שלום...שאלה...

Waky9

New member
שלום...שאלה...

אני רוצה לקנות מחשב נייד בערך במחיר של עד 5,000 ש"ח. אני צריכה אותו לדברים הבסיסיים (אינטרנט, אופיס...) וגם מעט מעבר לכך לתוכנות עריכה כמו premier ועוד... אז אני מניחה שאני צריכה מחשב עם מעבד חזק יחסית לא? בכל מקרה ... הלכתי לעיבוד ואני לא מצליחה להתמקד... אם תוכלו להמליץ לי או לפחות לכוון אני אודה לכם מאוד! עוד שאלה. לפי מה שאני רואה, רוב הסוללות בנייד מחזיקות גג שעה וחצי... יש סוללות יותר חזקות? תודה.

bar666xp

New member
שעלה קטנטנה למה נייד למשימת העריכה...

לא חושב שתמצאי משהו שיהיה חזק דיו למשימה, במחיר הזה במיוחד. דירישות החומרה... http://www.adobe.com/products/premiere/systemreqs/ לדוגמה לינק כ.מסך למשימה.... שולחני למשימה כזו יעלה באיזור ה5Kש"ח ויותר... נייד כניראה באיזור ה6.5Kש"ח ויותר {כדאי לעמוד בדרישות}. במחירים של כ5Kש"ח Adobe OnLocation CS3 יעבוד אולי. או אם מדובר בגירסה ישנה יותר עם דרישות מערכת קלות יותר... נייד של DELL כמפרט דוגמה למשהו מינימלי כניראה למשימת PREMIER... בתנאי שלא פיספסתי משהו... http://campus.shopy.co.il/products/80027 וגם כאן יש בעיה קטנה HDD {דיסק-קשיח} 120G על כמה סרטים את עובדת במקביל? אם אחד או 2 זה יספיק כניראה עם על כמה וכמה לא יודע אם זה יהיה מספיק... ועוד לא ניכנסנו לנקודה חשובה של מהירות הHDD בנייד 5400RPM נפוץ וסביר בצריכת חשמל 7200RPM יבלע את הסוללה מעוד מהר.... לסיכום אם אין ממש חובה במשימה זו על מחשב נייד כדאי/משתלם הרבה יותר שולחני.

Waky9

New member
תודה...ברור...ואם..

מבינה את הבעיתיות...ונניח נוריד את הפונקציה של ה-premier אבל עדין ...אני זקוקה למחשב למעט יותר מהפעולות הבסיסיות. ואני לא עובדת על הרבה סרטים במקביל ...בד"כ באמת אחד ולפעמים שניים... הבנתי שDell הם מחשבים טובים...ו-Acer... יש המלצה על דגמים מסויימים?

bar666xp

New member
יש עוד המון טובים..

כמו לנובו, פוג'יטסו-סיאמנס, HP..... לא חסר.. לכל חברה יש יתרונות אילו ואחרים בדגמים אילו ואחרים ביעדי שוק שונים/דומים/זהים.

יאיר B

New member
לגבי הסוללה:

מרבית המחשבים כיום (אלו עם המסך 15" או רחב 15.4") מגיעים עם סוללה של 6 תאים. (מחשבים קטנים יותר לפעמים באים עם סוללות קטנות יותר כדי להיות קלים יותר). את תמיד יכולה לקנות סוללה נוספת או חזקה יותר (עם יותר תאים). קחי בחשבון שזה לא ממש זול. ועוד הערה: זמן הסוללה מושפע מאוד ממה שעושים עם המחשב ומה עובד במחשב (רשת אלחוטית, דיסקשיח, CD, תאורת מסך). כך שזה לא פרמטר קבוע.

למעלה