שלום, שאלת אלרגיות

R N A

New member
שלום, שאלת אלרגיות

שלום לבאי הפורום. יש לי שאלה ואני מעוניינת בחוו"ד. לפני כשנה התחלתי טיפול הומאופטי לטיפול באלרגיות של עונות מתחלפות בשילוב עם דיקור. מאז הרגשתי יותר טוב בזמני הטיפול ופחות טוב בזמני ההפסקות ממנו. אני כרגע נמצאת באחת ההפסקות ומרגישה כאילו חזרתי לנקודת ההתחלה לפני הטיפול. כשדיברתי עם ההומאופט, הוא אמר לי להמשיך את הטיפול לעוד שלושה חודשים, אני שאלתי אותו אם אוכל להמשיך תוך ידיעה שאני מתכננת הריון. הוא ענה לי שלא, ושאין לי מה לעשות עד אשר אקבל תשובה חיובית להריון. אין לי שמץ של מושג כמה זמן התהליך הזה עלול להמשך, מה אני יכולה לעשות במקום שאינו כרוך באנטי היסטמינים וסטרואידים. תודה מראש.

שאלה והשגות לגבי הטיפול.

כדי להבין את מהות הטיפול שעברת, יעזור אם תכתבי איזה תרופות קיבלת. (אפשר במסר). הניסיון הטיפולי שלי בהומאופתיה שונה לחלוטין- א. תרופה שמקבלים פעם אחת אמורה לעזור לאורך זמן ולא רק בזמן נטילתה. אם חזרת לנקודת המוצא אז התרופה לא עשתה כלום וצריך לבחון אם היא בכלל מתאימה לך ב. טיפול הומאופתי נכון מאד גם להריון וגם בתחילת ההריון. ג. טיפול הומאופתי בהריון בטוח לגמרי, על אחת כמה וכמה אם האלטרנטיבה היא היסטמינים או סטרואידים. כל טוב עירית

galigal33

New member
תראי עירית,

יש בעייה עם הומאופטיה מכייון שלכל הומאופט יש את הכללים שלו שהם שונים מאוד מההומאופט שלידו אתם מבלבלים ככה את קהל המטופלים שלכם..וחבל! ותאמיני לי שאני כותבת מתוך נסיון עגום מאוד ואני מקווה יום אחד לכתוב את כל הסיפור ההזוי שלי עם הומאופטיה. תארי לך שהיית שואלת רופא אחד אם נכון ליטול תרופה מסויימת בזמן ההריום והוא היה אומר לך שלא ורופא אחר היה אומר שאין שום בעייה..האם היית לוקחת סיכון? אני לא הייתי לוקחת.

ברשותכם עוד מחשבונת..

בוקר טוב, 1. אין טיפול הומאופתי למחלות בכלל ולאלרגיות בפרט, כך כתוב באורגנון (ספר הפילוסופיה) של ההומאופתיה. הטיפול ההומאופתי ניתן לאדם ולא למחלה ממנה הוא סובל. 2. מנסיון אישי ועולמי - כאשר משלבים כמה שיטות טיפול, רוב הסיכויים שאנו לא נעלה על הדרך הנכונה, כאשר נתבונן על המקרה לאורך שנים. המלצתי היא שאם עושים דיקור לעשות רק דיקור ועם עושים הומאופתיה לעשות רק הומאופתיה. 3. מאחר והומאופתיה מטפלת רק ואך ורק משהו רוחני (ממליץ לקרוא את האורגנון), אין כל בעיה לקחת אותה בכל שלב בחיים, כולל בהריון. 4. לגבי הרופא - מאחר והוא הסמכות החוקית היחידה בארץ ישראל לטיפול במחלות, אני ממליץ תמיד לעשות את מה שהוא אומר לעשות, והסיבה היא כמובן חוקית. לא לעבור על חוקי מדינת ישראל. 5. לגבי זמן הטיפול - לפעמים מספיקה שעה אחת ולפעמים חמש שנים. הכל לפי המקרה הפרטי והאישי של האדם. בהצלחה שלומי.

לגלי

בכל מקצוע תוכלי למצוא המלצות שונות. גם במקצועות שהם לא טיפוליים בכלל, וגם במקצועות שהם מדוייקים לגמרי..... גם ברפואה תוכלי למצוא שני רופאים שיגידו לך דיאגנוזות שונות והמלצות שונות. בגלל זה המציאו את מוסד-"חוות דעת נוספת". ותאמיני לי-יש לי הרבה ניסיון עם רופאים וכבר עשיתי מה שאמרו לי בלי לשאול שאלות ו"אכלתי אותה". אני מאמינה שלכל אדם יש הגיון וידע והכרות עם עצמו והוא יעשה את ההחלטה הנכונה עבורו. לכן כשהשואלת שאלה - לא נראה לי להשאיר אותה עם הדיעה האחת אותה היא שמעה. היא חייבת לדעת שיש עוד דרכים והבחירה תהיה שלה על סמך אינפורמציה שתקבל. וראי גם את תשובתו של שלומי. הנה יש לך כבר שני הומאופתים שלא נרתעים לטפל בהריון ואפילו להיפך..... כל טוב עירית

R N A

New member
תודה על המידע!

