שלום שוב.

d a p h i

New member
שלום שוב.

הוחלט בסוף על המחשב הבא, אבל עדיין יש בתלבטות קטנה. אני מעלה את המפרט של המחשב ואשמח לקבל הצעות לשיפור... Operating System Microsoft(R) Windows(R) XP Home Edition with SP2 edit Processor Intel(R) Pentium(R) M Processor 725A (1.60 GHz) edit Display 15.0" TFT XGA (1024x768) edit Graphics Card Intel(R) Graphics Media Accelerator 900 edit Memory FREE Upgrade to 512MB DDR SDRAM (2x256MB)!!! edit Hard Drive 60 GB 4200 RPM Hard Drive edit Primary CD/DVD Drive DVD/CD-RW Combo Drive edit Networking FREE Upgrade to Intel(R) PRO/Wireless 2200BG WLAN! edit Primary Battery 6 Cell Lithium Ion Battery edit Productivity Software Microsoft(R) Works/Money edit Accessories Earbud Headphones with In-Line Volume Control edit your additional options: Click "edit" to modify. NOTE: These items are in stock and will ship immediately. Special printer offer Free HP Deskjet Printer edit אמ...כדאי brightview? זאת תוספת של 25$... האם זה מחשב שיעמוד במשחקים כמו סימס2? האס הכרטיס מסך וכרטיס קול\גרפיקה טובים? תודה, דפנה

senseBOP

New member
זה נייד נורא נורא חלש.

לא תוכלי לשחק בו משחקים. המעבד הוא מהדור ה"ישן" - דור ה"דותן". היום רצוי ללכת על דור ה"סונומה" שהוא וחזק יותר. הסונומה ניתן לזיהוי ע"י מספר הדגם של המעבד. אם הוא נגמר באפס - זה סונומה. אם הוא נגמר בחמש - זה דותן. קיימים כמה דגמים עם 3 ו-8 בסוף, אבל זה לא קשור. בנוסף, הזכרון איטי וכרטיס המסך גרוע. זהו כרטיס בעל זכרון משותף, מה שאומר שהוא לוקח חלק מזכרון המחשב בכדי לעבוד, מה שגורם להאטה של הנייד, ועבודה ירודה של כרטיס המסך. יש מפרטים הרבה יותר חזקים וטובים מזה כאן בפורום. נסי לקרוא חלק מהמפרטים שאנשים אחרים הביאו, אני בטוח שתמצאי משהו בטווח המחירים שלך שכבר עבר "אישור" של חברי הפורום.

d a p h i

New member
תודה...

אולי תוכל לכוון אותי יותר לגבי מה אני צריכה לחפש. הבנתי את הקטע לגבי המעבד אבל אני לא יודעת מה לחפש בנייד מעבר לזה ושיהיה סנטרינו. באתר של HP זה המחשב היחידי שהוא סנטרינו. אולי תוכל לעזור קצת יותר?

senseBOP

New member
כמובן!

תנסי להיות יותר ספציפית בדרישותייך. מה את רוצה להיות מסוגלת לעשות עם הנייד (מעבר ללשחק Sims2 :)), איך הוא הולך לשמש אותך בעיקר, וכו'. נסי לפרט כמה שיותר. כך נוכל לדעת בדיוק מה יתאים לך, ועל מה להמליץ לך. חשבי האם את זקוקה לאפשרות להתחבר לרשת אלחוטית, או לרשת ביתית. האם את זקוקה להרבה מקום אכסון. לקרות סרטים בזמן הנסיעה ברכבת, וכו'. כל דבר העולה בראשך שאת רוצה להיות מסוגלת לעשות עם הנייד. בנוסף, והכי חשוב, צייני כמה כסף עומד לרשותך, וכמה גמיש הסכום הזה. אנו נשתדל לעזור לך לכוון אותך לכיוון המתאים לך. לילה טוב בינתיים, ובהצלחה.

d a p h i

New member
אממ..כמה שאני יכולה..

