שלום, שאלת לימודים

bluenote

New member
שלום, שאלת לימודים

שלום לכולם, אני שוקל להתחיל לימודי MCSE ויש לי מספר שאלות. בדקתי את ג'ון ברייס, הי-טק ובי"ס תפניטק של מערך לימודי החוץ של האוניברסיטה הפתוחה. האם יש לכם המלצות או הערות לגבי אחד מבתי הספר? האם אתם יודעים משהו לגבי המרצים: חיים חזן או דני שור? לגבי המבחנים, חלר מהאנשים אומרים לי שממש מיותר לעשות אותם וזה סתם בזבוז כסף וחלק אומרים לי שמקומות עבודה התחילו לדרוש לראות תעודות הסמכה ולכן חשוב לעבור אותם. האם יש לכם תובנות נוספות לגבי העניין? ושאלה אחרונה: יש לי כבר ידע בעולם המחשבים וידע בסיסי בעולם הרשתות. האם סביר שיחד איתי יגיעו לקורס אנשים שרואים מחשב בפעם הראשונה בחיים או שבד"כ הקורסים הם הומוגניים מבחינת רמת האנשים שמגיעים? תודה רבה!

בעז 21

New member
תשובות:

1.לגבי הבית ספר, אני אישית עברתי קורסים במכללת הייטק וגם בג'ון-ברייס, הכל שאלה איזה קורס אתה עושה ומי המרצה שלך, המרצים הטובים בדרך כלל מסתובבים במספר מכללות, לדוגמא מרצה א' יכול ביום ראשון להעביר קורס במכללת הייטק וביום ב' להעביר קורס בג'ון ברייס. 2.אני מאמין במשפט שאומר "אם זה לא כתוב זה לא קיים" אני מרגיש צורך לחזק את עצמי בהסמכות, ואם יש לי ידע לעבור הסמכה איקס למה לא לעשות את אותה.. בדרך כלל מבחן במכלול ההסמכות של מיקרוסופט עולה כ 100 דולר. 3.עד כמה שידוע לי אין דרישות מינמום או תנאי-קבלה לכניסה למסלולים השונים.... בברכה בעז.

כמה דברים

מנסיון. בנוגע לנוחות : 1. המקומות במכללת הייטק לדעתי הרבה יותר מרווחים ופחות צפופים. 2. קח בחשבון שבמכללת הייטק יש חניה חופשית. בעוד שבג'ון ברייס יש רק הנחה לחניה (והנחה לא ממש משמעותית) לכן להגיע לשם - זה רק באוטובוס. בנוגע לסדר : לדעתי בניגוד למכללת הייטק , בג'ון ברייס יש יותר סדר מבחינת המחשבים. אין מחשבים שלא תקינים, אם יש מחליפים מיד. התוכנות הדרושות לקורס מותכנות בצורה טובה שמאפשר למידה אפקטיבית. יש לפה חסרונות...ולשם חסרונות...... המטרה העיקרית היא ללמוד ולצבור נסיון כמה שיותר ... שניהם פחות או יותר אותה רמה. זה באמת דבר שתלוי הרבה במרצה עצמו. ----- בברכה, אביעד א.

bluenote

New member
תודה על התשובות,

הקטע בהיי-טק זה שהכיתה מאד גדולה (כ-30 תלמידים) ויושבים 2 על מחשב. האם זה אפקטיבי בכלל? והאם מישהו שמע משהו על MSCE בבי"ס תפניטק של האוניברסיטה הפתוחה ועל המרצים שאת שמם כתבתי בהודעה המקורית? תודה

לא מדוייק

יש קורסים דחוסים ויש קורסים יותר מרווחים. יצא לי להיות ברוב הקורסים בהייטק לבד מול מחשב. תלוי מאוד בקורס. בכמות אנשים. בכל מקרה הפרמטרים לפה ולשם כמעט אותם פרמטרים.

מיצו

New member
בתור אחד שבילה לא מעט זמן

בשתי המכללות הללו אני יכול להגיד לך שמבחינת המרצים אתה יכול להיות רגוע, באמת הטובים ביותר נמצאים בשני המקומות. אתה חייב לדרוש לראות שיעור דוגמה, וחייב לברר היטב מי מיועד ללמד אותך. אח"כ תעשה מחקר קטן על המרצה ותראה מה אומרים עליו. זה מאוד חשוב. לגבי הכיתות, אני נוטה להסכים עם האמור, אבל קח בחשבון שמסלולי ערב עלולים להיות צפופים בשני המקומות. זה דבר שאפשר לבדוק לפני ההרשמה, כמה תלמידים כבר רשומים.

למעלה