שלום, שאלה.

SsomeoneE

New member
שלום, שאלה.

נרשמתי למיכא"ל ואני כבר במפגש החמישי, האם אני יכולה לפרוש ? אם כן- האם כספי יוחזר, אם לא מלא [ מן הסתם .. ] אז חלקית ? תודה, אור.

davidori

New member
תשאלי את המנחה

עברת את מפגש 5 ? את עדיין רוצה לפרוש?! מעניין... נשמח אם תספרי לנו למה, בכל מקרה-השאלה הספציפית שלך צריכה להיות מופנה למנחה. תתקשרי אליו/אליה.

hadarwin

New member
באמת מעניין....

המלצה שלי תנסי להישאר לא לפרוש אבל אכן אם את באמת רוצה לפרוש (אני לא רואה סיבה מתאימה אבל לא מזלזל אולי יש לך) אז דברי עם המנחה/מנחה שלך חח פשוט את שניהם בזכר ונקבה רושמים אותו דבר

davidori

New member
בניגוד אליך

אני ממליץ במיכא"ל יפסיקו "לייצר" בוגרים לא ראויים. אין סיבה שמי שלא רוצה, אבל רוצה באמת, להישאר בפרויקט, ישאר שם. הוא סתם יצא בוגר שמפיץ לכולם ש"זה לא עובד"..(מצחיק אותי המשפט הזה.."לא עזר לי." חח..)

hadarwin

New member
נראלי שאתה טועה...

גם אני חשבתי על זה אבל המדריך שלי אמר לי (והוא צודק) שלכל אחד יש רצון אפילו אם קטן מה שצריך זה להוציא אותו!

davidori

New member
שוב, תלוי

יש תלמידים, אני עוד לא הצלחתי להבין אותם, שפשוט שונאים את הקורס, באים אליו רק כדי ש"יעבור כבר..בעע..", מפריעים בשיעורים, לא מכינים בחיים כיופי בית, אז למה?! למה סתם "לסבול" ?! תעזבו! אני לא אומר שחייב להיות כוח רצון גדול ומוטיבציה לכל תלמיד לאורך כל הקורס, גם אני, פתאום, ככה 3 מפגשים לפני הסיום, איבדתי את כל המוטיבציה, אבל לפחות רציתי, רצון בסיסי, קצת. אתה צודק, גם איתך אני מסכים, אבל עדיין, לא ב100%. בקיצור יש 2 סוגים - כאלה שנמאס להם מזה טוטאלית, הם שונאםי את הפרויקט, לא נתונים צ'אנס, לא מכינים שיעורים, והם לדעתי, צריכים או לשנות גישה (אולי אחרי שיחה עם המנחה) או לעזוב. (גם, כמובן, אחרי שיחה עם המנחה.) והסוג של אלה שמתלבטים אם לעזוב, שאומרים לעצמם שהם לא רואים ש"זה עוזר להם" וכו', הם לדעתי גם צריכים לדבר עם המנחה. כל תלמיד, והמנחה, באופן אישי יחליטו מה לעשות. מקווה שהבנת \=

SsomeoneE

New member
אני לא מאלה שלא מכינים "כיופי בית "

כל מי שבא לפרויקט בא עם מוטיבציה ללמוד, אחרת בשביל מה הוא בא ? אני נרשמתי לפרויקט במטרה להצליח, שהפרויקט יתן לי כלים לחיים אבל אני לא באמת מרגישה שזה קורה, ולא זה לא שאני לא נותנת צ'אנס זה אולי נראה כך אך אלו הם רק מילים, אני כל הזמן אומרת לעצמי לתת לזה סיכוי, שאולי זה יצליח, אבל טכנית זה לא פועל . ייפתח המנחה אמר שבמפגש החמישי הוא נותן שיטה לזיכרון נראה לי שמי שלא יכול להגיע לזכור 30 מילים לפחות לא יוכל להישאר בפרויקט ואני מגיעה ל-30

mmmbam

New member
יפתח לא יוציא אותך מהפרויקט,

בטח שלא בגלל שלא הצלחת לזכור יותר מ30 מילים. לדעתי כדאי לך לדבר איתו, לשאול את כל השאלות שאת רוצה לשאול (בקשר לכסף, בקשר לזה שמיכא"ל לא עוזר לך וכו'), לתת לו להגיד את שלו, ואז לעשות חושבים ולהחליט.

SsomeoneE

New member
הסיבה היא ..

