולחן. - אבל תראי שוב, אמר הזקן והתקרב אליה יותר, כדי שתראה ברור יותר- עכשיו את רואה את החדש? - אהה, לא בעלי - השיבה הזקנה. בפעם הבאה שאתה יותא לקניות - ת ק נ ה כ ו ב ע!! מוסר השכל: מי שלא מבין שלאשה חשוב יותר "מה שבפנים" ו"הגבריות של הבן אדם - הוא אכן זקן וטיפש. מי שהיא נראית זקנה ותשושה - אין זה אומר שהיא אינה "ערה לחידושי הזמן" אלא שיש לה את התובנה - לראות נכוחה. ומכאן לשורה התחתונהף גם בבואכם לספר "סיפור" - כדאי להפעיל נכון את המחשבה מראש, ואחר כך - לבצע.

לקשמי

New member
לביפו

אם הבנתי נכון, האם אתה בעצם לא מאמין שקיים דבר כזה "חלום צלול"? זכותך כמובן לא להאמין בכך, אבל אני מאמינה בכך מתוך ההתנסות האישית שלי. היות ומאז שאני מתרגלת כבר היו לי כמה וכמה חלומות צלולים (כלומר חלומות שבהם הייתי מודעת לכך שאני חולמת ואפילו הצלחתי לשלוט בהם מתוך המודעות) אני יודעת מעבר לכל ספק שזה אפשרי. גם אני מאמינה בכוחם של חלומות למצוא פיתרון לכל מיני בעיות. אני גם מאמינה שחלימה מודעת (שאכן קיימת) משפרת את היצירתיות, המודעות העצמית והאמונה בעצמי. לכן היא כלי אדיר להשתמש בו גם לחיי היום יום.

ביפו

New member
חי ההבדל הקטן - ותודה לקשמי על

המילים וההתנסות. כן - אנימאמין ב"חלום צלול". אך לא בכך - שכאשר אדם יושן שינה ממש - הוא יכול לחלום חלום כזה שיהיה לו צלול - אם החלום "אמיתי או דימיוני". אם האדם יושן שינה חזקה - אינו חולם כלל. זמן החלום - הוא בשינה קלה, והוא חלק מתהליך השינה. למדתי מהספרות - וספרי המומחים בפתרונות והסברים לחלומות - שעצם מעשה החלום הוא "מעין הרצה של רעיון של המוח - של פתרון אפשרי לבעיות שהטרידו מוחנו לפנישנרדמנו" ושגם אם הדברים,ה"מצגת" אינה נראית הגיונית במחשבה עירנית צלולה - יש לה את האלמנטים של פתרון והאגו, שהוא חלק מהמוח החושב שלנו - מבין את החלום - במין תובנה שונה מזו של זמן העירנות. לכן, לעניות דעתי - ה"שפה" של החלום,\וגם "הקליטה של החלום" אינם מבוצעים באוה ה"אטמוספירה של החשיבה בעירנות, אלא בשפת הסימנים של המוח הראשוני - אל המוח החושב. זו גם הסיבה, כפי שלמדתי - שהחלומות באים לנו - כשאנו יושנים. והחלום אינו מגיע כשאנו בתחילת השינה , אלא לאחר זמן, כשהגוף נח והמוח פינה כבר את הלחץ שלו מבעיות של זמן עירנות , כמוו : פיקוח על היציבה בהליכה ובישיבה או שכיבה. אזון של הנשימה ודופק הלב - למעמס הקיים והצפוי בקרוב. כן גם במוכנות לכל המצבים שדושים תגובה מיידית מהירה. גם אם ההבנה שלי ושלך להגדרתך "חלום צלול" היא שונה - כנראה שאת התאמנת בהתמקדות על בעיה מסוימת לפני השינה - על זכירת החלום בעת הערנות - אך קשה לי להאמין כי ביכולתך לשנות תוך ועל ידי תירגול כלשהו את דרכו של החלום ואת "שפתו". זה- לא נראה לי הגיוני, ואני מדבר על הפיזקה והמטה-פיזיות של החלום. החלום - יוצר אצלי - את הרעיון. אני, באופן מודע ועירני לחלוטין - האדם שהופך את הרעיון לבר ביצוע. אני הוא זה המסביר את הרעיון הטמון בפתרון - לאחרים. אני הוא זה- המביא את הרעיון לכדי ביצוע והתגשמות. על מידת ההצלחה שלי - אפשר להתווכח. עלהעובדה שכך נוצרים למעשה גם הדברים הגדולים והנפלאים ביותר בעולמנו - היא הוכחה שהחלום בא, כמו מחשבה - יוצא ממקום שבו איננו חסר,עובר במקום שבו אינו בעל ערך פיזי - וקורם משמעות וישות ומשקל סגולי בר מישוש - בבחינת מאפס אפסים, מהכלום שבמוח - נוצר משהו ממשי - וזה הקשר שאני מבין בין החלום והמציאות. האם זה קשה לתפיסה? חושבני שלא.

