שלום שוב

chenby

New member
למה אתה בוחר

לראות בזה אינטרס? האם אין זה רצון או כמיהה לגיטימיים? אינטרס בתרגום לאנגלית זה ריבית -ביהדות - ריבית זה בכלל לא חוקי.. נוגד כל מצווה (ספר את זה לבנקים כן?) לעומת זאת זוגיות - ונישואין ופרו ורבו, זה אכן מצווה ומבורך. אני לא רוצה להיות לבד בלילה -אז זה אומר שיש לי אינטרס? אני רוצה למצוא אחד - שמתאים לי. ואך ורק לי, האם זה אינטרס? אני רוצה מישהו שאני אוכל לפנק בנוסף ללהתפנק - האם זה אינטרס? אהבה אגב - בחכמת הקבלה אומרים שזה א (שזה אלוהים, שזה אחד..) ו-הבה - כלומר נתינה. אהבה היא נתינה באותה מידה כמו שמתמלאים מזה.. אני לא רואה בזה אינטרס (אני מדברת עליי כמובן, לא על בנות שמחפשות חתן לא משנה מי.. זה כבר סיפור אחר) אני לא חושבת שאפשר להשוות או צריך להשוות זוגיות לעסק אני חושבת שאם כבר, עדיף לדבר על ערכים. כי כל אדם - מנחים אותו ערכים אחרים. כשמדברים על ערכים, ניתן לראות מה מניע כל אדם (לא אינטרס- אלא מה מניע אותו - מלשון מזיז אותו) (למרות שזה יפה לקלוט פתאום - שמניע (סיבה) זה למעשה משהו - שמביא לפעולה.. שזה למעשה מה שזה אומר גם) בכל מקרה, ככה אני רואה את הדברים. באופן קצת יותר רך, ויותר מקבל - וממקום נקי שמוכן לתת ולקחת סיכונים. זה לא באמת סיכון לפתוח את הלב. נראה לי יותר מסוכן לא לפתוח אותו.. זה בסוף מניע להתקפים.. :)

נומלה

New member
אוי

ריבית באנגלית - אינטרסט ראיט. מילה אחרת לגמרי. ריבית ביהדות הותרה כבר בימי הספרים החיצוניים לאחר שהתברר שאם לא לוקחים ריבית מי שנדפק זה העניים דווקא. אסור להגזים בזה (לא לנשוך נשך) אינטרסים בזוגיות? כמובן ואני בעד. ובכלל לא איכפת לי אם קוראים לזה אינטרס, פחד מלבד או רצון לביחד

I C E M A N 7

New member
בתוספת לנומלה

אינטרס - השאיפה של גורם חברתי (יחיד, מוסד או קבוצה חברתית) להשיג מטרה מסוימת, למענה הוא מוכן לנקוט בפעולה ואף להשקיע משאבים חברתיים. (ויקיפדיה) אינטרס (עניין) ומניע הם כמעט מילים נרדפות. בעקרון האינטרס נובע מהמניע, אלא שבלשון היומיום המילים מתאחדות במשמעותן. אגב לא סתם ריבית ועניין באנגלית זה אותה מילה. הריבית היא העניין (המניע) של הבנק להעניק הלוואה. אינטרס לא מספיק רומנטית בשבילך? סבבה, שיהיה מניע. אלא שאז אין לי מילה נרדפת לאינטרסנטי
(לא הבנתי את הקשר לסיכונים ולפתיחת הלב)

../images/Emo3.gif מישהו כאן מזמן לא קיבל חפירה הגונה

ברור לי שזה האינטרס שלך.
האינטרס הפסיכולוגי של זוגיות ברור מעליו ומוצהר חברתית. נקיטת הפעולה למימושו כרוכה בחליפין פסיכולוגי -אתה תראה לי (תספק לי) את שלך ואני אראה לך (אספק לך) את שלי. מניע כלכלי ליצור זוגיות איננו מניע פסיכולוגי, הוא מניע "עסקי". אין כל רע ליצור שותפות "עסקית" שכזאת אם זה האינטרס של שני הצדדים ויש להם על מה לשאת ולתת. מניע אינטרסנטי - כשתחת כסות האינטרס הפסיכולוגי המזכה בחליפין פסיכולוגי, מסתתרים בעצם מניעים עסקיים ללא כיסוי מצופה.

I C E M A N 7

New member
../images/Emo101.gif

(יד ימין דפקה בוקס לקיר ויד שמאל לא חזקה בהקלדות)

