שלום! שאלה..

M a r i n a 8 4

New member
שלום! שאלה..

תגידו, אולי מישהו יודע.. כבר בנו תוכנה של משחק דמקה, שבו בן-אדם משחק מול מחשב, ואי-אפשר לנצח את המחשב? תודה.

vinney

Well-known member
זאת אומרת בדיוק להיפך

כן, וכבר מזמן

M a r i n a 8 4

New member
חח ואיך להבין אותך? ../images/Emo13.gif

כאילו רציתי לשאול האם זה בכלל אפשרי.. (בעקרון אני חושבת על רעיונות לפרוייקט גמר, אז רציתי לדעת האם זה מספיק קל כדי שאני אוכל לעשות את זה, והאם זה מספיק קשה כדי להיחשב לפרוייקט גמר איכותי
)

vinney

Well-known member
נו, זה השעה

בטח שזה אפשרי, זה נעשה כבר מזמן. עץ משחק של דמקה הוא לא עמוק במיוחד, ולכן מחשב תמיד מנצח. למעשה, אפילו בין מחשבים כבר הפסיקו לעשות תחרויות, כי הם תמיד מסיימים בתיקו. שחמט לעומת זאת זה עניין אחר לגמרי
פרוייקט גמר למה זה? בגדול זה סך הכל מימוש של מינימקס, אבל יכול להיות שתרצה להשקיע גם בGUI וכאלה, ואז להלביש על זה קצת בשר מבחינת הנדסה וניתוח מערכות...

M a r i n a 8 4

New member
הייתי רוצה דווקא להשקיע יותר בקטע

בקטע של אלגוריתמיקה ובינה מלאכותית..
אז אתה אומר שזה קל מדי? ואם אני אעשה שחמט, שאולי לא תמיד המחשב ינצח, אבל יהיה קשה מאוד לנצח את המחשב, זה יותר טוב?

inbal76

New member
אפשר גם שש בש, ויש עוד הרבה משחקים

שחמט זה נדוש, עזבי אותך

ELIELI22

New member
שחמט זה טירוף!

זה ממש לא נדוש זה פשוט כמעט בלתי אפשרי ... לבד לתכנן שחמט יעיל ! גם אם אתה ממש מומחה בפרולוג , עדיין שחקן מנוסה ובטח שבטח שחקן מקצועי ינצח ! בהצלחה! אם יש לך תוכנה ממש מעולה שלחי אני אשמח לראות את זה בפעולה (משהו שאת בנית) .

inbal76

New member
לא נראה לי שהבנת את כוונתי

ב"נדוש" התכוונתי לכך שכשמדברים על בינה מלאכותית למשחקים ישר קופצים ל"שחמט". הנושא נטחן לעייפה והאלגוריתמים היעילים יותר ויעילים פחות כבר נחקרו. בעיני זה משעמם. לכן אם אני במקומה הייתי לקראת פרויקט כזה הייתי הולכת על משחק אחר. מחפשת משהו יותר מקורי. יש המון משחקי לוח עם אסטרטגיות שונות ומשונות ויכול לדעתי להיות יותר מעניין לחקור משהו אחר. אמנם גם שש בש ואני משערת שגם רבים אחרים נחקרו היטב, אבל אני משערת שאפשר למצוא משהו פחות נדוש משח-מט. לא אמרתי ולא רמזתי שששחמט זה משהו שקל או אפשרי מעשית לפתרון, ואני מודעת היטב למכשולים החישוביים הקשורים בנושא
אגב, לדעתי פרויקט טוב בסגנון הזה לא חייב להיות כזה שהתוצאה שלו היא אלגוריתם שתמיד מנצח. יכול להיות מעניין פרויקט שחוקר אסטרטגיות שונות ומוכיח אילו מהן יותר יעילות ואילו פחות, וכולי.

zaster

New member
ענבל, מה דעתך על המשחק GO?:)

הבנתי שכמות ההסתעפויות שם הרבה יותר גבוהה משחמט:) מתישהו אני מתכוון ללמוד לשחק את זה. אבל נכון, את שחמט ודמקה טחנו עד דק. לפני כמה ימים שיחקתי טאקי עם חברים שלי, והתחלתי לחשוב על איך הייתי מתכנת שחקן טאקי מלאכותי, באיזה יוריסטיקות הייתי בוחר...

inbal76

New member
האמת? לא זוכרת כל כך את החוקים ../images/Emo13.gif

שיחקתי גו מעט מאוד ולפני הרבה שנים, ככה שאני צריכה ללמוד מחדש בעצמי. וטוב לדעת שעוד קיים המשחק טאקי
איזו נוסטלגיה.

inbal76

New member
אני מתה על סוקובן

לגבי תכנות אלגוריתם, לא יודעת עד כמה זה מעניין. לא חשבתי על זה לעומק

shirbi

New member
האומנם צריך מינימקס?

אם עץ המשחק לא כל כך עמוק, אי אפשר להחזיק פשוט טבלת אמת?

yuvalmadar

New member
תלוי בך, אני מניח

האם בא לך לבזבז את כל הזכרון הזה כשאפשר פשוט לחשב את הטבלה כל פעם מחדש? (תלוי כמובן באיזה סדרי גודל מדובר, אבל כעקרון יש כאן tradeoff)

Alkhimey

New member
אם את רוצה אתגר

לכי על משחק גו. התחום הזה ממש לא נדוש מבחינת בינה מלאכותית. לגבי כמה מהתגובות פה: תוכנת דמקה שמנצחת בן אדם יש כבר מזמן, מה שאין זה את כל עץ החיפוש של דמקה. התוכנה פשוט ממש ממש טובה, אבל לא משחקת משחק מושלם. עוד פרטים בויקיפדיה. להחזיק טבלה הרבה יותר נוח מלחשב מסעים מסיבה פשוטה שבמשחקים תחרותיים לזמן יש גורם מכריע. בכל משחק תחרותי לכל צד יש זמן מוגדר מראש ל"חשוב" בתורו.

למעלה