שלום שלום..

שלום שלום..../images/Emo140.gif

אולי עברתי (ואולי לא) את הגיל של ילדים, אבל שניצל בצורת ללבות ועוגיות עם שוקולד הם רק חלק מהדברים שמסתובבים אצלי בבית... לפני שבוע בערך אחרי בדיקת דם גילו שאני סובלת מאנמיה, לא קשה במיוחד, אבל השורשים הפולנים של אמא שלי שלחו אותה לסופר כדי לקנות המון כבד ואבריים פנימים אחרים (שהם דרך אגב ממש מגעילים) יש איזשהי דרך להפוך אותם לקצת פחות,ובכן-מגעילים? (אני יודעת שזה בדרך כלל לא מתריד אמאהות שמבשלות לילדים בגילאים קטנים אבל אם אפשר שהמתכונים לא יסתמו לי לגמרי את העורקים) המון המון תודה

MAORBIKE26

New member
ברוכה הבאה לפורום

זה לא פורום בישול לילדים קטנים זה לכל גיל , החברים ישמחו לעזור לך עוד מעט אז בינתיים חפשי בלוח המתכונים של הפורום (למעלה )

limim

New member
בבקשה: מעורב ירושלמי

מתכון: מעורב ירושלמי רכיבים: קילו כבדי עוף חצי קילו טחולי עוף 2 פרפרים של חזה עוף חתוכים לקוביות 2 בצלים ענקיים חתוכים לרצועות מלח פלפל כמון שמן קנולה או שמן צמחי אחר אופן הכנה: מטגנים את הבצלים עד להזהבה. מוסיפים את הבשרים ומטגנים תוך ערבוב . מתבלים ומטגנים עוד קצת עד שהבשרים עשויים, אבל לא יותר מדי. הערות: הילדים מתים על זה, בעיקר בתוך פיתה עם חומוס וסלטים מקור המתכון: פורום בישול לילדים-ד ר ו מ י ת 1 הופק על-ידי תוכנת מטעמים 2001 גרסה 1.1.2

limim

New member
המבורגר מבשר עוף טחון וכבד עוף

מתכון: המבורגר מבשר עוף טחון וכבד עוף רכיבים: 100 גר' בשר עוף טחון 100 גר' כבד עוף 1 בצל קצוץ מטוגן 1 ביצה 1 כף פירורי לחם מלח, פלפל לקישוט: 2 לחמניות בצל חתוך דק לעיגולים 2 פרוסות עגבנייה מלפפון חמוץ פרוס דק קטשופ, חרדל, מיונז אופן הכנה: צולים את הכבד על רשת שמתחתיה מגש, למשך כ- 5 דק' בתנור שחומם מראש ל- 180 מעלות או מטגנים את הכבד משני צדדיו במחבת מעט משומנת כ- 2 דק' בכל צד. קוצצים את הכבד בעזרת סכין ומערבבים בקערה יחד עם שאר המרכיבים. יוצרים שתי קציצות בעובי של כ- 1 ס"מ ובקוטר של 7 ס"מ ומטגנים משני הצדדים עד קבלת גוון חום יפה. לסיום מניחים על חצי לחמנייה ומקשטים בעזרת המרכיבים. מגישים, כמובן, בליווי צ'יפס. הערות: מקור המתכון: עושים חיים וטעים הופק על-ידי תוכנת מטעמים 2001 גרסה 1.1.2

limim

New member
בורקס ממולא בכבדי עוף ופטריות

מתכון: בורקס ממולא בכבדי עוף ופטריות רכיבים: 1 חבילת בצק עלים 3 בצלים גדולים פרוסים דק 250 גרם כבדי עוף מלח , פלפל כף אבקת פיטריות אופן הכנה: מטגנים את הבצל לצבע זהוב יפה מוסיפים את הכבדים ומטגנים ,מוסיפים את התבלינים לפי הטעם ואת אבקת הפיטריות ומבשלים כ15 ד'' על אש בנונית. עושים מהבצק עלים צורות מענינות אופים מגישים כשהבצק האפוי מטה ומעל מפזרים את הכבדים והבצל . ממולץ להגיש כמנה ראשונה הערות: מקור המתכון: http://iol.co.il הופק על-ידי תוכנת מטעמים 2001 גרסה 1.1.2

מבינה אותך../images/Emo8.gif גם אני שונאת כבד

אבל כמוך אין לי ברירה וצריך לאכול כבד, ברוקולי, ורוב העלים הירוקים שיש בהם ברזל. לא מציעה לך לבשל אותם אחרת ייאבדו את כל ויטמין הברזל שיש בהם. רק צליה קלה משני הצדדים, עם תיבול מזרחי כמו חוויג' למרק שיעדן קצת, ולחוד לטגן טבעות בצל ואז להוסיף מעל הבצל את הכבד המוכן. גם בחלקי פנים אחרים כמו ריאות וכליות יש המון דם. הכי חשוב בזמן כזה של חוסר ברזל בגוף , לשתות ויטמין C שזה פרי הדר. ובדיוק עכשיו במטעמים מראים בישול של כבד. לבקשתך.

limim

New member
מוסיפה על מה ששוש כתבה:

אכן מומלץ לשתות מיץ פירות הדר. הכי טוב לשתות יחד עם צריכת הבשר, כי הויטמין סי תורם לספיגה טובה יותר של הברזל בדם. הכי פשוט והכי זמין: מטגנים את הכבד וכשהוא מוכן לטפטף עליו מעט מיץ לימון... מלבד זאת גם בחסה, בברוקולי ובתרד יש ברזל אבל לא באותה הכמות והזמינות כמו שיש בחלקים הפנימיים. אני בהחלט ממליצה לך על מתכון מסוג הבורקס שנתתי לך, שבו הבשר ה"פחות אטרטיבי" מוחבא בתוך בצק וכך תוכלי "לשכוח מקיומו".

טחול ממולא זה מאכל חריף וטעים

לפחות לטעמי. צריך מומחיות לא קטנה להכינו. אני אוכלת אותו במסעדות מזרחיות או אצל חבר שלנו שמומחה בהכנתו. זה נראה כמו מעין נקניק ומגישים אותו בפרוסות. ובענין הכבד, אני ממליצה לך על הפאטה כבד שנתתי את המרשם שלו כאן ונמצא למעלה במאמרים. תאכלי על טוסט עם ערימונת של ריבת בצל מעליו. פשוט יאמי וגם אנשים שלא מתים על כבד אוהבים את זה.

אופס... את כנראה מתכוונת לטחולים

במרשם של המעורב הירושלמי למעלה? פה הכוונה לטחולי עוף שנראים כמו ג'ולות קטנות ועגולות. זה נמכר בסופר במחלקת בשר ובדרך כלל מונח ליד כבד העוף. מאד טעים בטיגון ביחד עם כבדי העוף וחתיכות של חזה עוף. אפשר לוותר על חזה העוף ולטגן רק כבדים וטחולי עוף עם המון המון בצל. אני מורחת חומוס בפיתה, מורחת סחוג ודוחפת פנימה ערימה חמה כזו. יאמי...

למעלה