שלום (שוב...)(0:

שלום (שוב...)(0:

כל פעם שאני גולש בפורום צצות לי שאלות חדשות... אז ככה: בשני הסרטים שיצאו על הטרילוגייה "שר הטבעות", התרגום של Elf's (עלפים, בתרגום של הספר) הוא "בני-לילית". שהיא לפי האמונה אשתו של מלך השדים "סמאל" או "אשמדאי". אז השאלה שלי היא בעצם: למה??? והשאלה השנייה: למה נקשר הסמל שידוע בתור הסמל של כת השטן (עם ה666 מסביב), לכת השטן? כי כמו שקראתי ב"אנציקלופדיה לתולדות ירושלים העתיקה" (משהו כזה...) של זאב וילנאי, השם של הסמל הוא בכלל "מגן שלמה". אז גם על זה אני אשמח לקבל תשובה! תודה רבה רבה רבה(0:

את השאלה הראשונה

כדאי לשאול את המתרגמת, או את הקהילה העוסקת ביצירתו של טולקין. לא נראה לי כי בחירה זו נעשתה מתוך מודעות עמוקה מדי למשמעות הכינוי "בני לילית". לא מזמן היו אפילו שני דיונים על המספר 666 בפורום. תוכל לראות כמה תשובות מעניינות שם. הבט מעט למטה בעמוד זה של הפורום. דיון ראשון דיון שני

תודה...

...על התשובות, אבל אני לא שאלתי למה נקשר ה666. שאלתי למה נקשר הסמל שמסביבו נמצאים ה666.

סליחה, התבלבלתי

הפנטגרם (זהו שמו המקובל של הסמל) הוא סמל עתיק יומין, הקשור כנראה גם לציור של כוכב (כמו למשל, בסמל של סלקום). בתרבות המוסלמית וכן ביהודית הוא אף נקשר בשלמה המלך. ביוון העתיקה, למשל, השתמשו בו כקמע לרפואה וכסמל לאדם. בימי הביניים, קבעו התיאולוגים הנוצריים כי הפנטגרם עם השפיץ האחד למעלה הוא סמל האדם, בעוד זה עם שני השפיצים למעלה הוא קשור לשטן (מאחר והם גם קבעו, עוד כמה מאות שנים קודם לכן, כי צורת השטן היא צורת עז/צורת האל היווני פאן. ייתכן כי לקחו זאת מהשם "עזאזל" וכן מתוך הרצון להוקיע את אמונותיהם של הלא-נוצרים. אפשר להגיד שהם היו ב"פאן-יקה" מהתחרות... דרך אגב, האל פאן הוא המקור למילה פניקה
). "כת השטן" וכן השטניזם אימצו את הסמלים הללו, כהתרסה נגד הנצרות. כמו כן הם אימצו את הצלב ההפוך, שאופן אירוני למדי, הוא סמל ותיק יחסית של אחד מקדושי הנצרות - סט. פטרוס (אשר מתוך ענוותו הרבה, לדברי הכתובים, ביקש להצלב הפוך, שלא כמו שישוע הנצרתי נצלב, בכדי שלא יהיה "מעליו" באופן כלשהו). תוכל לקרוא עוד על סמליות הפנטגרם כאן במאמרי הפורום וכן באתר www.symbols.com

בקשר לבני הלילית

לפעמים מתרגמים אלפים, או עלפים לפי טולקין, כ-שדים (לדוגמא בחלק מהכרכים של רומח הדרקון) אולי המתרגמים רצו משהו מקורי קצת יותר...

suki da yo

New member
בנוגע לבני לילית

פשוט, כי ביהדות אין מקום מיותר ליצורי-אגדות חיוביים- אם הם קסומים- הם מהשטן, כלומר, בניה של לילית. ככה פשוט. מהסיבה הזו בתרגום החדש מופיע "עלפים" אבל הייתי שמחה אם מישהו היה מסביר לי למה לא אלפים וזהו...

למעלה