בעיקרון אני צריכה נייד לשימוש בבי"ס. וזה כולל שימוש ברשת גם בבית וגם מחוץ לבית, ויירלס. אני צריכה דיי הרבה מקום איכסון מכיוון שהמחשב יהיה כמו הקלסרים שלי בבי"ס וחשוב שיהיה עליו מספיק זיכרון ושהוא לא יהיה איטי. זה יהיה נחמד אם אני אוכל לראות בו סרטים כי אני רוצה לעשות את המסלול ארה"ב <מקום מגורי>- ישראל לפחות פעמיים בשנה ובתור אחת שלא ישנה בטיסות זה מתסכל. כמו כן אני גם נוסעת הרבה ברכבות... זה יהיה נחמד גם אם הניד יוכל לעמוד בכמה משחקים נוסח הסימס 2, לא כמו המחשב שאני כותבת ממנו עכשיו. אה, והכי חשוב צריך שמשקלו לא יהיה כבד. אני גם צריכה מחשב שיחזיק מעמד ולא יהיה לשנה שנתיים. הסכום שעומד בידי הוא 700-900$, לא הרבה יותר מזה.

Jan22

New member
הדגם שהבאת לא רע בכלל

והוא יריץ לך את סימס2 ,רק צריך לשפר את הזיכרון ל1GB ואת מהירות ההרדיסק ל5400RPM . המפרט די ממוצע אבל לא רע בכלל ,אומנם מדובר בדותאן אולם כל עוד לא תשתמשי בו לתוכנות גרפיקה עצבניות זה לא ישנה לך . יש לך את HP6110NX בתקציב שלך ,מאוד מומלץ.

d a p h i

New member
אתה יול להעלות קישור לHP6110NX?

לא מצאתי אותו באתר. וגם עכשיו הסתכלתי, הסימס דורש 1GB. אני אתקין את הסימס ולא ישאר לי זיכרון?

d a p h i

New member
איפה כתוב המחיר?

אני מרגישה מטומטמת... אתה יכול לחוות את דעתך על הפרט ששמתי למטה?

Jan22

New member
תרשמי את התקציב ומטרות הנייד

אם את צריכה נייד למטרות סרטים/ משחקים וכד' עדיף שתקחי נייד עם תווית הסנטרינו ולא סלרון/פנטיום4 ,מכיוון שהראשון הוא מעבד יחסית חלש והשני הוא מעבד שמתחמם יותר מדי . תקראי את המאמרים בקישורים הבאים ,קצת תמונת מצב ... http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-2987832,00.html http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-3145921,00.html http://www.ynet.co.il/home/0,7340,L-3348,00.html

Ixion

New member
אתה קצת מטעה אותה..

אין דבר כזה "דור דותן", מאחר וזה המעבד הכי מתקדם של פנטיום M. בסונומה תמיד מקבלים מעבד דותן, ובסנטרינו יש אפשרות לקבל או דותן או בניאס (אני למשל קיבלתי סנטרינו עם דותן). בכל אופן, לd a p h i: לDELL יש המון מבצעים שמוזילים במידה ניכרת את המערכות שלהם. חפשי את הקופונים האלה כאן: www.notebookreview.com ותזמיני משהו מהמבצעים בDELL, ותכניסי את הקופונים האלה - זה מוזיל במאות דולרים (ושווה מאוד).

Ice Age

New member
פרופורציות

אני חושב שהשרשור הזה הוא בדיוק המקום לשים דברים בפרופורציות. יש נטיה לאנשי מחשבים להמליץ על רכיבים שהם באמת יותר טובים בפני עצמם, אבל לא בהכרח מצדיקים את העלות שלהם למשתמש הממוצע. ניקח את המקרה שלך לדוגמה: סימס 2 הוא משחק שהיה רץ על כרטיסי מסך הרבה פחות טובים ואפילו על פנטיום 3. וזה עוד הדרישה הכי גבוהה שלך מבחינת ביצועי מחשב. מבחינת זיכרון - לשדרג ל-1G? למה? שוב - למשתמש הממוצע (אופיס, סרטים, אינטרנט, בי"ס וסימס2 לצורך העניין) אין שום סיבה לשדרג מעל 512. ממתי דותן הוא מעבד איטי? נכון שיש כבר סונומה, אבל דותן הוא עדיין מעבד שנמכר בניידים, אולי אפילו יותר מסונומה. בכל מקרה הוא ישביע את רצונה ויותר מכך. שורה תחתונה: היא יכולה לרכוש את הנייד הנ"ל והוא יספק אותה בהחלט. אין שום סיבה להשקיע עוד כסף בשדרוג הזיכרון, מעבד, כרטיס מסך וכו'. אני גם קורא לכם לחשוב על הצרכים האמיתיים של האנשים לפני שאתם ממליצים להם על מפרטים ופוסלים מפרטים אחרים. לא כל לפטופ נרכש לצורך עבודה אינטנסיבית ולהרצת Exchange בסביבת טסט, או תוכנות גרפיקה מתקדמות. אתם יודעים מה? יש אנשים שמשתמשים בסלרון ומרוצים ממה שהוא נותן להם. אז חבר'ה, בוא נשתדל להתאים את ההמלצות שלנו למה שהמשתמש צריך, ולא למה שהיינו קונים לצרכים שלנו.

