שלום...שוב

Dream Slayer

New member
שלום...שוב

שאלתי כאן לפני חודש קצת יותר על עקרבים לגידול ואני ואמא הגענו להחלטה שהיא מרשה (ישששש) עכשיו הדבר היחידי שנשאר לעשות זה למצוא איפה לקנות איפה קונים עקרבים שלא יהרגו אותי?
 

רן333

New member
אמנם לא מדובר בזוחלים, אבל בכ"ז:

תוכל לפנות ל"בית החיות" או ל"ילד הג'ונגל" ולשאול אותם האם יש להם עקרבים כאלה. אם לא - שאל אותם למי יוכלו להפנות אותך. אני חושב שבד"כ הם לא מחזיקים עקרבים, אבל לפעמים כן. ובכל מקרה - אני מניח שהם יוכלו לעזור. המין שעליו נהוג להמליץ הוא Pandinus imperator (עביד מלכותי, ובאנגלית: emperor scorpion). מדובר בעקרב ענקי ממערב אפריקה, שנחשב לא מסוכן ונוח לגידול וריבוי בשבי. תוכל למצוא עוד פרטים בספרון הנחמד **הזה**, וגם בספר "זהירות עקרבים" של פנחס אמתי. אפשרות אחרת היא גידול עקרבים ישראליים. כמה מהם נחשבים כלא-מסוכנים, ונוחים יחסית לגידול. הפייבוריט שלי: נבו יריחו (ראה תמונה מצורפת). בכל מקרה, אם אתה לא מתמצא בעקרבים - אל תצא לתפוס אותם לבד. עדיף להיעזר במישהו שכן מתמצא, או לקבל אותם ממישהו שאצלו הם מתרבים. דבר נוסף: לא כדאי להיעקץ, גם אם מדובר בעקרב שנחשב לא-מסוכן. תמיד יכול להיות שאתה אלרגי, ואם כן - זה עלול להיות מאוד לא נעים.
 

naja

New member
לפני שבועיים הייתה תערוכת זוחלים.

היה שם בחור מאזור ירושלים(דוד אם אני לא טועה) והיו לו עקרבים למכירה. אני מאמין שיש כאן גולשים שמכירים אותו וימצאו לך את הטלפון.
 

רן333

New member
תוכל לספר קצת על התערוכה?

ראית שם משהו מעניין? ובעניין העקרבים - ידוע לך אילו מינים בדיוק הוצעו שם?
 

naja

New member
היה שם ההוא....

הזמר ההוא.... נו, זה המפורסם...... נו,זה ששר ביוונית... סרנגה!!!
 

BabaGee

New member
יש לי בשבילך הצעה מפתה

אני ראיתי אותו וגם השגתי חתימה. ולהצעה המפתה : אני מוכן להחליף איתך את החתימה תמורת 10 מכתביות של וואהם או של ג'ורג מייקל לבד, אפשר גם 10 ריחניות של בוי ג'ורג. אם אתה מעוננין אז תחזור אליי לפרטי
 
מחפש M-16 A2 מקוצר

אם אין, אסתפק במאג, מק"כ 0.5, או אפילו F16I... מנהלים? יש לכם במקרה?? שוקר? משהו?? פלפל חריף? לשים לו בתה???
 

BabaGee

New member
אל תטריד את עצמך.....

זה העיט שדואה מעלינו ומשגיח שאנחנו עושים הכל כמו שצריך ולשביעות רצונו. כאשר מופיעה הודעה שגורמת לו אי נחת (כמו סחר בעקרבים א"י) אז הוא טורח להראות לנו את זה בדרכו המיוחדת
 

רן333

New member
תחליף מצויין להעלאת טענות מסודרות:

ככה אף אחד לא יכול להתווכח איתך. אגב, עברתי שוב על ההודעה שלי, ולא ראיתי שם איזכור של סחר בעקרבים ישראליים. בגידול של עקרבים כאלה אני לא רואה שום פסול. להיפך: אני חושב שזה חלק מחיבור בריא מאוד שיכול להתקיים בין אנשים לבין הסביבה שבה הם חיים. ולהבדיל מגידול זוחלים ישראליים - זה גם חוקי. אני מגדל מספר עקרבים ישראליים, וידועים לי מספר מקרים שבהם אנשים, שבעבר נטו להרוג את החיות האלה בכל הזדמנות, התחילו להתייחס אליהם אחרת אחרי שראו מקרוב את העקרבים שאני מגדל.
 
לא התכוונתי באמת

שהמנהלים ישימו לו חריף בתה...
צודק, אין שום בעיה בללקט בע"ח ארצישראלים מהשטח. אגב, לכל המלקטים, ממליץ לגעת עם קצה הלשון בקוץ הקטן הזה שיש לעקרב ב"זנב". דקירה חמצמצה שכזו... יותר חביב אפילו מה-M16. עיזבו כבר את חיות הארץ בשקט!!! ולילדים שכאן (שלא הבינו...)
לא לגעת עם הלשון בעוקץ!!! הדקירה החמצמצה לא באמת חביבה...
 
למעלה