שלום - שאלות

nanoosh

New member
שלום - שאלות

מפורום שכן: בשנה האחרונה, לאחר שבמשך שבע שנים שמרתי על ירידה של 25 ק"ג במשקל, העליתי 9 ק"ג. אמנם חלק מהענין היה ירידה במשמעת של התזונה, אך אני מקפידה לעשות ספורט כמעט כל יום. אה, כן, והפסקתי לעשן (אם כי לפי כל הכתובים, לא הייתי אמורה להעלות כ"כ הרבה במשקל). אני מנסה בחצי השנה האחרונה לרדת במשקל, תחילה אצל דיאטנית, ומאוחר יותר בקבוצת תמיכה שמבצעת דיאטה שפויה, ואני לא מצליחה לרדת במשקל (בארבעת השבועות האחרונים אני במקום למרות הקפדה על ספורט ותזונה). שאלתי: בבדיקות שערך הרופא שלי, TSH תקין (2.14). הדיאטנית אמרה שכדאי להמשיך הלאה בבדיקות, שזוהי בדיקה כללית מדי - אילו בדיקות אני צריכה לבקש ממנו? שאלה נוספת: במידה ובשל דיאטות רבות שביצעתי בעבר חילוף החומרים שלי נפגע, האם יש דרך לשקם אותו? האם התמדה באורח החיים שאני מנהלת כרגע (למרות שקשה לתמיד כשלא רואיםוצאות), יביא בסופו של דבר לאיזון הגוף? סליחה על האורך, ותודה על תשובותיך.

זה TSH תקין

שלום ננוש, הדיאטנית שלך לא צודקת. אין כאן צורך לחפש מה שלא קיים. ה-TSH שלך תקין, ולכן גם אם יבדקו את שאר הפראמטרים (T3 ו-T4) זה לא ישנה את העבודה שאין לך תת פעילות של בלוטת התריס. זה כמבון אם אין לך תופעות אחרות שיכולות להצביע על בעיה בבלוטת יותרת המח. המחזור תקין? אני מאמינה שעם התמדה את תאיר תוצאות. באמת הסוד הוא לא להשבר אחרי כמה שבועות בגלל שלא רואים תוצאות. התוצאות תבואנה. וכן הפסקת עישון גורמת לעליה במשקל. אני כבר לא זוכרת בדיוק, נדמה לי שהממוצע הוא 3.8 ק"ג אצל נשים. זה ממוצע, יש כאלה שכלל לא עולות, ויש כאלה שעולות הרבה יותר. אבל את צודקת, אם תתתמידי, קרוב לוודאי שחילוף החמרים שלך יעבור reset אז לא להתייאש, יש אור בקצה המנהרה.

nanoosh

New member
תודה רבה!!!

אני חייבת לציין את העובדה מכל הפורומים הרפואיים שנתקלתי, את פשוט נפלאה!! שוב תודה.

למעלה