שלום, שואלת בשביל מכרה

שלום, שואלת בשביל מכרה

הילד בכיתה א, pdd משולב עם סייעת צמודה. השילוב ממספר סיבות לא מצליח ובית הספר לוחץ על האם לעבור ועדת השמה, האם מסכימה אך מוכנה שהילד ילך ללמוד בכיתה קטנה [ אין אצלנו כיתות תקשורת] יש בעיר בית ספר לילדים אוטיסטים והאמא מפחדת שיכניסו את הילד לבית הספר הזה. איך ניתן לעזור, האם יש לה אפשרות להחליט שהילד יכנס אך ורק לכיתה קטנה, או בגלל המעבר לחינוך מיוחד אין לה כוח להחליט על שיבוץ.. תודה לעונים.

1אילת2

New member
הם יכולים הכל.

אני לא בקיאה בפרטים. אם היא מפחדת, ואם בית הספר לוחץ שלא תלך לבד לועדת ההשמה. שתקח איתה מישהו שידע לעמוד על זכויותיה גם כשהיא תילחץ כנגד הקיר. ולפני שהיא מגיעה לועדת השמה שתבדוק אילו כיתות קטנות יש ביישוב. אם היא רוצה להמשיך בשילוב יחידני אפשר לעבור בית ספר.

רחל119

New member
אם הבנתי נכון היא חוששת שיעבירו את

ילדה מכיתה רגילה לביס לחינוך מיוחד??! זהו מעבר מאד קיצוני. מצטרפת לדעתה של אילת שתשקול ביס אחר, שכן ידע לעשות שילוב ובכל מקרה שלא תבוא לבד לועדה ושתביא סימוכין של אנשי מקצוע שמכירים את הילד לגבי הקשיים שלו והמסגרת שיכולה להתאים לו. על איזו כיתה קטנה חשבה האמא? כיתת ל"ל? כיתה לבעיות רגשיות?

dina199

New member
האם השילוב לא מצליח כי זה לא מתאים לילד

או כי המערכת לא רוצה להשקיע ? יש לי חשדות שזה המקרה השני. כיתה קטנה זה לא פתרון פלא והרבה פעמים בכלל לא מתאימה לא"סים. יכול להיות מצב שבכיתה קטנה המצב יהיה יותר גרוע משילוב. דעתי אם אין כיתת תקשורת, ובית ספר לאוטיסטים לא מתאים לו , היא צריכה להמשיך להתעקש על שילוב.

yonitbrk

New member
עצה

כדי שלא יאלצו את האם להכניס את הילד לבית הספר התקשורתי, עליה לערוך לו איבחון פסיכו-דידקטי שבהמלצות שלו יכתבו שהילד בעל אינטליגנציה תקינה ומסוגל ללמוד בכיתה תקשורתית קטנה, ואז פשוט לחפש באזור המגורים המורחב, ז"א בערים השכנות איפה קיימת כיתה כזו ולנסות לשבץ אותו לשם ברגע שיש המלצות הם לא יכולים להכריח על שיבוץ בבי"ס תקשורתי

schlomitsmile

Member
מנהל
ביה"ס לוחץ? לביה"ס הרבה פעמים יש שיקולים קודמים מבחינתו לטובת הילד. כוון שמדובר במכבש לחצים אכזרי, רבים מאיתנו מכירים אותו, חשוב שיהיה שם מישהו איתה שטובת הילד תהיה לנגד עיניו. אם אין מטפל פרטי, שווה לפנות ל CASE MANAGER או לפחות לקבל יעוץ מבית לורן , בזכות או קול הזכויות. כשיש גב להורים, ורצוי שיהיה לו תואר כלשהו, כגון עו"ד או פסיכולוג, פתאום הבירוקרטים משנים יחס
http://www.beit-lauren.org.il/ http://bizchut.org.il/he/ http://www.allrights.co.il/ וכדאי להצטייד באבחון כמו שיונית הציעה.

זוכרת אותך מפורום הורים לפגים..

מקווה שאלירן שלך בסדר. למיטב ידיעתי לפי החוק אי אפשר לחייב את ההורים להכניס את הילד לחנ"מ. כדאי שתתיעץ עם הקו החם להורים של אלו"ט (יש מס' טלפון באתר שלהם).

ריקי 04

New member
נהיה לי קר מהקשרי הפורום...

שלי נולד 960 גר', ואנחנו פה בגלל זיהום קשה בדם שעבר בפגיה. פגים לא נולדים עם תעודת אחריות... והם האוכלוסיה הכי רגישה...

והעיקר שכולם אומרים לך

"אני מכיר את X שנולד 700 גרם בחודש שישי והיום הוא שחקן כדורסל מצטיין..." הסטטיסטיקה אומרת שרוב הפגים מתפתחים בסדר, כלומר עם בעיות מינוריות יחסית, אבל גם שהסיכויים של פגים לבעיות התפתחות שונות (כולל PDD) גבוה משמעותית משל תינוקות שנולדו במועד.

