שלום, שירים העוסקים בנופי הארץ.

שלום, שירים העוסקים בנופי הארץ.

שלום, אני צריך להשיג שלושה שירים העוסקים בנופי/מקומות בארץ. דוגמא- המדבר/יהודה עמיחי שירים אשר מדברים על נופי הארץ, טבע, ונושאים סביבתיים. מקווה לתושבה, תודה:)

David i

New member
אולי זה יתאים לך

"בהרים כבר השמש מלהטת, ובעמק עוד נוצץ הטל". (אין לי אפשרות ללינקים, תוכלי למצוא בגוגל). מקוה שעזרתי משהו.

שירי ירושלים בכלל יש המון

של המון משוררים. ערב עירוני, הוא מאוד תל אביבי, ישנם כמובן גם פזמונים לרוב - על חלקים שונים של הארץ (שיר ערש נגבי, באה מנוחה ליגע, ועוד) שלא לדבר על 'שירי מולדת' (אנחנו שרים לך מולדת ואמא...). אבל אם בשירה של ממש עסקינן, ובנופים עסקינן, אני חושב ששוה להעיף מבט אצל פגיס. אהה, כמובן - זלדה - הכרמל האי נראה. ורביקוביץ - 'תמונה' (ויש לה עוד כמה עם הכרמל). אמשיך לחשוב, תודיעו כאפשר להפסיק.

shellyland

New member
אני מנסה לחשוב על משהו עם נוף

מדברי, וממש לא מצליחה. יש כזה? וירושלים, מנקודת מבט קצת שונה אבל הרבה יותר מעניינת, מוצגת הרבה גם בשיריה של אנה הרמן. מה עם הג'ינג'י שאני אוהבת? אין לו איזה שירי שדרות?

ודאי ודאי

נוף גלוי עיניים של עמיחי מוקדש כולו לשירים על המדבר וים המלח, ותמונות נפלאות של פ. ש. וילר. למשל: מישהו שאת פניו לא ראינו השליך כאן את גלימתו והלך לו. ולנו נשאר ללמוד מן הגלימה קפלים, קפלים, קפלים קדוש, קדוש, קדוש והנה עוד אחד: המדבר רואה בני אדם כמו חזיון תעתועים. הוא חושב שהם בשר ודם. ועוד אחד: אפילו עץ עצל נותן צל. הוא נותן צל, כי הוא עצל, אילו היה חרוץ לא היה עומד כאן בערוץ. היה עומד בשרון או בכרמל או בעמק יזרעאל, בפרדס או בבוסתן, אבל עכשיו הוא כאן. ומתוך עצלות, היה לאלהות. ויש שם עוד המון

shellyland

New member
אחד השירים הבודדים שלו

שממש קשה לי להתחבר אליהם. אולי תעזרי לי?

זה קשה לי.

בעקרון הוא מדבר על הטבע, שאנחנו לא מרבים לראות בעיר. שאנחנו לא מייחסים לו חשיבות רבה ביום-יום. הוא עושה תקריב על הדברים הקטנים יותר, על הפרטים בעץ, שבד"כ סתם היינו עוברים לידו ולא מתייחסים. הוא אומר לנו למשש את הרוח - דבר שהוא לא אפשרי. משהו שהופך את הרוח, אולי, ליותר מוחשית. ובסוף, הלילה לא יאחר. זה יגמר מתישהו, נצלו את ההזדמנות שיש לכם.

למעלה