שלום, שאלת ניסוח

שלום, שאלת ניסוח

שלום לכולם. אני מנסחת כרגע הצעת מחיר, ומשום מה נתקעות לי המילים על קצה הלשון.. ר"ל: "אם לא ניתן להמציא את המסמכים המקוריים, מחובתי ליידע אותך כי חוות הדעת שתנתן תהיה מסוייגת". משום מה, אני לא מצליחה להרכיב בראש משפחת הגיוני.. מה שיצאת לי עד כה: .the original documents required...." If not possible, it is my obligation to inform you, that the opinion will be??????" אודה על עזרתכם!

Fanja

New member
הנה ניסיון, בעצם שניים

It is my obligation to inform you, that in the event of unavailability of said required documents, my ability to provide an unqualified opinion will be limited​
או
In case the provision of these documents is not possible, it is my obligation to inform you, that the opinion sought after will be qualified and reserved.​

פניה,

התואילי בטובך לתרגם עבורי את המילה qualified? השימוש שעשית בה אינו מוכר לי.

Fanja

New member
הנה

זה מבלבל, כי זה נשמע כאילו הפוך מהמשמעות למדתי את זה כשקיבלתי המלצה ממנהל המחלקה באוניברסיטה שמאוד העריך אותי שכתב שהוא ממליץ עלי באופן unqualified ולא הבנתי ונורא נעלבתי עד שהסבירו לי .... אז ככה: ל- to qualify יש גם משמעות של להגביל, לסייג. כשאומרים על משהו שהוא qualifiable הכוונה היא שהוא לא בטוח, הוא עלול להשתנות, הוא מוגבל בנכונותו או בקביעותו. כשאומרים על משהו שהוא unqualified הכוונה, להיפך, באופן נחרץ, בלתי מוגבל, בטוח במאה אחוז. לפי Webster: זה אפילו הפירוש הראשון המופיע, לפני הפירושים ה"רגילים":
Qualification = 1/ a restriction in meaning or application: a limiting modification בדר"כ אנו משתמשים ב- qualified במובן של certified אבל יש גם מובן של modified מקווה שהסברתי היטב​

Fanja

New member
אתה יודע, זה בעצם הגיוני, כי הרי

כשמישהו נעשה qualified , נניח, להיות רופא - אז הוא מתוחם בכישוריו לשטח הרפואי . הוא מוגבל ,ע"פ "קְוַולִיפִיקָתוֹ"
להיות רק רופא, הוא לא יכול להיות גם רואה-חשבון ...כלומר, גם במובן שאנו רגילים אליו - יש כאן מובן של סייג.

למדת בישיבה?

תלמידי ישיבה יכולים לתת הסבר מכל דבר על כל דבר. אבל בסדר, גם בלי ההסבר קיבלתי את ההסבר. כנראה שעוד לא התעוררתי, אם יוצאים לי משפטים כאלו.

Fanja

New member
זה מה שהיה מקובל בזמנו אצלנו

אצלכם למדו בעמידה ???

tafustafus

New member
יש הסבורים שהלמידה הטובה ביותר

נעשית בשכיבה. כך ניהלו אנשים ביוון העתיקה את שיחותיהם, ויש יסוד לטענה שכמעט מעולם לא התרחשה בתולדות ההגות האנושית התקדמות כה מרוכזת כמו ביוון הקלאסית.

ST

New member
זה מסביר כמה דברים בנוגע

לציונים שלי בתיכון.
(לטובה, דווקא)

Fanja

New member
ככה למדתי בתיכון! וכנראה שביה"ס

של ילדיי בדרך הנכונה, שאצלם הווי משתרעין על כריות גדולות על הרצפה בשיעורים

ST

New member
../images/Emo13.gif

לנו היתה ספה שגררנו משום מקום, ומזרונים שבאחת השנים היו מאוחסנים בכיתה שלנו, כך שאלו היו תחליפים ראויים. אולי נציע את זה בתור שיטת לימוד חדשה?

קרמיט524

New member
הלמידה הטובה ביותר מבחינתי

זה עם איזה שֶנביץ טוב ואיזה תה קטן, או משקה קל. זה שלא מרשים לאכול בכיתות זה בעיני המכשול מספר אחד בדרך להטמעה נאופטימלית של חומר נלמד.

Y. Welis

New member
חינוך חייב להיות אינדיבידואלי כדי

להצליח באמת, וככל שהקבוצה קטנה יותר, כך עדיף (אז גם ההקפדות על מה מותר לאכול או אסור לא משנה).

ihtiyar

New member
ביוון נהגו לשוחח בהסבה, לא בשכיבה

וכך גם ברומא. המנהג הזה הותיר לנו את ה-triclinium [מכאן גם ה-"טרקלין" העברי]. המקור הוא ה-klin היווני, שממנו נגזרת גם ה"קליניקה"

למעלה