d a p h i

New member
המחשב הבא הוא של החברה IC POWER

המפרט שלו: LCD: 15.4" diagonal widescreen TFT active-matrix LCD display at 1280 x 800 native resolution (WXGA) Processor: 1.5GHz Intel Pentium M Processor #340 Memory: 1 GB DDR SDRAM Hard Drive: 80 G 2.5" 9.5mm HDD Ultra ATA 100 Operating System: Windows XP Home Edition with Service Pack 2 Optical Device: CD-RW/DVD-RW Combo Drive Wireless LAN: 54Mps 802.11B/G Minipci Ethernet: 10BASE-T/100 BASE Ethernet Audio: 3D Audio AC'97 V2.3 compliant, Two Stereo Speakers Graphics: Intel Extreme Graphics 2 Technology up to 64MB Measurements: Width: 14" x Depth: 10.5" x Height: 1.4" (sloped) Weight: 6.6 lbs, (3 kg) Battery: 6-Cell Battery AC-DC Adapter: 60W (15V 4.0A) Auto sensing external AC Adapter, 100-240V / 50-60Hz frequency. Accessories Included: Quick Guide, Support CD (Driver, Utility, Manual), AC Adapter, Power Cord, Battery Pack I/O Port: 3 USB 2.0, 1 IEEE 1394 port, 1 Mic-in jack, 1 Headphone/SPDIF jack, 1 RJ-45 Ethernet plug, 1 RJ-11 Modem plug, 1 External VGA, 1 S-Video output port, 1 PCMCIA Card Type II, 1 DC-in jack, 4 in 1 Card Reader Misc: 4-in-1 Media Card Reader: SD, MMC, MS, MSPro, 56K V.92 Modem Software: Nero 6 Demo, Nero Media Player, NeroVision Express 2, PowerDVD והוא עולה 898$... האם שווה להשקיע בזה?

Ice Age

New member
זו כבר שאלה מעניינת

המחיר הזה הוא בארץ או בארה"ב? אם זה בארה"ב אז תתעלמי מכל מה שאני כותב. כל מה שאמרתי נכון לגבי רמת האבזור של ניידים. אבל לגבי קנייה של מחשב שהוא לא מותג, אני כבר קצת יותר עם החבר'ה פה. עדיף מותגים טובים ולא מחשב מתפרק. אם כי, אני לא מיליטנטי בנושא הזה. יכול מאוד להיות שזה מחשב שתהיי מאוד מרוצה ממנו בסופו של דבר, במחיר נמוך מאוד. זה כמו לקנות יונדאי מול טויוטה. יש אנשים שיגידו שהם לא ייגעו ביונדאי כי היא מתקלקלת ולא אמינה. אז הם קונים טויוטה בפי 1.3 מהמחיר. האם זה מצדיק את עצמו? האם כדאי להוסיף מראש 30% במחיר כדי לחסוך סיכוי מסויים שיהיה לך כאב ראש ותיקונים? הכל תלוי באופי של הקונה. בסופו של דבר, גם היונדאי של היום היא די אמינה כי הטכנולוגיה שלהם מתקדמת לאט לאט. אז לגבי המחשב, זה הימור מסויים כי הוא לא ממותג ולא בטוח שהאמינות שלו גבוהה. מצד שני, אם הוא יפתיע אותך לטובה (נגיד 3 שנים בלי אף תקלה, שזה לא בלתי סביר), אז תהיי מבסוטה כי קנית מחשב טוב בזול. אגב, שתי הערות לגבי המפרט: 1. לא מצויין כרטיס המסך. 2. להגיד שהזיכרון הוא SDRAM DDR זה כמו להגיד שהטויוטה שלי היא סולר בנזין.

d a p h i

New member
אני גרה בארה"ב..

