שלום שוב

Moran Rojas

New member
שלום שוב

אתם אולי לא זוכרים אותי. אבל הייתה לי תוכית מסוג קוקטייל קראו לה סיסי והיא נפטרה כנראה מטיפול לא נכון שלי. עברו כמה חודשים והתגברתי ואני מוכנה לתוכי חדש ועכשיו אני רוצה להיות מוכנה מראש ולדעת כל מה שאפשר על טיפול נכון בתוכי.לכן אני מבקשת מאמרים וכתבות בנושא קוקטיילים וטיפול נכון בהם.. ויש לי עוד שאלה אם יהיה לי תוכי הוא יהיה במרפסת ומכיוון שהחורף מתקרב אני חוששת שהתוכי יתקרר או יחלה .אם למשל בלילה אני אכסה את הכלוב לפי דעתכם התוכי יסבול מקור? מקווה שתענו לי בהקדם...

Xboy123

New member
אני זוכר אותך!אז ככה בקשר לתוכי חדש

אין שום צורך במאמרים כלשהם. בשביל זה יש לך אותנו. תבדקי אם יש מאמר בפורום על גידול תוכים. אם עדיין תתעקשי אני אמצא לך מאמרים. בינתיים אני רוצה להגיד שאין לך מה לדאוג בקשר לתוכי חדש ובטח לא לקוקטייל. וחוץ מזה, למרות שאין לי זכות להתערב בעניינך, עליי להמליץ לך לא לקנות קוקטייל בתקופה הזאת, שהחורף בפתח והקיץ בשלהיו. תוכים מאוד רגישים וחולים מהר. קצת קור יכול לגרום להם למחלות. כשהם מתקררים הם מנפחים את הנוצות שלהם(כך מבחינים אם תוכים מקוררים. אז ככה, רשמתי לך משהו כמו "חמשת הדברות". התוכי צריך: 1.תשומת לב! זה הדבר הכי חשוב שצריך לתת לתוכי. 2.השגחה ומעקב קבוע אחר מצב התוכי. תמיד תוודאי שהתוכי בסדר ושאין בו שינויים לא טובים. למשל: התוכי מתחיל לשבת על רצפת הכלוב. התוכי לא אוכל. התוכי מתעטש, התוכי מנפח נוצות. וכו.. התוכי גם צריך אור, וצריך סביבה שהיא לא חמה ולא קרה. פשוט טמפרטורה נוחה. 3.מזון. התוכי צריך מזון-גרעינים. מומלץ מאוד להוסיף מגוון של פירות וירקות. למשל התוכי קוקטייל שלי אוכלת ענבים, מלפפון, חסה, ביצה קשה, אורז, ועוד.. תוכי יכול לאכול כל דבר חוץ מאבוקדו, שוקולד, ויש כאלה שאומרים שגם עגבניות אסור. אני מעדיף לא לתת עגבניות. גם ככה יש מגוון ענק של מזון בריא חוץ מעגבניות. דברים מלוחים ומתוקים בהגבלה ואף לא כדאי! לחם לתת בהגבלה גם. אני למשל נותן לתוכים שלי פעם אחת בשבוע לחם. להקפיד לבדוק שלא חסר אוכל. 4.שתייה. רק מים! להחליף מים כל יום! 5.ניקיון - להקפיד על כלוב נקי וכלים נקיים לגמרי. לשים עיתון על רצפת הכלוב ולהחליף כל יום. אומרים שזה לא בריא לשים עיתון. אפשר לקנות ניירות חול מיוחדות לרצפות כלובים של ציפורים/תוכים. אני קונה מין אבנים קטנטנים כאלה ששמים ברצפת הכלוב ואני מחליף להם פעם בשבוע. זה משאיר פחות ריח מצואה. אני מחליף להם כל פעם בשבוע. מי שלא שמע על זה לא להיבהל. אני קונה את זה מחנות חיות וזה מתאים גם לתוכים וגם לחתולים דרך אגב. לשטוף כלי אוכל ושתייה כל פעם בשבוע, עם סבון. בשטיפה יש לדאוג שלא נשאר זכר מהסבון. שכחתי עוד משהו? אם לא, אז בהצלחה! ותעדכני אותנו בקשר לקניית התוכי החדש! ממני אדוארד.

Moran Rojas

New member
אדוארד

תודה על הדיברות ולקחתי לתשומת ליבי את העצה בקשר לחורף אבל עדיין אם יש לך מאמרים אשמח אם תשים אותם כאן

Xboy123

New member
כמובן כמובן. מצורפים שני קישורים פה

אחד מהם אצרף בהודעה זאת. ואחד בהודעה שתבוא אחריה. אלה מאמרים של הפורום הזה, שכתבו חברי הפורום. אחד על תזונה נכונה של תוכי, ואחד על קניית תוכי והיום הראשון וכו.. כדאי לקרוא!!!

Xboy123

New member
קישור ב' - קניית תוכי

מצורף. ואין בעד מה בקשר לתודתך על "חמשת הדיברות"(חח).

למעלה