../images/Emo110.gif../images/Emo9.gif שלום לגברת אשכנזי...
ראשית כל, שלום לך וברוכה הבאה.. שנית, ברצוני להבהיר לך, שלא כולם כאן שונאים מורים, אני למשל, לא שונאת מורים, להפך.. כשיודעים להסתדר איתם הכל הולך נהדר. אבל מצד שני, יש אנשים שפשוט לא נועדו להיות מורים. וזה לא קשור לזה שאנחנו שונאים אותם. זה פשוט לא זה, זה לא המקצוע שהביא להם מזל. לצערי, פגשתי במורה כזו בשנתיים האחרונות, ועם כל הכבוד שהנני רוכשת למורה זו, היא אינה מסוגלת לתפקד בתור מורה בתנאים נורמליים. על כן, אציג בפנייך כמה דוגמאות; מורה זו, היא מורה מבוגרת אשר נכנסה לה אל גיל המעבר. בעבר, הייתה היא מנהלת בית ספר, וכיום, היא רק מורה [וסגנית], ובצורות פסיכולוגיות כלשהן, היא סובלת מזה שירדה ברמה כביכול. [אף אחד לא באמת אוהב לרדת רמה]. בשנתיים הללו, היו לה הרבה בעיות אישיות [אמה נפטרה, שני בניה בצבא, באחד המקומות הכי מסוכנים שיש, הנכדה שלה עברתה תאונת דרכים וכן הלאה], אין היא יכלה לתפקד בתור מורה כשכל הבעיות הללו מציפות אותה, ואפשר להבין אותה. לעומת זאת, ישנן מורות, שפשוט תענוג להיות בשיעורים שלהן.. גם אם אלה השיעורים המעצבנים ביותר. וגם מורה כזו הייתה לי, הפכה את שיעורי לשון והיסטוריה לשיעורים כיפיים [ולא ידוע לי שתלמיד יחכה לשיעור לשון או היסטוריה
]. לכן, לפי דעתי, ה"שנאה" הזאת למורים נובעת לא רק מהתלמידים אלא גם מהמורים עצמם. חוץ מזה, לא נראה לי שילד יכול לשנוא בצורה כזו. זו לא שנאה. זה משהו שתמיד היה, ישנו ויהיה. או ש.. לך לא היו מורים שלא חיבבת?
מארי