אני מקווה שעכשיו ההודעה תשלח. על הבקבוק של התרופה רשום הדבר הבא: Sabad, Samb, Kali. Bich, Nat. Mur aa 7c, זה מסייע במשהו? למען האמת במקור ניתן לי מרשם אחר שאבד לי, וגם כדוריות קטנות. אבל בהרכב הזה השתמשתי רוב הזמן.

galigal33

New member
נשמע די הרבה רמדיס

בשביל הומאופטיה קלאסית.. כנראה שזה בכלל לא הומאופטיה קלאסית. ודרך אגב nat mur זו בדיוק הרמדי שאמרו לי לא ליטול בהריון מחשש להפלה.

זו לא הומאופתיה קלאסית

וזו בדיוק הבעיה שציפיתי לה....)-: בהומאופתיה קלאסית ההתאמה מדויקת ביותר ולכן אין "סכנה" שתפול עליך תרופה שלא מתאימה לך כמו שקורה בהומאופתיה המודרנית (מרשמים שמכילים תערובת של תרופות). כשהתרופה מדויקת ויש הטבה היא אמורה להמשך לפרק זמן כך שאין צורך בנטילה חוזרת של התרופה באופן יומיומי. בקצור-לדעתי המאד משוחדת, הומאופתיה קלאסית הרבה יותר נכונה באופן כללי ולתקופת הריון בפרט. ולגבי ההערה של גלי על נט-מור. לא ידוע לי כל אינדיקציה שתמנע לקיחת התרופה הנ"ל בהריון אם הותאמה בצורה נכונה. כל טוב עירית

R N A

New member
טוב (ומעצבן) לדעת

אז מה זה כן? שאלו אותי אם אני מעוניינת בהומאורעלוגיה או ברגילה ואמרתי רגילה. אני מבינה שהוטעיתי. אז גם ההנחיות להתנזר חודשים מדברים שמכילים מעל 5% שומן, חטיפים, קפאין, קקאו, בצל ושום חיים הם חלק מהעניין? מה ההבדל בין הקלאסית למודרנית? תודה מראש.

galigal33

New member
בוודאי עירית תרחיב בנוגע להבדלים

אבל גם חלק מההומאופטים הקלאסיים היו מטילים עלייך כמעט את כל אותם איסורים (של קפאין , שום , מנטה , בצל חי וכו'..) חלק אומרים שאין לזה שום משמעות..ואת יכול להמשיך לשתות קפה ולאכול שוקולד.זה מאוד תלוי על איזה הומאופט את נופלת. העיקר שזה עבד ועובד.

מה זה כן....

יש לזה כמה שמות-הומוטוקסיקולוגיה, הומאופתיה מודרנית, הומאופתיה צרפתית..... בכל אלה-ההסתכלות היא בדומה לרפואה המערבית. התמקדות בסימפטום והתאמה של הרבה רמדיס (תרופות) שידועות ביכולתן לעבוד על הסימפטום הזה. מטפל מהסוג הזה יושב איתך זמן קצר בראיון. מחיר התרופות גבוה . נטילת התרופה היא בד"כ יומיומית. בהומאופתיה הקלאסית-ההתאמה למטופל היא הוליסטית, ז"א מותאמת לכל חלקי האישיות- הרגשית, הנפשית והפיזית. כמו תמונת מראה מדויקת. לפעמים נדמה בראיון הזה שהסימפטום הוא יותר זניח ורוב התשאול מתמקד באופיו ורגישותו של המטופל. לכן הראיון הוא ארוך ומקיף. מקור התרופה בחומר יחיד כך שאם יש הטבה ברור שזה מהרמדי ואם אין הטבה ברור שצריך להחליף. הנטילה היא מינימאלית (לעיתים קרובות חד-פעמית) מחיר התרופה כ-40 ש"ח. בענין-איסורי המזון, כמו שכתבה גלי, תלוי על מי את נופלת. אני כבר ירדתי לחלוטין מאיסורי מזון ויש כאלה שמחמירים לגבי כל הרשימה שמנית.....בכל מקרה אני טוענת שכשהולכים למטפל צריך להתייעץ איתו וללכת לפי המלצותיו. כל טוב עירית

galigal33

New member
הגישה שלי היא שאם חוזרים שוב

למקום שהיינו בו יש משהו אנחנו עדיין לא מודעים אליו ורוצה להתגלות, להאמר, להתבטא, להיות נוכח יותר בחיים שלך. אני הייתי בוחרת במטפל גופנפש טוב ועובדת על זה. עבודה של מודעות על מנת להגיע למקור של האלרגיה ולא להשאר מטופל לנצח. אם תרצי המלצות על כיווני טיול את מוזמנת לפנות אלי במסר.

hal767

New member
אני בעד טיפול שורש בבעיה

ולא בעד דיכוי הסימפטומים. זה בהחלט ניתן בדרך הטבעונית, אם כי לפעמים התוצאות מגיעות אחרי זמן ולא מיידית. השילוב של תזונה טבעית אורגנית מתאימה עם תחזוקה נכונה של הגוף, מאפשרת לו להתחזק בנקודות החולשה שלו, ואז הבעיה נפתרת. התגובה האלרגית היא אינה מחלה. היא ניסיון הגוף להיפטר ממשהו שמפריע לו. למרות שזה לא נעים, טוב שהגוף מגיב כך כי זה מונע נזקים בו.