אממ, אני מרגישה שזה לא תורם לי ומוסיף עליי לחץ. גם דיברתי עם בוגרי הפרויקט שאמרו לי שחוץ מהשיטה לקריאה מהירה כלום הם לא לקחו מהפרויקט ולא מדובר על אחד שניים.. אני מתביישת לדבר עם המנחה :/ ואמרו שמי שרוצה לפרוש לא מחזיריםלו את הכסף, מה עליי לעשות ? - לבקש מאימא שלי לשאול את המשרדים ? - תודה.

hadarwin

New member
ואו!

טוב דבר ראשון הפתעת אותי שאמרת שבוגרים שעברו את זה לא לקחו כלום... אני לקחתי דרך חיים חדשה, אבל בקשר לפרישה אם את באמת רוצה לפרוש, ואת מרגישה שזה שטויות בשבילך אז אין לך מה להתבייש המדריך/מדרכיה לא יפגע/תפגע, או כך לפחות נראלי זה מה שאת מרגישה ואני מציעה לך ללכת ולדבר איתו/איתה (וחוץ מזה מי הדריך/ה שלך?)

davidori

New member
ושוב בניגוד אליך

אני לא מופתע. רוב הקבוצה שלי חושבת ככה על מיכא"ל, אבל אני מקווה שהם עוד יבינו יום אחד
בכל מקרה - כן. תבקשי מאמא שלך להתקשר למשרדים / למנחה אם את מתביישת לעשות את זה בעצמך. ואם את לא מצליחה לצאת - תנצלי את זה - יש לך עוד כל כך הרבה מפגשים..איזה כיף לך

yossiiv

New member
יותר מידי "בניגוד אלייך.."

דוד לפני שאתה סוגר, נועל ,חותם , חותך... צריך למצות את האפשרויות הפחות קריטיות. אני מאמין שאתה, בתור בוגר מבין את זה יותר מתלמידה במפגש 5. לכן, כשהדר מנסה לערוך בירור, או לעודד להמשיך מי כמוך יכול להבין את זה. ברור שהיא צריכה לשוחח עם המנחה, אבל משרדים, טלפונים.. תרגע.. זה הדבר האחרון חרון ודי. בין שחור ולבן יש המון גוונים. שים לב

davidori

New member
יוסי..

בוא קודם כל, שנינו, נרגע. אני לא יודע אם היה לך קצת כעס בהודעה הזאת, בכל מקרה, בוא נוותר על זה. זה לא יועיל. בוא נסתכל מה התלמידה כותבת לנו פה..: "אממ, אני מרגישה שזה לא תורם לי ומוסיף עליי לחץ. גם דיברתי עם בוגרי הפרויקט שאמרו לי שחוץ מהשיטה לקריאה מהירה כלום הם לא לקחו מהפרויקט ולא מדובר על אחד שניים.." נעשה פה בירור, והתלמידה החליטה שזה לא מתאים לה. אם היא החליטה שזה לא מתאים לה - והיא לא תרוויח מזה - אין לה מה להישאר. אם היא עוד מוכנה לנסות, עוד יש סיכוי, היא עוד מוכנה להיפתח, אז באמת הבנתי כנראה לא נכון את מה שקרה פה. אני יסתכל על זה שוב עוד מעט ויבדוק את עצמי שוב...תודה על התגובה (אגב, חבל שירדת מהניהול. הנה - אתה רואה - כבר הודעה שראויה פה למנהל..)

דוד

אתה שמחפש ומוצא אצל בוגרים ממך תשובות, עזרה ותמיכה מן הראוי שתהווה את אותם דברים לאלה הרואים בך כבוגר מהם. אתה בחור מצוין ומוכיח לנו את זה תמיד לכן אני מצפה ממך ליותר הבנה וסבלנות.

davidori

New member
מייק..

שמע. קודם כל אני מקבל את ההערה שלך, ואני אתשדל לשפר את הדבר הזה מעכשיו (זה קורה לי לא רק בפורום..). דבר שני - אני לא אוהב לשמוע "תגובות רעות" על מיכא"ל, מבוגרים שבאמת, לא ממש היו בקורס, וגם לא רצו בו. אמרתי את הדברים האלה מתוך המחשבה על קבוצת המיכא"ל שלי, והזיכרון של האנשים שהגיעו למפגשים, אבל זה היה הדבר היחיד שהם עשו בשביל מיכא"ל. הם לא הפסיקו להפריע למנחה, הם רק חיכו שהשיעורים יעברו, ואני עד היום לא מבין למה הם הצטרפו בכלל. אני לא תומך במיכא"ל בהכרח. כי מתוך זה, יכול לבוא משהו, אבל רוב הפעמים זה מינימום - לא יועיל. כשבאים למיכא"ל, או נשארים בקורס, רק בגלל הכסף אולי, ומתרכזים כל הזמן בלמצוא את הרע שבקורס (ואין דבר מושלם. גם מיכא"ל)., זה באמת הביזבוז זמן עליו מדברים כל הבוגרים הלא מרוצים. אז למה לגרום שנאה? למה לגרום למריבות, קנאה, וויכוחים? אני שוב מקווה שהסברתי את עצמי טוב, אם תצליח להבין אותי אני אשמח לקבל תגובה.. לילה טוב, דוד אורי.

