שלום שלום

porat777

New member
שלום שלום

אהלן, הפנו אותי לפורום הזה מפורום טיולים בנוגע לטיולי אופנועים בארץ.. יש לי המון שאלות בנושא.. מישהו מוכן להתנדב ולעזור לי?

porat777

New member
כמה דברים

איזה סוג טיולים אלה - שטח, כביש.. אזורים ספציפיים..ואחר כך גם איזה כלים מומלצים לנהיגה (סמ"ק, חברה וכדומה). יש לי רישיון, ואני רוצה להכנס קצת לעניין הטיולים על אופנועים.

eringel

New member
קצת תשובות בעניין טיולים

שלום, ככלל, טיולים שמתקיימים בארץ מתקיימים רק על אופנועים פרטיים - האופנוע שלך ואתה מצטרף מרצונך לחבורה. אתה יכול למצוא טיולים מכל סוג - שטח, כביש ומשולב ומכל סוג במספר רמות. אם תוכל לתת מעט יותר מידע לאן אתה מכוון אשמח להמשיך בפירוט. אלדד

porat777

New member
אוקי

בעיקרון, אני נהג כבר כמה שנים על קטנוע ואני רוצה לרכוש קטנוע חדש (יש לי קימקו מובי) שישמש אותי גם לטיולים בכביש, כאשר אני לא מתמצא כל כך באיך שהטיולים מאורגנים, אז אפשר לקרוא לי מתחיל.

redrider

New member
הכי פשוט יש שני סוגים

טיולים המוניים - קבוצה גדולה של רוכבים מתכנסת בנקודת איסוף מסוכמת. לאחר מכן כולם נוסעים בטור מאורגן עם מוביל ומאסף עם עצירות במקומות מסוימים לצורך הגדלת הכרס. ביננו משעמם רצח. כמובן שיש כאלו שמשתוללים תוך כדי הנסיעה, עוקפים וכאלו אבל לטעמי זה עדיין משעמם. טיולים בקבוצה מצומצמת - אותו הדבר רק עם כמות קטנה של אופנועים ורכיבה יותר אינדיבידואלית אם כי עדיין עם יעד משותף. רוכבים כל אחד בקצב שלו ליעד מסוים. תלוי גם בסוג האופנועים. אם אתה בראש של קטנוע ולא בא לך להשקיע הרבה כסף בכדי לקנות משהו רציני (גראנד דינק זה לא כלי בינעירוני כל כך) עדיף שתקנה איזה GS או ER שיעלו לך יחסית זול יותר מהרבה בחינות ויסעו יותר מהר ולמרחק גדול יותר. לסיכום תהנה לך

porat777

New member
חברות?

איזה חברות אלה הGS וה-ER ? אני לאו דווקא מחפש את הזולים כרגע, אני מעדיף להשקיע סכום יחסית גבוה בשביל לקבל רכב שיחזיק לי מעמד הרבה זמן, וההוצאות על הטיפולים והאחזקה יהיו נמוכות יותר..

eringel

New member
מתוך הנחה שאתה קונה משהו יותר גדול מהמובי...

ישנם טיולי המועדון (מועדון האופנועים הישראלי), יש את הטיולים של קרין ואלחנן, ויש את פורום הטיולים של פולגז. באתר של פולגז תוכל גם למצוא קישורים לאתר המועדון ולמקומות נוספים בהם תוכל להרחיב את ידיעותיך לגבי טיולים והשתתפות בהם. אלדד

porat777

New member
יש לך המלצה?

המלצה על קטנוע מסויים תעזור מאוד.. אני נוטה לכיוון ה250 סמ"ק, כאזר אני מעדיף איכות לטווח ארוך על פני קטנוע שההוצאות הנלוות בשנים שאחר כך יעלו לי על ההפרש ההתחלתי.. שמעתי שהיפניות מחזיקות מעמד יותר טוב מטייוואניות וסיניות (בטח ברכב - זה נכון גם לקטנועים ואופנועים?)

eringel

New member
המלצות יש הרבה...

אם אתה מכוון לקטנועים\גדלנועים אז מוטב שתערוך חיפוש מקביל בפורום שלהם(קישור בצד שמאל), איני מכיר אותם מספיק טוב ע"מ להמליץ. כמו כן תקרא מבחנים בפולגז - יש שם מבחנים השוואתיים מאד אינפורמטיביים. אם אתה מוכן לדבר על אופנועים אז ה"שילוש" הראשוני הוא GS,ER,CB של הונדה קוואסקי וסוזוקי בהתאמה. גם כאן אפנה אותך למאמרים עבור מתחילים שישנם כאן באתר ובפולגז. קיימת האופציה של התחלה מאופנוע שאינו כביש אלא דו"ש - DRZ של סוזוקי לדוגמא. אלדד

porat777

New member
עזרת לי מאוד

תודה רבה. אני אבחן ואחקור על המשולש הקדוש, ואנסה לגלות מה יתאים לי יותר.

למעלה