שלום - שאלה

• פותח הנושא M 4
  • פורסם בתאריך

M 4

New member
שלום - שאלה

יש בבעלותי דירה ולי יש חניה בטאבו. באותו בניין - יש מספר שכנים שלהם אין חניה, מסביב לבניין יש חניות, שלא שייכות לאף אחד וניתן לחנות שם.. מי שמגיע ראשון חונה וכו' קיימת מצוקת חניות, הואיל וגם דיירים מבניינים סמוכים חונים בחניות אלו. ולכן,שכנים שלהם אין חניה בטאבו, פנו לעירייה בבקשה להצמיד החניות מסביב לבניין רק לדיירים שגרים באותו בניין. הם רוצים לסמן החניות, לחסמן, והואיל שזה כרוך בתשלום, ניתנת האפשרות לדייר המעוניין בחנייה כזו, לשלם 2000 ש"ח ולקבל חניה. כרגע חנייה זו לא בטאבו אבל נראה לי שבעתיד הכוונות שלהם ישתנו.... כמו כן, אני שילמתי על חניה בטאבו כ-5000$,ולא נראה לי שהם יקבלו חנייה במחיר כזה נמוך... ובנוסף, הם מונעים ממני להחנות את רכבי בחניות אלו גם.. הם מבקשים את חתימתי לעניין... מה החוקים בעניין, כמה אחוזי הסכמה הם צריכים? האם חנייה כזו יכולה לעבור אליהם לצמיתות? מה לעשות? אודה לתשובתכם.

החניות בבנין שאינן שייכות לאיש

הן רכוש משותף ואי אפשר להעביר בו בעלות בלא תשלום שוי כל חניה לכלל בעלי הדירות. לעיריה אין שום מעמד בענין.

M 4

New member
אז לאפשר ולחתום לדיירים המבקשים?

ד"א, 2000 ש"ח שגובים עבור כל חניה מיועדות לאישור מהעירייה, חסימת החניה והפיכתה למעין "פרטית". אולי בעצם החתימה אני מוותרת על כל זכות בשטח זה? תודה על תשובתך

לא ברור לי

עבור מהו טיב האישור שתיתן העיריה תמורת התשלום הנ"ל? העיריה אינה יכולה להפוך שטח ציבורי לפרטי או להיפך.

M 4

New member
העניין הוא כזה...

שאני לא מתגוררת בדירה, כך שאני לא בקיאה בפרטי העניין. נראה לי שאותם אנשים המבקשים להצמיד החניות לא מפרטים את מלוא כוונותיהם ולפי תשובתך נראה לי שהם לא בקשו אישור לכך מהערייה אלא מגורם אחר... הם הגיעו אליי בבקשה לחתום להם על איזשהו נספח המפרט את מבנה הבניין והחניות המדוברות, מאד נראה תמוה.. איני יודעת מה לעשות, יש לכם רעיון??? תודה,

M 4

New member
ועוד שאלה

מהו ההליך שיאפשר להם להצמיד את החניות כשלהם בטאבו? למי פונים, מה נדרש וכיצד אני יכולה להתנגד להליך זה? אותו דייר שביקש את הסכמתי לעניין אמר לי שבמידה ולא אחתום הוא יאלץ להגיש לי מכתב רשום בעניין, על מה מדובר???? אני יודעת שעד כה הסכימו לחתום מחצית ממספר דיירי הבניין (אותם דיירים שאין להם חניה...) תודה.

אני מציעה

שתפני לעו"ד המתעסק במקרקעין כדי שיבדוק עבורך את כל העניין. לא הייתי חותמת על כל מסמך הקשור בעניין זה מבלי להבין עד הסוף את המשמעויות.

נראה לי שמנסים לעשות מחטף כלכלי

ובמקום לרכוש את החניות, מבקשים להצמידן ללא תמורה. נראה לי שאם שוי כל חניה הוא 5,000 $ שהנושא מצדיק התיעצות פרטנית כפי שהציעה לך מנהלת הפורום.

למעלה