הנה המכתב, לא כקובץ
שלום רב, הנדון: בקשת פטור בשירות בטחון מטעמי אנרכו-פציפיזם בהתאם לסעיף 39 לחוק שירות הבטחון (נוסח משולב), תשמ"ו- 1986 אני, אסיה, מבקשת בזאת לפטור אותי משירות הבטחון מטעמי מצפון, על פי סעיף 39 לחוק שירות הבטחון, תשמ"ו -1986. אבקשך להעביר את הבקשה לידי ועידת הפטור על מנת שיוכלו לדון בבקשתי. הייני מצהירה בזאת כי מצפוני ותפיסות העולם שלי מונעים ממני מלשרת בצבא, בכל צבא אשר יהיה. מצ"ב תצהיר חתום. הייני מסרבת לשרת בצבא הגנה לישראל מכיוון שאיני תומכת בכל פעולה מיליטריסטית. הצבא הנו גוף הפועל בשיטות שאיני יכולה לקחת חלק בהן. איני יכולה להיות חלק מגוף הלוקח חיים מאנשים אחרים, הפועל בשיטות אכזריות ,פוגע בזכויות האדם הבסיסיות, מפלה, מדכא וכובש. בצבא ישנם רעיונות אבסורדים שלפיהם ישנם היבטים בהם כדאי להרוג ולהיהרג. לא אקח חלק בשום צבא שהוא, מכיוון שמצפוני, אמונותיי ותפיסות עולמי מונעים ממני. הצבא (כל צבא) סב סביב סרט נע של אלימות. אינו מונע אותה, אלא יוצר אותה. עקב ניהול כל גוף מיליטריסטי פורצות מלחמות, ומבחינת תפיסת העולם שלי, אין מלחמות "צודקות". הוא אינו בונה סכרים, אלא יוצר את השיטפונות. הנו גוף אשר מבסיסו כוחני ומטפח כוחנות. הרוצה בשלום אינו הולך למלחמה. בעיני שלום אמיתי, הנו פרוק נשק ושלוב אינטרסים במטרה לאחווה ולשיתוף פעולה. עקב אמונותיי ותפיסת עולמי איני יכולה להתעלם מהעובדה כי מדינת ישראל בעזרת הצבא, גורמת לדיכוי העם הפלסטיני כבר יותר מחמישים שנה. המהות הפוליטית היא לא זו המונעת ממני את שירותי הצבאי, אלא המניעים הפוליטיים הם רק צרור סיבות נוספות לסירובי. התנגדותי לשירות בטחוני היא חלק בלתי נפרד מהתנגדותי לכל צורות האפליה והאלימות: הומופוביה, סקסיזם, גזענות וכו'. ברצוני להדגיש כי איני מתחמקת מתרומה למדינה ואדרבא, הייני נכונה לתרום לקהילה, אך אעשה זאת אך ורק בדרכי שלי. שאינה כוללת כל דרך מיליטריסטית, ונהפוכו. בכוונתי להתנדב לקהילה, במסגרת שירות לאומי, במשך שנתיים, בעמותת אלון. עמותה זו עוסקת בחינוך ילדים בשכונות ועיירות פיתוח ללא כל צורה של אפליה וגזענות. הרצון שלי לתרומה לקהילה הנו רצון עז, הנובע מאמונותיי ומהדרך שבה הייני הולכת, אך איני מוכנה לשרת את הקהילה דרך כל גוף המפלה או משתמש בכל סוג של אלימות, כלפי כל רבדי החברה, הלאומים והדתות, מכיוון שמצפוני איני מאפשר לי. אני חושבת שהתנדבותי לקהילה נחוצה, אעשה זאת מתוך אהבת מולדתי ונכונותי לתרום לחברה הישראלית לרבדיה בדרכי שלי בלבד. האם זה אפשרי שאקח חלק בשירות הבטחוני, אשר הוא גוף המייצג רעיונות שכל עקרונותיי נוגדים לו?? האם תכריחו איש דתי לחטוא ולהמיר את פי השם?? אם דתיות, אף שהן תומכת בכל לבן בצה"ל, תקבלנה פטור משרות, האם תוכלו לחייב אותי לקחת חלק בגוף, שכל הרעיונות שלו ודרך פעולותיו נוגדים את מצפוני, אמונותיי ואת תפיסת עולמי?? על השקפותיי האנטי מיליטריסטיות, המצפוניות, יוכלו להעיד: 1. 2. על פי תקנה 5 (ד) איני חייבת להתייצב לבדיקות רפואיות כל עוד לא נדחיתי פעמיים ע"י ועדת הפטור. אי לכך ובהתאם לזאת אני רואה עצמי פטורה מהתייצבות בלשכת הגיוס מלבד התייצבות לועדת הפטור. בכבוד רב, אסיה מצ"ב: תצהיר מאושר על ידי עו"ד. העתקים: שר הבטחון, הקריה, ת"א. ראש מנהל גיוס, משרד הבטחון, הקריה, ת"א תנועת "פרופיל חדש" בכל אופן, הנה המכתב, אני אשמח אם תגיבו ותעזרו לי תודה רבה רבה אסיה