שלום שלום לכולם..

שלום שלום לכולם..

היי, מה נשמע? שוטטתי לי בפורומי תפוז, ורק עכשיו שמתי לב שיש כאן פורום אומנויות לחימה, אז לפני שאני נכנסת כחברת פורום קבועה, אממ.. מה טווח הגילאים כאן? ואל. (אגב, לומדת טייקוואנדו שנתיים. יש מישהו שיודע/לומד/מכיר מה/את זה?)

שלום ../images/Emo13.gif

טווח הגילאים כאן הוא הנכון, ולא משנה מה אמרו לך במקום אחר. אני אישית, לדוגמא, בגיל המושלם עבורי. אבל זה רק אני. אאל"ט אמיר האייקידוקא (עכשיו זה אייקידו?) מתאמן גם בטהקוואנדו, אך כאמנות משלימה.

הממ. לא ביררתי בשום מקום אחר :)

ומהו גילך המושלם והגילאים המושלמים של האחרים? אנחנו למדנו קצת אייקידו (או שזה היה אפקידו? מצטערת, אני מתבלבלת למרות שמין הסתם יש הבדל מהותי) בשנה הראשונה, כל מיני עצירות של התקפות שבסוף היריב שלך שוכב על הרצפה אחרי סלטה באוויר על ידי היד שלך.. ואל.

נשמע כמו אייקידו, אך גם אני לא מכיר

הפקידו מספיק כדי לענות בבטחון. מה שכן הפקידו גם היא אמנות קוריאנית (כמו הטייקוואנדו) כך שזה ייתכן. ויש כאן גם מי שמתאמן בהפקידו (הוא טוען שזה קוקסול, אבל אני עוד לא סגור על ההבדל...)

ההבדל בין הפקידו לקוק סול

למי שמתעניין בהפקידו, אתן רקע תמציתי מאד על השיטה. הפקידו זהו שם שניתן לכל אומנות לחימה קוריאנית שעוסקת בפיתוח "קי" ואינה ספורט, ובכלל זה הפקידו מודרני וגם קוק סול וון. הפקידו כפי שידוע בעולם זו שיטה קוריאנית שלימה (הכוונה שהיא כוללת בתוכה את כל האלמנטים של הלחימה - מכות ידיים ורגליים נעילות, בריחים,הטלות, לחימה מכל טווח כולל קרקע, נקודות לחיצה\תורפה ,נשק, מדיטציה, ועוד ועוד) שפותחה מאייקיג´וג´יטסו, יודו (ג´ודו קויאני),וטאיקוונדו. ישנן הרבה שיטות של הפקידו, אך המאפיין אותן הוא שהן לא ספורט והן אפקטיביות ביותר ללחימת רחוב וכנגד כל יריב. קוק סול וון היא מערכת של 31 שיטות לחימה קוריאניות ולכן היא אינה שיטה אלא מערכת של שיטות, אך נכללת בשם הפקידו. לכן קוק סול גם היא אומנות שלימה (כוללת את כל האלמנטים), אך מקור הטכניקות הוא מאומנויות קוריאניות בלבד (כמובן עם השפעות שונות כפי שכל אומנויות הלחימה מושפעות אחת מהשנייה, וטוב שכך). זו אחת האומנויות הקטלניות שקיימות (טכניקת יד הברזל). הגישה היא להכניע יריב במינימום זמן ובמקסימום נזק תוך שימוש בנקודות תורפה. קוק סול זה הפקידו, אך לא כל הפקידו זה קוק סול. אשמח לספק מידע נוסף לכל מי שמעוניין. אפשר ללמוד קוק סול הפקידו בירושלים אצל מאסטר סופר, וברמת-גן אצלי.

amir_aikido

New member
בטייקאנדו לומדים בד"כ הפקידו

ולא אייקידו. את מתעקשת על גיל. אז אני בן כמעט 29, ואני חושב שאני בערך באיזור גילאי האמצע של הפורום. כלומר אני יודע שיש כאן לפחות בן 16 אחד והבנת שיש גם לפחות משתתף אחד בשנות הארבעים לחייו. ועכשיו תסבירי בבקשה במה זה מהותי ? אמיר

סקרנות טבעית..

וגם רציתי לדעת דרך זה מה פחות או יותר הדרגות כאן, למרות שקשה לדעת, אבל בדרך כלל אנשים בני 29 הם חגורה שחורה פלוס דאן וכו´. מה זה המפגש פורום הזה שלכם? ואל.

amir_aikido

New member
לא שמעת על אנשים שהתחילו

בגיל מאוחר ? חוץ מזה שבאייקידו אני מתאמן כבר 11 שנה ושם אני משתייך לדרגות הדאן, מה שמפחית עוד יותר את העניין שלי בדרגות בכלל. אמיר

11 שנה? G..

