שלום שלום

A M R

New member
שלום שלום ../images/Emo13.gif

אחייניתי בת שנתיים וחצי. לפני כחודש נולד לה אח ומאז היא מתנהגת נורא שהיא בבית. התנהגותה מתבטאת במרדנות, בכי רב, פגיעה רצינית בילוד (לפני כמה ימים היא הפכה אותו כשהוא ישן בעריסה ובאה לספר על כך להוריה בשמחה רבה) ומכות אפילו לחבריה (היא מרביצה אך ורק בבית, בגן ובחוץ היא מתנהגת מצויין). הם חיים רחוק מכאן ואין להם שם משפחה שיכולה לעזור. לפני לידת הבן אחותי נהגה לתת לה את כל תשומת הלב והילדה די מפונקת. הייתי רוצה לדעת מה פשר התנהגותה, וכיצד ניתן לעזור לה. תודה מראש.

לאה_מ

New member
ברוכה הבאה אלינו ../images/Emo142.gif

אני לא חושבת שאחייניתך מפונקת. אני חושבת שהיא בת שנתיים וחצי. עדיין פעוטה, כמעט תינוקת בעצמה. קשה לה להיות "אחות גדולה". ואם חושבים על זה - זה באמת תפקיד לא קל. פתאום, בבת אחת, נכפה עליה לוותר על תשומת הלב שהיא היתה רגילה אליה, אמא ואבא מתייחסים אליה אחרת, וגרוע מכך - הם מתייחסים מאד לתינוק החדש, שלא עושה כלום, סתם שוכב לו במיטה, והם כל הזמן מסתובבים סביבו, ולא שמים לב לחכמות שלה שקודם סחטו מחמאות... הציפיות ממנה השתנו, הראיה אותה השתנתה... אבל היא בעצמה לא השתנתה - היא נשארה אותה פעוטה שהיא היתה קודם, ועובדה שאת מתארת שבגן ובחוץ היא מתנהגת נהדר. אני מציעה לך לתת לאחותך (וכמובן, לקרוא בעצמך) את המאמר המקושר על הקנאה - הוא יתן לכן זוית ראיה חדשה של התחושות וההתנהגות של האחיינית שלך, ואולי יעזור לכן להתייחס אליה באמפתיה, וכך להקטין את החיכוכים. בהצלחה!

למעלה