שלום שאלות

avi 88

New member
שלום שאלות

אז ככה... אחי פתח חשבון EBAY ולחץ בטעות על רכישת מוצר. אני לא מעוניין במוצר, ואני רוצה לבטל אותו. שלחתי למוכר הודעה ומייל והוא לא עונה. מה אני צריך לעשות? מה גם שהגשתי בקשה לבטל את החשבון ואמרו שזה לוקח 180 יום...אי אפשר לזרז את זה? ועשכיו עם המוצר הזה לא יתנו לי? תודה לעוזרים. וסליחה שהשאלות אולי טיפה מפגרות אבל האתר לא כ"כ מובן.

pvzed

New member
הוא עשה BUY IT NOW או הציע הצעה במכרז?

בכל מקרה,מה הסכום של המוצר? רשום לו בחשבון איביי שאתה צריך לשלם על מוצר?

avi 88

New member
תודה

זה היה BUY IT NOW... 110 דולר זה הסכום כולל משלוח ולא מפסיקים לשלוח לי מיילים שעליי לשלם על המוצר...

pvzed

New member
תשלח הודעה למוכר,בכל מקרה,בגלל שזה חשבון חדש

אני מניח שסטרייק אחד לא יעשה כלום...וגם אפשר לפתוח חדש בכל מקרה... יש לי רעיון אחר - תתן למוכר פידבק שלילי שהוא לא מוכן לבטל עסקה שנעשתה בטעות...תראה שהוא יפעל מהר..

noam weissman

New member
ממש ממש לא !!!!!!!!!

למה שלילי שהוא לא ענה תוך יום ??????????? תחכה לתחילת השבוע ... המוכר לא ליד המחשב יש סופ"ש.....

noam weissman

New member
טוב... אני אנסה אבל ממש בעדינות

אמרת בעצמך שאתה חדש לכל הנושא, נכון... מה זה כמעט שבוע ?... שלושה ימים ?? אולי הוא בחופשה אולי המחשב שלו קרס ואללה לך מותר לטעות גם למוכר מותר לטעות.. מה רצים כבר לשים שלילי ואיומים ... בכל מערכת יש חוקים של עשה ולא תעשה.. המוכרים באיביי נמצאים שם כדי להרויח משהו ולא לצורכי משחק. אין מצב שאתה תתן למישהו שלילי בגלל שאתם עשיתם טעות. אתה תפתור את הבעיה מול המוכר ואם אינו מגיב תפנה לאיביי אבל שלילי זה רק כשכבר אין עם מי לדבר ושאתה נפגעת. כאשר אתה מקליק על BIN ויש שרשור יפה בארכיון ובטאג ליין שמסביר שזה חוזה מחייב... כשאתה מקליק על BIN המוכר מחוייב לשלוח לך את המוצר ואוטומתית איביי מחייבים אותו בעמלת סיום. עבור פריט של 110 דולר הוא ישלם בסביבות 10 דולר עמלות... למה בדיוק נראה לך שאתה צריך גם לפגוע בכיסו גם בפרנסתו וכו... טעית קח אחריות על מעשיך. צור קשר עם המוכר וכו.. בסוף הוא יגיב לכאן או לכאן...

panayotiss

New member
הכל באיביי מתחיל ונגמר בתקשורת

שלח הודעה למוכר שטעית ,בטעות לחצת ותבקש שיבטל את המכירה. מוכר מקצועי יבין ויבטל, אף אחד לא עושה עסקים בכח, זה עסקה בין מוכר מרצון לקונה מרצון. אם הוא לא ייבטל אז תחטוף סטרייק אחד. תשתדל שזה יהיה האחרון, זה יהיה שכר הלימוד, אוקיי. ואל תעשה שטויות כמו שהוצע לך כאן. איך אומרים, כשאתה טובע בחרא לפחות אל תעשה גלים, והמבין יבין.

panayotiss

New member
איזה עיצות יש לך, אחיטופל אחת אחת

גם אם תתן פידבק שלילי, ברגע שהמוכר יפתח דיספיוט על אי תשלום הפידבק יימחק. נראה לך שאדם שלא משלם זכאי למשהו???? קודם שיישלם ואז יהיה זכאי לאיזושהיא פריבילגיה.

BSMerchandise

New member
אם כבר בתשלומים אנו עוסקים..

אני מקוה שלא מפריע לכם שאני מנצל"ש - האם במידה ונתנו לי פידבק שלילי, קונה שלא שילם עדיין [זה אוקשן], במצב כזה כשאפתח קייס ואקח את כספי הפידבק יבוטל?

noam weissman

New member
עניתי כבר למישהו

תגיש בקשה לביטול בטוענה שהקונה טעה ואו התחרט. לאחר שיסכים השלילי יתבטל... במידה ולא יסכים ויתעל אתה תוכל לסגור את התביעה לאחר 4 ימים ולא רק שהשלילי יוסר גם הבחור יקבל סטרייק... רק לפני יום או יומיים ניתנה פה עצת אחיטופל לתת למוכר שלילי בגלל שאינו מגיב. ומי שביקש את העזרה הינו קונה חדש שטעה. למי שקורא את כל השרשורים הנה לכם דוגמא טוב למה לא לשים מוכר שלילי !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

lilo4

New member
פחות או יותר סיכמו פה את הנושא

תשלח שוב הודעה למוכר ותנסה להסביר לו את המצב, ולשכנע אותו לבטל את העסקה. קח בחשבון שהוא לא חייב לעשות את זה- לפי חוקי איביי ברגע שאתה לוחץ על רכישה, הדבר מחייב אותך [אי ידיעת החוק לא פוטרת מעונש....] לפי מה שכתבת אני רואה שאתה רוצה ממילא לסגור את החשבון, לכן מבחינתך המצב פחות גרוע. במידה והמוכר לא יסכים לבטל את הרכישה, הוא יגיש תלונה לאיביי. סביר להניח שאיביי יפסקו נגדך, כי כאמור אתה מחויב לשלם. ברגע שיפסקו נגדך תקבל "סטרייק"- שזה אזהרה בגלל שלא שילמת. אחרי שלושה סטרייקים כאלה החשבון שלך מושהה. בהתחשב בכך שאתה ממילא רוצה לסגור את החשבון זה לא צריך לשנות לך יותר מדי. רק עצתי לעתיד- לפני שמתעסקים בכסף, בודקים דברים גם 200 פעם. התירוץ של "האתר לא כ"כ מובן" לא תופס. אולי האתר לא כ"כ מובן, אבל זה הכסף שלך ואתה זה שתפסיד בסופו של דבר. אם אתה לא מבין במשהו- תשאל, תקרא מידע, אבל תעשה את הכל מראש ולא בדיעבד. אני לא אומרת את זה כדי להטיף לך או משהו כזה- אלא כדי ללמוד לעתיד. [ובנוגע להצעה לתת למוכר פידבק שלילי- רעיון גרוע מאוד.]

למעלה