שלום שלום..!!!

ela12345

New member
שלום שלום..!!!

אני צריכה עזרה, וזה די דחוף לי.. אני מקווה שתוכלו לעזור לי. אני מחפשת את השמות של כל (אם לא כל, אז רוב) האלות היווניות.. בקשה כתבו לי שמות של אלות שאתם מכירים.. ועוד משהו - אחרי שאתם רושמים את שם האלה, כתבו איזה אלה היא.. דוגמא : ונוס - אלת היופי והאהבה.. (אפילו בזה אני לא בטוחה). בקשה תעזרו לי..!!!

סקיפי

New member
לא נראה לי שזה הכל

אבל ננסה: גאיה: האדמה ראיה: אשתו של כרונוס אפרודיטה: אלת היופי והאהבה, המקבילה היונית של וונוס הרומאית סאלאנה: ירח אאוס: איילת השחר איריס: הקשת בענן סטיקס: בתו הבכורה של אוקיינוס, ומפלצת מפורסמת... תשע המוזות: קאליופה (יפת הפנים) – מוזת השיר והגבורה קליאו (מבשרת התהילה) – היסטוריה אויטארפה (העליזה) – מוזת השירה הלירית טאלאיה(הענוגה) - קומדיה מאלפומאנה (השרה) - טרגדיה טארפסיכורה (חובבת הריקוד) – מחול אראטו (האהובה) – שירי אהבה פולהימניה – הימנונים ושירי דת אוראניה (בת השמים) – חכמת הכוכבים לאטו: אמם של אפולו וארטמיס ארטמיס: ציד. מקבילה לדיאנה אתנה: חכמה מאיה: אמו של הרמס תאמיס: בת זוגו של זאוס, לפני הרה הרה: מלכת האלים, אשתו של זאוס האבה: בתה של הרה, אשתו של הרקולס הסטיה: האח, הבית דמטר: אדמה ושדות פרספונה(קורה): בתה של דמטר, אשתו של האדס אל השאול סאמאלה: בת תמותה במקור, אמו של דיוניסוס שלוש החאריטות: אויפרוזינה, תאלאיה, ואגלאיה (משהו עם מזג האוויר) קיאנה: מים נמפות: נאיאדות- מעיינות ופלגים דריאדות -יערות האמאדריאדות – צמיחת העצים ליימונאדות – פרחים ודשא נאראידות -ים טיכא: אושר וגורל וכמובן שלוש המוירות: לאקסיס, קליוטוס ואטרופוס בטוח שז לא הכל, אבל מקווה שעזרתי...

ela12345

New member
וואו תודה!! עזרת מאוד!!!!

רק שאלה אחרונה, אתה יודע איך כותבים קאליופה (המוזה) באנגלית?? ותודה ענקית!! עזרת לי מאוד!!!!

TheNimpa

New member
יש גם..

את אפולו.. ודפנה.. מהסיפור..:} אחד הסיפורים הידועים במיתולוגיה היוונית הוא הסיפור על דפנה, נימפת היער, שהאל אפולו התאהב בה. דפנה, שביקשה להיות ציידת כאלה ארטמיס (דיאנה), סירבה להשיב לו אהבה. כאשר נמלטה מפניו נענה אביה לקריאת העזרה שלה והפך אותה לעץ הדפנה. רגליה דבקו לאדמה, גופה התכסה בקליפת עץ ושערותיה היו לעלים. אפולו, תבע לעצמו את עץ הדפנה, ומעליו עשה זר לראשו. ביוון וברומא העתיקות היו מעטרים את ראשיהם של משוררים וסופרים מפורסמים בזרי דפנה.

ela12345

New member
היא..../images/Emo13.gif

אהבתי את הסיפור על דפנה.. באמת מעניין כל הנושא הזה. למרות שאני לא ממש מבינה בזה כי רק לאחרונה התחלתי להתעניין. ממ מישהו יודע איך רושמים באנגלית קאליופה??

סקיפי

New member
כן, אבל היא נימפה

לא בדיוק אלה. מצד שני, כמוה גם מאיה ולטו... או שצכניסים אותה או שמורידים אותן.

למעלה