תראי

יש הרבה אמת במה שכתבת, לא אומר שלא אני עדיין מרגישה שבגילי הצעיר האופי שלי מתעצב והחשיבה אולי וסביר להניח שעדיין לא מספיק בוגרת. באשר לכך שלא תיארתי מה אני מביאה ליחסים- אני יכולה לכתוב פה מה שנראה לי שאני מביאה אבל זה טיפה לא אובייקטיבי לא? אני יכולה להגיד גם על עצמי רשימת יתרונות וחסרונות של מכולת וסביא להניח שהחבר שלי יסכים עם חלק ויתווכח עם חלק... עניין של פרשנויות ונקודת מבט ובכל זאת- בגדול הדברים הטובים שאני מביאה הם אהבה, השקעה, רצון כנה לתקשורת טובה, צחוק, חברות ותמיכה הפחות טובים... שוב בעיקר נובעים מחוסר ביטחון- קצת קנאה, טענות ובקשות שיכולות להיראות מוגזמות (אני יודעת שלחבר שלי הן נראות לפעמים מוגזמות), חפירות יתר בזמן ריבים, בכי... באשר לרמיזה על הישארותי איתו בגלל מתנה ליומולדת או עתיד מזהיר זה ממש לא זה. גם לעצמי אני צופה קריירה ופרנסה. ציינתי את זה כדבר חיובי כי אני מעריכה אותו על השאיפות והאמביציה. אני כן רואה שיש פה אדם עם צרכים משלו ותאמיני או לא אני כל הזמן משתדלת כמה שיותר למלא אותם אבל זה נכון שאיפשהוא אני משליכה עליו או בכללי על בן הזוג את האחריות לאושר שלי וזה לא אמור להיות כך. בקיצור... אין לי ספק שגם התנהגויות ודפוסים שלי הובילו אותי למצב הזה, ואין אשם בלעדי אבל... אני בסך הכל מנסה להבין עם עצמי ובעזרת עצות זה האם יש למה לנסות ולתקן פה דברים או שאולי הפערים בינינו וחוסר ההתאמה גדולים מידי ועדיף לי להיפרד יפה, לצמוח קצת לבד ולמצוא אהבה אחרת....

לנושנוש

New member
זה לא הפערים!

זה הצעקות הנוראיות פעם בחודש (פעם בשבוע אצל שכנים). זה בלתי ניסבל ולא בונים נישואין או המשך זוגיות עם כזה דבר. אם תבואי ותגידי שבזמן שהוא מתפרעה את יודעת לנתב את המצב או אולי נהנת ומלחינה שירים תוך כדאי.... אני מכירה זוגות עם פערים ועם ריבים וכל מיני. התפרצויות כאלה זה אלימות וזה שוחק מאוד מהר. רק דמייני את עצמך עם תנוקת חמודה בת חודש ואת יושבת מניקה אותה......... ובעלך שובר לידך כיסא/קיר וקורא לך זונה/ שקרנית בצעקות.... הפנמת?

תמיד עדיף

להיפרד יפה, אם מחליטים להיפרד. לצמוח קצת לבד כדאי לך ללא כל קשר להיותך בזוגיות כזאת או אחרת. חוסר בטחון הוא צרכן אנרגיה לא קטן. הוא גוזל אותה ממך, ומבן זוגך ומתחושת האושר של הביחד. רק את או מטפל זוגי שיכיר את שניכם קצת יותר עמוק מהצגה דלה בפורום אינטרנטי יכולים להחליט עד כמה הפערים ביניכם וחוסר התאמה "גדולים מידי". את יודעת בתוך תוכך כבר היום עד כמה בכוחך (הנוכחי) לנסות ולתקן (את החלק שלך) ולמשוך אותו פנימה מחויב לשינוי. ואם את בסך הכל מחפשת חיזוקים ואישורים לכך ש"לא שווה לך להתאמץ" תמצאי אותם בתגובות אחרות. אני בעד עבודה קשה (אבל לא בניוטרל).

nowonder

New member
בדיוק הקמתי סטרט אפ

להנפקת ביטוחים בזוגיות. אני מבטיחה שהכל יהיה בסדר. בתמורה משלמים לי 950$ לפוליסה לשנה (זה על הזוגיות הראשונה. בזוגיות השניה מחיר הפוליסה עולה. כי הסיכון שלי גבוה יותר). אם תוגש תביעה כנגד חברת הביטוח שהקמתי, אני מבטיחה לחמול ולרחם בהתאם לעומק הפגיעה. וגם לפצות בסכום ראוי את הנפגע. (אני לא אפרט כאן את כל האותיות הקטנות בפוליסה שפוטרות אותי מאחריות במקרים מסויימים ).

לנושנוש

New member
אתם גרים במיקרה ברחוב חלוצים?

לא, אין לי מושג מה את עושה איתו. כשאני שומעת איתכם רבים אני רק שואלת את עצמי:" איך זה יהיה כשיגיעו ילדים?" כבר שקלתי לישאול איתכם לסיבה שאתם נישארים ביחד כבר שנתיים.... מסיבות מובנות כמובן שלא שאלתי. אבל באמת עם שינאה כזאת שיוצאת בזמן ריבים וגם חשדנות תמידית מצידו....לא, לא ברור. אני מניחה שבטחון של שניכם נמוך מאוד.

לנושנוש

New member
אתם באמת שנתיים ביחד....

אבל אלה מחלוצים הם בני שלושים פלוס, מינוס. נו, הגלגל חוזר על עצמו ברחוב אחר. לפני כמה ימים בן זוגי אמר שהוא לא יכול להאדם בגלל צעקות שלהם.......... הם מסוגלים לריב שעות........

למעלה