לקשמי

New member
לא בהכרח התאמנתי בהתמקדות

על בעיה מסוימת לפני השינה. רוב החלומות הצלולים שלי באו רק מתוך התרגול והרצון העז שלי לחלום חלום צלול. כשאני מדברת על שליטה בחלום אני מתכוונת למצב שבו אני יכולה לשנות לפחות משהו בחלום. אני יכולה לתת מספר דוגמאות: למשל באחד החלומות שלי, אחרי שעפתי ונחתתי בתוך יער חשוך, החושך הפריע לי להמשיך ללכת. אז לפני שהמשכתי קראתי בקול כמה פעמים: אור, וכל פעם כשאמרתי בקול את המילה אור, נעשה יותר ויותר אור בהדרגה, עד שהיה לי מספיק אור כדי להמשיך ללכת. או למשל היכולת לעבור דרך קירות בחלום. היא באה רק מזה שאני מזכירה לעצמי שהקיר בכלל לא קיים. הרי אני חולמת וגם הקיר הוא פרי דמיוני. (בהתחלה אמנם לא הצלחתי לעבור דרך קירות. ואז החלטתי שהם עשויים מקלקר ורק מהמחשבה על זה הם אכן היו קלקר ושברתי אותם ואז עברתי. גם זה סוג של שליטה). או שפעם אחרת נחתתי על חוטי חשמל והם זמזמו בצורה שקצת הטרידה אותי. אמרתי בקול: שקט! והזמזום השתתק. או פעם אחרת כששוב עפתי בחלום, אמרתי לעצמי שאני רוצה להגיע למקום קסום, ירוק ויפה. הספיק לי רק לחשוב על כך וכבר הייתי באותו מקום. לזה אני מתכוונת כשאני מדברת על שליטה בחלום. מצב כזה אפשרי רק כאשר יש חלק מסוים במוח שנשאר ער, למרות שאנחנו ישנים. אין לי ממש את ההסבר המדעי למה זה קורה, אבל זה שזה קורה, זאת עובדה.

hayapollak

New member
לקשמי- יפה מאדד השליטה

שלך בחלומות. את גם כותבת לאחר מכן את חלומותייך?

לקשמי

New member
כן, זה דבר חיוני :)

בין אם זה חלום רגיל ובין אם זה חלום צלול, כל לילה כשאני הולכת לישון אני שמה מחברת ועט ליד המיטה וכשמתעוררת רושמת את החלומות. זה דבר מאוד חשוב כחלק מהתרגול של חלימה מודעת. (כדי לזכור את החלומות וגם כדי ללמוד על האופי שלהם וכך לזהות אותם בעתיד).

hayapollak

New member
לקשמי

את יכולה לתת דוגמא ולהמחיש כיצד את משתמשת בשיטת החלימה ומיישמת אותה במציאות ?

לקשמי

New member
לצערי עוד לא הגעתי לזה

אני רק מתאמנת בינתיים על החלימה המודעת עצמה. כשאצבור בה יותר יכולת ושליטה בחלומות, בטח אשתמש בה גם בחיי היום יום.

hayapollak

New member
לקשמי

תנסי להזכר שוב.. קרה לך שבחלום הצלחת לעבור דרך קיר.... ובמציאות לא קרה לך באותו יום מצב שהרגשת איך את מתמודדת ופותרת מצב שקודם נראה לך - חסום כמו קיר - מצב, מכשול שקודם לא הצלחת לעבור אותו. קרה לך במציאות שהרגשת שאת ב"חושך" לא מוצאת פתרון לבעיה, או מרגישה חושך בבפנוכו וברגע שחזרת על המילה אור - נהייה לך בהיר בנשמה.. והחושך שקודם העיב לך - הואר??? את בטוחה שאין אצלך הקבלות כאלה?

לקשמי

New member
זה מאוד מעניין...

אני דווקא לא נזכרת בדברים ספציפיים שקרו (שפתרתי בעיות ספציפיות וכיו"ב) אבל החלומות הצלולים באופן כללי נותנים לי הרבה השראה ויצירתיות וכן, גם אמונה בעצמי. האמת שבזמן האחרון אני פחות שולטת בחלומות הצלולים. כבר כמה שבועות שקורה לי שאם אני מגיעה לחלום צלול אני מתעוררת ממנו מהר מאוד ולא מנצלת אותו כמו שבעבר. אני מניחה שזה משהו שצריך לקרות כחלק מהתירגול והעבודה שלי היא לחזור לפחות לאותה רמת שליטה ומודעות כמו שהיו בהתחלה ואפילו ליותר מזה.

למעלה