מאיר72

New member
אלרגיה זו תגובה חריפה של הגוף ולכן היא מחלה!!

מצורף קישור למונח אלרגיה (בסוף הדם מס' 250). דרך אגב יש שיטה שנקראת IPEC והיא יעילה ביותר למצבים של אלרגיה. רפואה שלמה ובהצלחה.

hal767

New member
תגובה אלרגית מתאפיינת בצורות שונות

מרביתן הם הפעלה מוגברת של מנגנוני הפרשה החוצה של חומרים לא רצויים לגוף. נזלת למשל, היא מנגנון הפרשה החוצה דרך האף. הזעה מוגברת הינה דרכו של הגוף להפריש חומרים החוצה דרך העור. פריחה או פצעונים הם תוצאה של פעולה זאת. שיעול גם הוא מנגנון הפרשה, כאשר הגוף מרכז את הפסולת בריאות או במערכת נשימה עליונה. גם שלשול הינו הפרשה מהירה דרך מערכת העיכול. כאמור, אלו הם סימפטומים המראים שהגוף מנסה להציל את עצמו ממצוקה. למרות אי הנעימות, זהו חלק מתהליך של ריפוי טבעי. התופעה האלרגית מצביעה על רגישות חריפה של הגוף לחומר כלשהו.חומר זה יכול לבוא במגע עם הגוף דרך מערכת העיכול, דרך העור או דרך מערכת הנשימה. לפעמים ישנה חולשה כלשהי של גוף כלפי חומר מסויים שגוף אחר לא יסבול ממנו. זה מאד אינדבידואלי. חולשות כאלה יכולות להיות מולדות או שנוצרו במהלך החיים כתוצאה מתזונה גרועה, תנאי חיים קשים, שימוש בתרופות וברעלים אחרים ועוד. תחזוקה נכונה של הגוף באמצעות מעבר לחיים נכונים יותר ותזונה טבעית מתאימה, יכולים בהחלט לחזק את המערכת החלשה ולהוריד את רמת הרגישות. דרך זאת גם תסלק גורמים המפריעים לגוף ומחלישים אותו, כדוגמת עישון, שתיית אלכוהול, נשימה לא נכונה, חשיפה לחומרים מזיקים ועוד.

harduf9

New member
רק לציין כולנו בעד טיפול בשורש הבעיה לכל אחד

הדרך שלו. ולגבי הומאופתיה בהריון, אומנם אינני הומאופת אבל בהחלט יודע שניתן לטפל בהומאופתיה בכל מצב, מובן שגם בהריון. דווקא שינויים בתזונה או טיפולי גוף מומלץ לעשות לפני ההריון או בחודשים מאוחרים ולא בשליש הראשון. אם את עדיין אינך בהריון, שינוי תזונתי עשוי להיות מבורך, ועניין נוסף, אם והדגש על המילה אם את אכן אלרגית ולא מדובר לאי סבילות לחומר מסוים אז קיים טיפול שמומלץ בכדי להקטין את הסיכוי שבנך/תך יהיו אלרגיים ו/או יסבלו ממחלות עור כגון סבוריאה, אטופיק דרמטיטיס וכו' או לפחות עשויים להקטין את רמת האלרגיה / מחלות עור. בריאות שלמה גיא הרדוף

רוצה להציע אלטרנטיבה נוספת

1. IPEC- טיפול לאלרגיות, שאפשר לעשות בתחילת ההריון (ואז הוא גם טוב לעובר). מנסיון אישי, פחות ממליצה עליו בהריון מתקדם. אבל כל עוד את לא בהריון- בהחלט ממליצה. IPEC ממוקד לאלרגיות וזהו טיפול לטווח ארוך. 2. טיפול בתמציות תדרים ממוקד אלרגיות. ה- 3 שבועות הראשונים של הטיפול עדיף לא כשאת בהריון, אבל עם השאר אין בעיה. בכל מקרה, אני מצטרפת למה שאמרו כולם- הטיפול צריך להיות בך, במי שאת, במהות שלך ולא נקודתית באלרגיות. בהצלחה. יעל

R N A

New member
../images/Emo39.gif תודה רבה לכל מי שהשתתף וענה לי.

למדתי המון. אשמח לקבל המלצות באיזור הנגב.

למעלה