למה זה משנה? יש עליו אחריות לשנה, זה טוב? האם הכרטיס מסך מסוגל להריץ עליו משחקים? את ההערה השניה לא הבנתי <בורה בת 16 שכמוני>

Ice Age

New member
זה משנה

כי יחסית לארה"ב זה לא כ"כ זול ובמחיר הזה כבר תקני מותג. אחריות לשנה זה סטנדרטי, יש גם כאלה שנותנים 3 כיום. הכרטיס מסך לא מפורט, אז איך אפשר לדעת אם הוא מריץ משחקים...? אבל את סימס 2 הוא בטוח יריץ, אל תדאגי... ההערה השניה אומרת שאין כזה דבר SDRAM DDR, זה שני דברים שונים. או שהוא DDR או SDRAM. שיחליטו.

d a p h i

New member
אבל לא מצאתי שום דבר

עם מפרט כזה..ואני לא מבינה במחשבים אז אני לא יודעת איפה לחפש.. אולי תוכל למצוא לי משהו און ליין אמין דומה במחיר דומה?

Ice Age

New member
כמה דוגמאות

מהאתר של B&H, או למשל טושיבה באתר של אמאזון. יש מלא, צריך רק לבחור... יש לך מזל יותר מאשר לנו בארץ. גם eBay זו אפשרות טובה, תחפשי שם.

d a p h i

New member
ניסיתי לחפש שם...

אבל רוב המחשבים הם או סלרון או פנטיום ולא סנטרינו או מעל 1000$, והתקציב שלי הוא פחות...

senseBOP

New member
האמת שהמפרט כן כולל את הכרטיס

אץה רק תריך לקרוא. :) Graphics: Intel Extreme Graphics 2 Technology up to 64MB כמו שאמרתי לך מקודם, לפי דעתי כדאי לך ללכת על כרטיס מסך בעל זכרון משלו, ולא על Integrated. מפרט שאומר כי הוא Up to XX מסמן כי מדובר בכרטיס מסך סלי זכרון משלו. נכון, סימס יעבוד לך על המפרט שמצאת, אבל כמו שאמרת, את מחפשת נייד שיחזיק לך יותר משנה שנתיים, וגם אם את לא צופה את זה עכשיו, תהיה בטוחה שסימס3 ושאר ירקות שתחליטי לשחק בעתיד לא ירוצו על מפרט כזה. שדרוג הזכרון ל-1GB לא הכרחי ברגע זה, שכן תמיד ניתן לשדרג אותו, אבל מומלץ לחפש ניידים העובדים עם הזכרון המהיר יותר, ה-DDR2, שכן שוב, את מתכננת לעבוד עם הנייד הזה מספר שנים, ועם השנים הדרישות רק עולות. לגבי סרטים, את לא תוכלי לראות יותר מסרט אחד כל פעם, אם אין לך חיבור חשמל, כך שבטיסות זה לא כל כך משנה. מה ש-IceAge אמר לגבי המפרטים שמציעים לך כאן נכון, אבל קחי בחשבון את העובדה שהנייד הולך ללוות אותך מספר לא מבוטל של שנים, וכמו שאמרתי, הדרישות של התוכנות מהמחשבים עליהם הן מורצות רק עולות. אם יש לך את התקציב או האפשרות, רצוי ללכת על משהו "קצת" יותר טוב ממה שאת צריכה. זה ייתן קצת Head Room לכשתרצי להריץ תוכנות "יותר כבדות" בעוד שנתיים שלוש. בכל מקרה, אני ממליץ לך לרכוש את הנייד בחו"ל. אה, ו-AceAge, יש כזה דבר DDR SDRAM: http://en.wikipedia.org/wiki/DDR_SDRAM

למעלה