שלום. שאלת מים

נדושי

New member
שלום. שאלת מים

בני בן שנה וחמישה חודשים ושותה בקבוק מים אחד ביום ולא מעונין יותר מזה (250 מל בערך) ויונק פעמיים-שלשה ביום. ניסית הכל מכל ושום דבר לא עוזר לא מסכים לשתות יותר מזה. היציאות שלו בהתאם. היתה לו עצירות יומיים ולאחר מכן עשה אך לא יציאה רכה כתמיד (אבל גם לא קשה מדי) מה עלי לעשות חוץ מלהציע שוב ושוב?

גילור

New member
נסי להוסיף למים חצי תפוז סחוט.

אצלנו זה עבד נפלא. ואחרי כמה ימים שהוספתי לאט לאט דיללתי עד שחזרנו למים נטו.

תוליק 1

New member
אבל הבעיה שהיא מתארת היא שהבן שלה

מסרב לשתות מים. גם אצלי הוא לא סבל מים ולכן עברתי לתת לו תרכיז מיץ תפוחים. אני נותנת תרכיז של סיידר הגליל (זה בבקבוק הזכוכית) שאין בו סוכר למעט הסוכר שבפרי. איתי מאוד אוהב אותו ומחסל ביום לפחות 3 בקבוקים. נסי לתת גם בכוס פטנט אטרקטיבית אולי זה ימשוך אותו לשתות יותר. אגב, לטעמי מיץ תפוזים מהול במים זה מר ולא טעים אבל זה לטעמי האישי...

ממליצה להתמיד במים

לא להתפתות למיצים. 3 הנקות ובקבוק מים זה לא כל כך מעט. מאמצת את גישת הכוס האטרקטיבית או בקבוק עם פקק רגיל כמו של מים מינרלים קטנים.

תוליק 1

New member
יפה, מדוע לא להתפתות למיצים?

אני לא חושבת שלתת מיץ מתרכיז במקום מים לילד שמסרב לשתות רק מים לאורך זמן הוא פתרון רע. לטעמי עדיף את המיץ שהוא הרע במיעוטו מאשר מיעוט שתייה בכלל.

גילור

New member
תראי, המיצים מכילים כמות עצומה של

סוכר. בייחוד התרכיזים. וגם בד"כ צבע מאכל. גם המיצים שכביכול מכילים רק את סוכר הפרי, מכילים המון סוכר. איך זה? כי כדי להכין בקבוק מיץ "טבעי" נדרשת כמות פירות ענקית. אם הילד יהיה צמא והאלטרנטיבה היחידה שלו תהיה מים, בסופו של דבר הוא ישתה. אני חושבת שעדיף להמשיך להציע עוד ועוד. בסופו של דבר הוא יתרצה. אם תהיה לו אלטרנטיבה של שתיה מתוקה, כמובן שהוא יעדיף אותה. מה, את לא היית מעדיפה משהו מתוק?

מחשבות

New member
יש סיבה טובה מזו: מיצים גורים

לחומציות בגוף. כתוצאה מכך הגוף, הרוצה לווסת את החומציות, מושך סידן אלקלי מהעצמות. עודף הסידן נשטף החוצה בכליות ויוצר אבנים. נערים מסתובבים יום על מצב של דלדול עצמות בגלל שתיה מוגזמת ומיותרת של מיצים. אוסטאופורוזיס בגיל הנעורים? כן!

גילור

New member
הנה, חידשת לי. בהחלט! אז על אחת

כמה וכמה רע ומזיק לשתות תרכיזים ומיצים!

kseniali

New member
../images/Emo207.gifכמה מים ילדה בת 3

אמורה לישתות ביום? כמה נוזלים ס"כ (אם היא במשקל ממוצע)?

מחשבות

New member
אדם במשקל ממוצע אמור לשתות 8

כוסות ביום. לפי זה הילדה אמורה לשתות כחמישית מזה. אבל ילדים פעילים יותר ולכן 300 סמ"ק נראים מעט. אבל לדעתי זה המינימום. הבת שלי בגיל הזה שתתה גם 10 בקבוקי תינוקות ביום מים. בהתאם היתה ההוצאה על טיטולים.

כליטר ביום

זו לא תשובה שיכולה להיות מדויקת. כי אם באמת רוצים לחשב תריך לקחת בחשבון גם את מה שאוכלת.

למעלה