האמת היא שלא, רוב האנשים אצלנו שבגילך (ובלי לדכא אותך) הם חגורות שחורות פלוס כמה דאנים, אבל בהתחשב ברקע האייקידו שלך, אתה מן הסתם מתקדם. ואל.

amir_aikido

New member
ברוכה הבאה ולנטיין

תחום גילאים ? - לא יודע, זה חשוב בכלל ? הכותבים הרציניים של הפורום הם מתאמנים של כמה שנים באמנויות הלחימה השונות, ואם תקראי את ההודעות תיראי שבהחלט יש בהן הרבה תוכן מעניין. ואני עצמי מתאמן גם בטייקוואנדו (בנוסף לאייקידו) בערך כשנתיים, בדומה אלייך. ברוכה הבאה לפורום הצטרפי ותהני אמיר

ברוכים הנמצאים!

הממ, ואל יספיק
במה אתה מתאמן טייקוואנדו מסורתי? איזה דרגה אתה? איפה אתה לומד. ואל (שברגע שמגלה שמישהו לומד טייקוואנדו היא חוקרת אותו, אז תתרגל
)

amir_aikido

New member
הטייקוואנדו ואני

בטייקוואנדו אני מתאמן אצל אורי נצר, במרכז הספורט של אוניברסיטת ת"א. הוא מלמד טיייקוואנדו כאמנות לחימה וגם כספורט תחרותי במשולב. במסגרת זו נלמדים גם הפומסה גם הגנה עצמית וגם טכניקות בגישה תחרותית (שלא תמיד מתאימה להגנה עצמית. באיזו דרגה אני ? רק רגעף חגורה כחולה זה אומר קיופ 6 אני חושב, או משהו כזה. מצטער אבל הדרגות כבר מזמן באמת לא מעניינות אותי. ומה איתך ? איפה ? סגנון (תחרותי/מסורתי) ? וכו´ ? אמיר

תחרותית, אנחנו חברים לקרב ../images/Emo13.gif

הממ כן, גם אני לומדת פומסה , טכניקות קרב, קרבות, וכל הדברים הרגילים, אני לומדת במועדון הטייקוואנדו בכפר סבא אצל שלמה טל. ואני חגורה כחולה קיופ (לא יודעת.. 4?5?) ופס . ואל.

ברוכה הבאה, טקוונדואיסטית !

בעבר התאמנתי 7 שנים טקוונדו והייתי גם מדריך. אני מכיר את שלמה טל מהיותי תלמיד בכיר של חבר קרוב שלו. דעי לך ששלמה הוא אחד המאמנים הטובים שיש בארץ לטקוונדו, הוא מקצוען אמיתי. את בידיים טובות. כעת אני עוסק בקוק סול הפקידו 7 שנים וגם מלמד את השיטה. כמי שמתאמן באומנויות לחימה קוריאניות 14 שנה, אני יכול להגיד לך שטקוונדו הוא ספורט נפלא, והפקידו אינו סגנון מסוים, אלא מערכת הכוללת בתוכה את כל המגוון והאספקטים של אומנות הלחימה (בעיטות, מכות ידיים, נעילות, הטלות, לחימת קרקע, נקודות לחיצה, לחימה בכלי נשק, מדיטציה ופיתוח "קי" ועוד ועוד...). זה נכון לכל הסוגי ההפקידו. ההפקידו בנוי למטרת הגנה עצמית מכל מצב, ואינו כלל שום אלמנט של ספורט. קוק סול זה גם הפקידו (לאחר שהתאמנתי בקוריאה הבנתי שהפקידו זהו שם כללי מאד, והקוריאנים קוראים לכל אומנות לחימה שאינה ספורט בשם הפקידו). זה שונה מעט מההפקידו שלמדת אצל שלמה. שתי השיטות מצויינות.

תודה ../images/Emo13.gif

כן, אני יודעת, שלמה הוא מאמן טוב מאוד. אצל מי התאמנת (שהיה חבר שלו..) ? אני מכירה כמה חגורות שחורות, סו, ניים איט. ואל.

אבשלו

New member
במה את רוצה ../images/Emo8.gif

יש כאן הכל רק היום ובזול
ערונית יש פה אנשים מסגנונות שונים של אומניות לחימה סיניות ("קונג פו" למיניו) איקידו קראטה,איקי-גיאוגטיסו,אומניות לחימה קוראניות, וגם נציג ללחימה משולבת (mappo אם הוא עדיין מבקר פה) כמו שאמרתי יש כאן הכל ובזול

למעלה