ריקי 04

New member
הסטטיסטיקה על תינוקות שנולדים מתחת לקילו

היא 40% פגועים קשה !!! זו סטטיסטיקה מאד לא סימפטית, גם אם היא כוללת כאלו, שכמונו - יצא בסה"כ די בסדר, וברור שיכול היה להיות הרבה יותר גרוע... כן, יש את אלו שנולדו... ותראו... - הם מיעוט, והם נותנים אשליה שככה זה, וזה ממש לא נכון... כשהיינו בפגיה היו הפלקטים האלו שהורים מכינים עם תמונות של כמה הילדים גדלים מקסים... ובאמת שתכננתי גם... ואז קרה מה שקרה - והיה ברור שזה לא מה שהורים רוצים לקרוא... כי כולנו רוצים להאמין שאצלנו זה יהיה סיפור ההצלחה המקסים... מה לעשות שזה לא ממש יצא ככה... הוא ילד מקסים, בן 12 היום, אבל למעלה מ-10 שנות ABA, והוא חלק בלתי נפרד מהספקטרום, לתמיד... גם אם הוא חכם, ונפלא... אני עדיין לא יכולה להגיד שהוא יהיה עצמאי כשיהיה גדול... שנוסיף גם את הסטטיסטיקות של תאומים? של IVF?

ואני תמיד אומרת עלינו

ש"נפלנו בצד הלא נכון של הסטטיסטיקה"... שבוע 32, משקל 1.300 ק"ג, כביכול פגות לא קיצונית. ובכל זאת הבת שלי בספקטרום וכרגע (בגיל 5) לא נראה שהיא בצד הגבוה שלו...
גם אני זוכרת את התמונות המקסימות בפגיה. בזמנו הן מאד עודדו אותי. ועד היום אם אני צריכה לעודד הורים שנולד להם פג, אני אומרת להם שלמרות הסיפור הפרטי שלנו, הסטטיסטיקה חיובית...

ריקי 04

New member
בטיפת חלב מן הטבע ניסחו

ש-PDD יושב על רקע גנטי, מן רגישות גנטית, שצריכה סיבה "לצאת". איזושהיא טראומה בהריון/לידה/סמוך אליה. ברור שזה לא עוזר להיוולד פג פיצפון בשבוע 30... ואז לעבור זיהום מאד קשה בדם בגיל שבועיים וחצי... גם הם אמרו שלא כל פג שיעבור כזה זיהום, יצא עם אוטיזם (אם הוא בכלל יצא מזה, אמרו לנו, בדיעבד, שהם לא ידעו אם הוא ישרוד...), אבל יש חלק שכן זו תהיה התוצאה... את זה אמרו גם הרופאים כשאיבחנו אותו. לטיפת חלב מן הטבע הגענו רק בגיל 6, אחרי שהקטנה נולדה ולא רצינו לחסן אותה - מהפחד... דרך אגב, כמה שזה מטורף לומר - ראינו ילד אחר בשבועיים וחצי הראשונים לפני הזיהום, ואז כאילו מישהו, בפתאומיות, העביר את הילד מ- on ל-off... וכן, במשקל ובשבוע שלכם היה צריך להיות יותר קל... אבל אין תעודות אחריות...

תודה לך, הפעם אכן שאלתי בשביל מכרה

אלירן לא בספקטרום, הוא נשאר מהפגות עם בעיית קשב , ושנים למד במסגרות החינוך המיוחד של עיכוב התפתחותי, השנה הוא נכנס לכיתה א רגילה. לעומת זאת אני מחוברת לפורום כי בני השני [ זה שלא נולד פג.. ואמור להיות החוויה המתקנת ] אובחן עם אספרגר בתפקוד גבוה. הוא לומד באותו בית ספר כמו שלמד לפני האבחון רק שעכשיו מקבל עזרה חברתית. אעביר את מה שרשמתם למכרה. ושוב תודה אכן הפגות זה מצב שנלקענו לתוכו, ואי אפשר לדעת באיזה מצב הילד יצא מהפגיה.. צריך להגיד תודה לאל שהילד חי ובריא, כי בשבועות הצעירים הללו החיים שבירים..

yaelsdesk

New member
תלוי באפשרויות הקיימות בישוב

כולל האפשרויות של המשפחה לגבי שילוב. כדאי לבדוק מהם הקשיים בשילוב ואיך ניתן להתמודד איתם. בהרבה מקרים הם נובעים מחוסר הדרכה למשלבת הצמודה, שאיננה מקצועית כשלעצמה. האמא יכולה גם לפנות לועד ההורים המשלבים במייל [email protected]

למעלה