שלום שלום

צ א ל ה

New member
שלום שלום

רציתי לברר אתכם דבר מה... הציעו עבודה באנגליה יש לי דרכון בריטי, אבל הוא לא בתוקף, ואני צריכה במידה ואני לוקחת את העבודה, לטוס תוך שבוע - שבוע וחצי חידוש דרכון בארץ לוקח לפי מה שהבנתי באזור החודש. מה שאומר שלא אספיק האם אני יכולה לטוס עם הדרכון הישראלי שלי, לעבוד באנגליה ובמידה ומישהו ישאל שאלות לגביי חוקיות להגיד להם שאני אזרחית ללא דרכון בתוקף? אני מתכננת שם לחדש את הדרכון, שם בטח זה לוקח מעט זמן... אני מפחדת לעבוד ואח"כ להסתבך מבחינת החוק שם... תודה מראש על העזרה. צאלה

TrigATUSA

New member
לא פשוט

על פי החוק, אסור לך להיכנס לבריטניה באמצעות דרכון ישראלי (כי תמיד חייבים להיכנס למדינת אזרחות עם דרכון המדינה) אם הם יעלו על זה בגבול (לא בטוח שיש להם דרך טובה, אבל מי יודע) את עלולה להסתבך מאוד בכל מקרה תיאלצי לשקר בכניסה כשישאלו אותך מה את הולכת לעשות (כי לא תוכלי לומר להם שאת הולכת לעבוד - זה אסור עם דרכון ישראלי), לא תוכלי לומר להם שאת בעצם אזרחית בריטית מהסיבה שאמרתי קודם אני רואה שתי אפשרויות בשבילך: לנסות לקבל מהקונסוליה הבריטית טיפול אקספרס. יש להם יכולת לארגן לך דרכון, אפילו זמני, תוך יום יומיים (כמו הדרכון שהם נותנים לתיירים בריטים שמאבדים את הדרכון שלהם בישראל במהלך החופש) תצטרכ רק לחושב על סיבה מאוד מאוד משכנעת למה עליהם לעשות את זה. אולי כדאי לשקול להתחנן, אבל מהכירותי עם הבריטים אני ספקן, אבל מי יודע -אולי תפלי על מישהו לא טיפוסי

TrigATUSA

New member
אפשרות שניה היא קצת עקומה

אבל חוקית לגמרי את יכולה לטוס לאירלנד על הדרכון הישראלי, ואם את עוברת לבריטניה משם את רק צריכה להראות הוכחה על אזרחות, ולא דרכון בתוקף - ככה שאם יש לך הוכחת אזרחות אחרת כמו תעודת לידה או תעודת אזרחות תוכלי לעבור את הגבול באופן חוקי ובלי דרכון בריטי בתוקף

צ א ל ה

New member
וואו

נשמע בעייתי משהו כל הבלאגן הזה... :( תודה, אני אגש לקונסוליה פה בת"א ואברר את הכל איתם... אין ברירה...

jonbaum

New member
אני לא בטוח שאתה צודק

נכון שלישראל יש את הסריטה הזו (פלוס עוד הרבה סריטות) של חובה להכנס לישראל עם דרכון ישראלי למי שיש (כנראה בגלל הצבא ובעבר מס נסיעות), אבל אני לא חושב שיש את הדבר הזה בהרבה מדינות אחרות. אני פעם נכנסתי לבריטניה עם דרכון ישראלי אפילו שיש לי אזרחות בריטית (ולא הספקתי להוציא דרכון), ואפילו הסברתי את זה לפקיד ההגירה כי על הדרכון הישראלי היה כתוב שאני יליד הממלכה המאוחדת, ואף אחד לא עשה לי עם זה שום בעיה. יכול להיות שהמצב השתנה, אבל לפחות בעבר אזרחים בריטיים בכלל לא היו צריכים דרכון על מנת להכנס לבריטניה. אפשר היה להראות אפילו כרטיס חבר בספריה. לדעתי אפשר בהחלט להכנס עם הדרכון הישראלי, ואולי אפילו להראות להם את הדרכון הבריטי שפג תוקפו. וכמו שאתה אומר, אם מסבירים בשגרירות שחייבים את הדרכון תוך זמן קצר אני מאמין שהם יעשו משהו בנידון, מקסימום ינפיקו איזו תעודת מעבר זמנית.

TrigATUSA

New member
לייתר דיוק

למדינת האזרחות אסור להיכנס עם דרכון זר (ולא - חייבים להיכנס עם דרכון המדינה) למיטב ידיעתי זה חוק אוניברסלי, אני מכיר הרבה מקרים פרטיים, אבל לא מצאתי קישור שמאשר את הכלליות של הכלל

jonbaum

New member
מצאתי את התשובה

המצב הוא כנראה כזה: אזרח בריטי שמחזיק באזרחות נוספת יכול להכנס לבריטניה עם הדרכון הזר אם הוא בא לנופש או ביקור. אם הוא בא לעבוד הוא אמור להכנס לבריטניה עם הדרכון הבריטי. אני מצרף לינק. המידע מופיע בפסקה האחרונה.

Woking

New member
קשה לי להאמין

שפקיד ההגירה הבריטי יימנע ממך להכנס לבריטניה בגלל שהדרכון ה
בריטי​
שלך לא בתוקף. בכל מקרה אני הייתי שואל את השגרירות אם יתנו לך להכנס לבריטניה למרות שפג תוקף הדרכון. אולי התשובה הרבה יותר פשוטה ממה שדמיינת.

צ א ל ה

New member
להכנס

ברור שלא יתנו לי להכנס עם דרכון לא בתוקף... כמו שכבר אמרתי, אגש לקונסוליה כדי לברר הכל... חשבתי אולי מישהו פה יוכל לחסוך ממני את הביקור שם... תודה לכולם ...

TrigATUSA

New member
זה לא כל כך חד וחלק

אם את אזרחית בריטית ומופיעה בהית'רו בלי דרכון בתוקף, הם לא ממש יכולים לגרש אותך (לאן? את אזרחית בריטית). הם כן יכולים (ונראה לי סביר שהם יעשו את זה) לעכב אותך שעות על גבי שעות, לעשות לך נו-נו-נו, ואולי גם לקנוס אותך

TrigATUSA

New member
ואם להאמין לוויקיפדיה

אין בעייה בכלל - אפשר להיכנס עם דרכון לא בתוקף http://en.wikipedia.org/wiki/British_passport שימי לב להערה 18 רק תשימי לב שאת חייבת להראות בזמן ה CHECK IN בישראל שיש לך כרטיס הלוך חזור לאירופה, אחרת לא יעלו אותך לטיסה עם דרכון ישראלי

למעלה