שלום, שוב אני

S w i t c h

New member
שלום, שוב אני ../images/Emo9.gif

שאלה בנושא אחר - נפאל. איך ניתן לטוס לנפאל מישראל ? מה טווח המחירים ? ייתכן שיש טיסות רק עם הירדנים ? והמחיר לא פחות מ- 1100$ ? תודה לכם !

sela v

New member
אין טיסות מהארץ לנפאל

וגם לא מירדן. צריך לטוס להודו או תאילנד ומשם לקחת טיסה לקטמנדו.

jeshu

New member
נראה לי שיותר כלכלי לטוס להודו ולסוע יבשתית למעבר הגבול ברכבת. יקח שלושה ימים לפחות להגיע לקטמנדו,אבל יעלה פחות.

sela v

New member
אני חושב שיותר כלכלי

לסע כל הדרך מהארץ בטרמפים

jeshu

New member
אם זה היה אפשרי כבר הייתי עושה את זה...או סתם מבקר במדינות הבעייתיות . וברצינות,בכל פעם שאני שומע שמדברים איתי על "נסיעת סיוט" "דרך מסוכנת" או כל מיני רעות אחרות בכזו החלטיות אני מבין שמדובר בהגזמה אופיינית לתרמילאים,שמטבעם אוהבים להגזים כדי להאצים את תחושת ההרפתקנות שלהם. את רב הדרך מדלהי ניתן לפי מה שקראתי לעשות ברכבת - וזה באמת לא נורא. בנוגע לנסיעה ההררית בתוך נפאל - הרי גם מי שטס לקטמנדו יאלץ לעסות נסיעות נוספות כדי לראות את נפאל וגם הן יהיו הרריות ולא נוחות. אז צאו מזה - קצת חוסר נוחות משתלמת בסופו של דבר כשמגיעים לתחילת הטרק ורואים את הנוף המדהים שם.

tamax

New member
דווקא החוסר נוחות../images/Emo26.gif

הייתה דווקא ברכבת ההודית (עשיתי את הדרך מפוקרה לדלהי) 17 וחצי שעות ברכבת שינה הודית. הייתה לי נסיעה באוטובוס שינה 36 שעות בדרך הררית והיה יותר נוח.

sela v

New member
לא זוכר אוטובוס שינה

אבל אני נסעתי את כל הדרך באוטובוס ורכבת. לכיוון אחד רכבת מדלהי לגורקפור, ומשם דרך סונלי (עיר הגבול) עוברים לנפאל ולוקחים עוד אוטובוס. אם אני לא טועה, זה לקח כ-36 שעות. מי שלא ממהר, רוצה לחסוך כסף אפשר לעשות את זה. רק שלא היה שום דבר מעניין בדרך, ופעם לא היה אכפת לי לסע ככה סתם בשביל לחסוך 100 דולר, היום לא הייתי עושה את זה, אבל כל אחד והשיקולים שלו.

jeshu

New member
עניין זה לפעמים תלוי בך ברור שלא בכל פינה בדרך תראה הר כמו בתמונה מסין מהשרשור שהתחיל בארגנטינה.... אבל כשאתה על האדמה וקשוב למה שסביבך יש סיכוי שתתקל בדברים קטנים ומעניינים.אנשים מעניינים.מצבים מעניינים.חוויות קצת אחרות.במטוס יש לך קיצור דרך מסביב להרבה דברים. יש מקומות שאם ינחיתו אותך בהם זה פשוט לא יהיה אותו הדבר.

sela v

New member
זה מאד תלוי

בזמן, ברצון, באישיות ובעוד גורמים. עבור חלק מהאנשים זה בזבוז חלק יאהבו את המגע עם האוכלוסיה המקומית, חלק יאהבו את הגיוון פעם ככה פעם ככה, חלק רוצים לחסוך בכסף. אני אישית בזמנו שעשיתי את הנסיעה רציתי לחסוך את מחיר הטיסה, שהיה 150 דולר לכיוון מדלהי מהארץ נדמה לי ש-100 דולר אם קונים בדלהי. מורנאסי לקטמנדו טיסה עלתה בזמנו כ-60 דולר. אני לא זוכר נופים מעניינים בדרך עד לגבול אם נפאל, ואכן את רוב הנסיעה ברכבת ישנתי. הדרך מהגבול של נפאל לקטמנדו יפה.

tamax

New member
גם אני עשיתי את הדרך מפוקרה

אל גורקפור ואז לדהי (אוטבוס+אוטבוס+רכבת) זה לקח לי 17 שעות. הנסיעה של 36 שעות באוטבוס שינה, הייתה בסין.

S w i t c h

New member
אם אני מגיעה להודו / תאילנד,

אני צריכה להזמין טיסה מראש לנפאל (כדי לנסוע מייד) ? איך עושים את זה ? יש אתר ?

sela v

New member
אפשר

אבל אני לא בטוח אם אפשר לעשות את זה מבלי לצאת לדלהי או לפחות לדאוג מראש אם סוכנות שם שיכינו לך כרטיס. אולי תגיעי והטיסה תהיה מלאה?

למעלה