שלום שלום

lostharpy

New member
שלום שלום

מקווה שאוכל לקבל כאן עצה טובה, כבר התייעצתי בכל החברים שלי ולא מצאתי תשובה שעוזרת לי. הכרתי מישהו, דרך האינטרנט, יצאנו כידידים, נפגשנו פעמיים ולא הפסקנו לדבר מאז. אתמול התוודתי אליו על רגשות שאני מפתחת אליו, והוא מצידו אמר שהוא מרגיש אותו דבר. הבעיה היא שהוא יצא ממערכת יחסים לפני חצי שנה אחרי שהוא הרגיש חנוק מדי (הוא עכשיו כמעט בן 23) ואחרי שנה וחצי במערכת יחסים פשוט היה חייב לצאת, עכשיו הוא אמר שהוא לא מוכן למערכת יחסים נוספת בקרוב אבל הוא הקדיש לזה מחשבה בגלל שגם הוא מרגיש אלי. ברור לי שללחוץ עליו זה לא ריאלי, אבל אני לא יודעת אם לוותר או לתת לזה זמן. לצערי הדבר השני שמפריד בנינו זה מרחק די רציני (חיפה - ת"א בערך). מה עושים??

orlyt

New member
אני לא חושבת שהתשובה שלי תעזור

אבל אני אשיב בכל זאת. חצי שנה זה לא מעט זמן. יתכן שיש בו כבר בשלות מסוימת להכנס למערכת יחסים חדשה, אבל את זה רק הוא יכול לדעת. הוא אמר לך שהוא לא מוכן למע' יחסים נוספת כרגע, אבל הוא הקדיש לזה מחשבה.. מה זה אומר מבחינתך? שלא כדאי לצפות ליותר מדי. יכול להיות שהוא ינסה ואז ירגיש שהוא עוד לא מוכן. המרחק שביניכם יכול להיות גם מועיל וגם מזיק. מועיל משום שהוא לא מאפשר יותר מדי פגישות, ואז אלמנט המחנק יורד. מזיק משום שהוא לא מאפשר יותר מדי פגישות ואז הרצון להפגש הופך מחניק (מדברים יותר מדי בטלפון, מתעצבנים שלא יוצא להפגש, מתחילה תחושה שצד אחד מנסה יותר וצד שני מנסה פחות...) יצאתם פעמיים, עוד אין סיבה להצהיר הצהרות מרחיקות לכת בשלב זה (כן מערכת יחסים, לא מערכת יחסים - אלו דברים שנבנים לאורך זמן, ולא מתוך החלטה רגעית). תראו איך הולך לכם (מה קוראים היום "תזרמו") עם המרחק, עם המחנק ורק אז תחליטו.

m L m

New member
../images/Emo45.gif מסכימה

למה שלא תזרמו עם הקשר? אל תצהירו הצהרות אלא פשוט תתחילו לצאת ולאט לאט תראו לאן זה מוביל? חבל להגיד כבר עכשיו שאתם במערכת יחסים ואז הוא יכנס לפאניקה ויברח ואולי אם תתקדמו לאט הוא יהנה ותשארו ביחד הרבה זמן?!

dana2909

New member
אין לי יותר מדי מה להוסיף חוץ מאשר

להסב את תשומת ליבך לכך שמאד יכול להיות שזו היתה דרכו לנפנף אותך, את מוצאת חן בעיני אבל... אז כמו שאמרה orlyt פשוט לזרום עם מה שיש, בלי לשים הגדרות וסיסמאות, פשוט להנות יחד.

lostharpy

New member
למען האמת חשבתי על האופציה הראשונה

שבאמת הוא לא מעוניין בי, אבל זה לא מסתדר לי עם דברים אחרים שהוא אומר, וזה לא מסתדר לי דווקא כי כבר ניפנפו אותי בעבר, הוא אמר כמה וכמה פעמים שהוא היה רוצה שאני אסע אליו, ורמז שאם אני רוצה נצא לחופש לאנשהו. הבעיה היא שאני רוצה נורא לקוות שכשיגיע הזמן ואכן ניפגש הוא יגיע למסקנות אחרות. ורק לשם ההדגשה, הפעמיים בהם נפגשנו היו לגמרי ידידותיות ואפלטוניות, לא דובר על משהו מעבר לזה, רציתי ללכת לסרט לא היה לי עם מי הוא הציע לבוא (כל הדרך מחיפה לת"א) לראות איתי סרט.. הוא פשוא ככה. רק שלי אין מושג מה לעשות, להמשיך הלאה או לתת לזה זמן?

orlyt

New member
יש מנפנפים שכאלה

שמבטיחים לך הבטחות שווא. נפגשתם שלוש פעמים והוא כבר מציע לצאת לחופש יחד? הייתי בורחת בצעקות - מי אתה? מי מכיר אותך בכלל..? (הדברים נאמרו בהקצנה כמובן.. הבנתי ששוחחתם ארוכות באינטרנט). היה אחד שבבליינד דייט הרעיף עלי כל כך הרבה מחמאות והציע לי לבוא איתו למסיבת היומולדת הענקית שמתכננים לאמא שלו, שהייתי בטוחה שעוד רגע הוא מוציא טבעת שהכין מראש וגורר אותי לרבנות. התלהבות יתר זה מלחיץ לאללה, במיוחד כשהיא לא קשורה למציאות בשום צורה שהיא. גם הנכונות לעשות "קפיצה קלה" מחיפה לת"א לא מוצאת חן בעיניי במיוחד. ההתמסרות הזו במעטה ספונטניות נותנת *לי* הרגשה לא נוחה, למרות שהמטרה שלה היא כאילו הפוכה. לא יודעת אם זה רלוונטי אלייך, אבל חלקתי את מחשבותיי בנושא

shellyland

New member
זה לא בדיוק מה שאמרתי

שלא תתחנן. לא רוצה? מהסס? מפחד? לא החלטי? לא צריך. הלאה. יש עוד אלף כמוהו. מצד שני, זה לא צריך למנוע ממנה שלמור איתו על קשרי ידידות ואף להעמיק אותם ככאלה. כל עוד, כמובן, היא דואגת להוריד את רמת הציפיות שלה מן הקשר. ואם, אולי, בעתיד, הוא ישנה את דעתו ויחליט שהוא בעצם כן רוצה, שידאג להתאמץ להחזיר אותה לאותו מקום בו היא נמצאת עכשיו.

למעלה