hadarwin

New member
טוב הנה תגובה שלי...

לא ידעתי איפה להוסיף ת'תגובה הוספתי בסוף.... טוב דבר ראשון לא נראלי שיוסי כעס הוא ניסה לתת לך דרך לנסות לשכנע אותה להישאר (זו דעתי), ויוסי אני לא בטוח שאני הוא זה שצודק כי אם מה שדוד אמר היא הגיעה להחלטה סופית שזה בכלל לא עוזר רק "מזיק" אז אין הרבה מה לעשות.... אולי... דבר שני דוד לא הבנתי למה אתה לא מוכן לשמוע "דברים רעים" על מיכא"ל אולי אתה יכול לראות את זה כביקורת ואולי אם תהיה מדריך תדע לעשות כך שהביקורות לא יעברו או להעביר למדירך/ה שלך שתשמע ותתקן אם היא רואה צורך.... דבר שלישי ואחרון... אור אני חושב שבאמת כדאי שתנסי להיפתח ואולי שמעת מבוגרים שהם לא מרוצים אבל את גם יכולה לשאול בוגרים מרוצים שירצו כל כך שתישארי כדי שתוכלי לחוות איתם חוויות? (את יכולה לשאול אותנו פה
) אבל בכל מקרה כל החלטה שתיבחרי תנסי להיפתח ולהסכים לשמוע קצת דעות אחרות... ובכל מקרה בהצלחה בכל דרך שתלכי בחיים....!!! ויוסי פרשת מההנהלה?? למה??? אני אשמח לשמוע ת'סיבה טוב נווו שיהיה לכולנו לילה טוב וחיים נפלאים!!!

yossi iv

New member
לא ירדתי מניהול...

סתם רציתי לשלוח הודעה תחת שם משתמש שחור ולא כחול
אני חושב שאני מאוד גאה בכולכם שאתם בוגרי מיכא"ל, הייתי רוצה לפגוש את כולכם מתישהו.

SsomeoneE

New member
לא רציתי לגרום לכם להתווכח,../images/Emo27.gif

קודם כל אני מצטערת שגרמתי לכם להתווכח.. דבר שני, אימא שלי לא מוכנה שאני אפרוש היא אפילו לא מוכנה להתקשר למשרדים לברר על פרישה, אבל היא לא מבינה שאני לא רוצה להמשיך להיות שם , זה לא כזה נורא כמו שזה יוצא בהודעה אבל עדיין אני רוצה לפרוש וזה לא מתאפשר לי. המנחה שלי הוא ייפתח לוי [ נראה זה השם משפחה ] . כרגע אני תקועה בנקודה ללא מוצא, אני לא יכולה להתקשר למשרדים בעצמי או לדבר עם המנחה אני מרגישה מבוכה, זה לא נעים לי. האם אתם יכולים לייעץ לי מה לעשות, אני לא מוצאת פתרון, את אותן שאלות ששאלתי בהודעתי הראשונה שלחתי למייל של הפרויקט והתשובה שהחזירו לי היא שאני צריכה לדבר עם המנחה על זה.. אבל שוב, לא נעים לי :/ אני יודעת שאין לי ברירה ואני מטרידה אותכם עם שאלות ואין לכם תשובות לספק לי אני פשוט מנסה להבין מה לעשות..

adi23e

New member
למה לא נעים לך לדבר עם המנחה?

המנחה שם בשבילך! הוא לא ייפגע ממה שתאמרי לו, והוא זה שיכול לתת לך הכוונה. ודבר שני - את מסתפקת ב30 מילים? זהו - פה תם הפרויקט מבחינתך? אני מאוד מאוד מציעה לך לדבר עם יפתח ועוד יותר להגיע למפגש 5 ולהמשיך בפרויקט. יש לך עוד מה ללמוד ולהפיק ממנו.

למעלה