שלום שלום לכולם!!
שלום שלום לכולם!!
אני מזהיר אתכם זה הולך להיות ארוך
לפני כיומיים חזרתי מהונגריה (כן, כן אנשים נוסעים גם לשם) ועליי לציין שמערך הרכבות שם מעולה !!!! שנחתתי בשדה - התעופה הבינלאומי בבודפשט (ד"א השדה - תעופה בכלל לא משהו! ובכלל לשדה - תעופה בינלאומי ועוד משופץ זו בושה שאין שם אפילו מזגן!! ,אבל אהבתי את המסכים שם של הטיסות הם מגניבים כאלו , הם כמו השעונים של השדה-תעופה בן-גוריון רק שכול הלוח ככה ושהטיסה, נגיד, טסה אז הכול מתחלף כזה וכל הכרטיסיות מתחלפות מהר, מהר.....) שיצאתי ממנו כבר עמדו מולי טונות של מוניות ושירות מיניבוסים של שדה-התעופה שמוביל אותך לכל המלונות בפשט. עלינו על אחת (טיול עם המשפחה) ונסענו! לכל אורך הדרך היו מסילות רכבת מצדידינו, פעם 2 מסילות פעם רק אחת. אני חושב שאלו היו מסילות מסע כי הם הובילו לכל מניי מפעלים כאלו (שבפרברי העיר בודפשט) וגם ה"תחנות" היו בלי שום דבר מיוחד, רציף כזה מאספלט שיש לו מספיק מקום למשאיות כדאי שייעמיסו עליהן כל מניי חומרים שונים. לא ראיתי אף רכבת נוסעת שם אז אני לא יכול להיות בטוח. ככול שהגענו יותר קרוב לבודפשט (השדה-תעופה קצת מרוחק מהעיר עצמה) המסילות התפצלו לכל מניי מקומות ובמקומם תפסו המון!! של מסילות ברזל אחרות זה היה נראה כמו ג´ונגל שלם!!! איזה 7,8 מסילות בצד אחד של הכביש!! אבל הם גם נעלמו יותר שהתקרבנו לעיר. עצרנו במלון שלנו וישר שירדתי מהמיני-בוס ראיתי חשמלית! צהובה-לבנה כזאת "2" היה כתוב עליה. היו 2 מסילות לחשמלית ואיזה 4 רכבות בקו "2" (שעצר גם ליד המלון שהיינו בו) התחלנו לטייל בעיר (רציתי לסוע על חשמלית אבל אמרו לי שלא כדאי כי כשהם היו פה פעם שעברה קייסו אותם בחשמלית, אז אמרתי בסדר, לא ניסע בחשמלית) בגענו למרכז העיר ורצינו לסוע לאיזו כיכר אחת "כיכר הגיבורים". הם רצו לקחת מונית אבל אמרתי להם שעדיף לקחת את ה "מטרו" כי יש תחנה ממש ליידנו ויש תחנה שעוצרת ממש לייד הכיכר. אז ירדנו ל"מטרו" הקו הצהוב (יש 3קווים, צהוב [הכי קרוב לקרקע] אדום [קצת יותר עמוק] וכחול [שזה כלל עמוק מאוד!! מאוד!!]) הרכבת התחתית שם עובדת על זה שקונים כרטיסים ורודים כאלו (אם הסורק שלי ייאפשר אני אסרוק אחד ואפרסם אותו פה) ויש שם מכונה שמנקבת אותם וכתובת עליהם תאריך ושעה, וכתוב מאחורי הכרטיס כי הוא טוב רק לחצי שעה של "הסתובבויות" בין התחנות השונות במטרו. כמובן שהגענו והכול היה טוב ויפה והוחלט יום אחרי לעזוב את בודפשט ולסוע לאיזשהי עיר (השם ארוך, אני לא סתם יבלבל לכם ת´מוח) ולכל אורך הדרך היו 2 מסילות - ברזל בצד הדרך, כי גם הרכבת מגיעה לעיר שקוראים לה דברצן., לא חשוב. אחרי שחזרנו מהעיר ,אחרי הרבה ימים, נסענו שוב חזרה לבודפשט, כי הטיסה שלנו הייתה באותו ערב. אז הלכנו לצד השני של בודפשט (בודה) ועלינו שם על רכבל כזה, רכבל קומות קראתי לו, אני לא יודע בדיוק איך אתם קוראים לו זה רכבל כזה שיש 3 קומות בו והוא מטפס על ההר...אחרי שטיילנו בבודה החלטנו שנוסעים לקניון בבודפשט, חיש-מהר ירדנו למטרו הכחול ונסענו במהירות לקניון אחרי הסתובבות נסענו חזרה לשדה-תעופה והופ הביתה! ~סיכום - שלי~ כל תחבורה הציבורית שם ממונת ע"י חברה אחת!!(אני לא זוכר את השם אני יודע רק שזה מתחיל ב M וככה גם כתוב על כל התחנות של האוטובוס, חשמלית, רכבת ומטרו שלהם) הכרטיסים זולים והרכבות מגיעות כמעט לכל מקום!! בקיצור להונגריה יש מערכת רכבות טובה לדעתי. ~~מצטער על האורך, אם אני יצליח לסרוק תמונות אני ייעלה אותם לפה!~~ ביי!
שלום שלום לכולם!!