שלום, שאלה!

קינואה88

New member
שלום, שאלה!

יש לי מחר את הוועדה המכרעת - השלב השני של המיונים למאבחנת פסיכוטכנית. קראתי על כך במאמרים וראיתי שבין היתר שואלים : " להגיד מה הקריטריונים לשים מישהו בקרבי, ואז ביקשו לחשוב על מישהו שמתאים לקריטריונים אבל לא מתאים לקרבי" רציתי להתייעץ בכם ולשאול מה הייתם עונים, ולשאול אם מישהו הבין מה זאת אומרת :לחשוב על מישהו שמתאים לקריטריונים אבל לא מתאים לקרבי- כי אני אישית לא הבנתי מה הכוונה תודה רבה מראש!

אממ

אם הבנתי לפי מה שכתבת- קרטריון אחד לקרבי הוא פרופיל 97. אבל יש זכרים עם פרופיל 97, אבל הם בנים יחידים, אז הם לא יכולים ללכת לקרבי.

קינואה88

New member
הם יכולים ללכת אלא אם כן ההורים

חותמים לא? בכל מצב אני לא בטוחה אם הכוונה היא לתכונות אופי אן כישורים פיזיים ומנטליים...כי אם כך אז גם הקב"א והדפ"ר משפיעים לא?

M r s J o n e s

New member
לאו דווקא קריטריונים כאלה.

אולי הכוונה למישהו שיש לו פרופיל 97 אבל קשה לו להיות רחוק מהבית וכל מיני דברים כאלה?

זה לא שלח לי את ההודעה :<

בכל אופן, זו תגובה לשתיכן: מבחינת בעיות אישיות - חייל שלא יכול להסתדר רחוק מהבית, יכול לקבל מקב"ן פטור ללינת בית, אבל זה לא אומר שמראש הוא לא מתאים לקרבי. מה גם בראיון האישי בצו הראשון, אני בספק אם לא יקחו מישהו לקרבי, רק כי הוא אמר למאבחנת הפסיכוטכנית שהוא לא יכול להיות רחוק מהבית. מבחינת תכונות אופי - יש המון אנשים שהולכים לקרבי עם המון תכונות, ולא לפיהן מקטלגים מי יהיה בקרבי ומי לא. הצבא לא מכיר את האנשים ולא יודע מה האופי שלהם, ולכן כל אדם שיכול להתגייס לקרבי, יתגייס לקרבי. מבחינת כישורים פיזיים - אם אדם שמן/רזה מדי, זה יתבטא בפרופיל שלו, ואני מאמינה שלא יהיה לו פרופיל קרבי [אני מכירה אדם שהוא ממש מעל המשקל הרצוי שנתנו לו בגלל זה פרופיל 21 - רפואי לגמרי]. בכל מקרה, מלבד להגיד למאבחנת "אני לא רוצה קרבי" [שישפיע על כל ניקוד בקרטריון המוטיבציה וכו'], אני בספק אם היא היא יכולה להגיד על בנאדם שהוא לא מתאים לקרבי. מצד שני, לא הייתי במיונים האלו, ולכן סתם העליתי את האפשרות הראשונה שעולה לי בראש לשאלה "למה בן אדם שיכול להתגייס לקרבי לא יגיע לשם?". כדאי להריץ חיפוש בפורום, על כל מקרה. בהצלחה :)

ראיון אישי

בסיום הראיון האישי המאבחנת נותנת ציון ניבוי שמסתמך על נתונים אותם כבר ציינת. מטרת הראיון האישי היא לקבוע מידת התאמה לשירות קרבי ולכן רק בנים עוברים אותו. אדם שלא מתאים לשירות קרבי יקבל ציון נמוך יותר בהסתמך על הקריטריונים. ידוע לי גם שבמקרים מסויימים באם יש צורך מפנים בעקבות הראיון האישי לקב"ן.

אני בספק אם היא נותנת את הציון

לפי כל מיני כישורים [או אי כישורים] גופניים. אם הציון של מישהו יהיה נמוך, זה לא בהכרח משנה אם הוא טען בפניה שהוא רוצה קרוב או שהוא לא רוצה קרבי. מה גם שיש המון אנשים שטוענים שהם לא רוצים קרבי, ועדיין מגייסים אותם לשם. שתנסה לשאול מאיזו בחינה הם רוצים שהיא תענה; תנאים בסיסיים [כמו שאמרתי], כיוון של כשירויות או סתם רצון אישי של המלשב.

ילד מהכיתה שלי עם 97 לא קיבל קרבי

הוא קיבל את המנילה יחד עם כל הבנות (רק הנותא צלנו קיבלו בנתיים) ובמנילה היו רק תפקידים שלא דורשים מטון קדם צבאי סה"כ 5 תפקידים אף אחד מהם לא טבח- משהו בסגנון אחד נהג בוס, 2 אחראי מחסן וככה 5 תפקידים דיי מגוחחים. הוא אמר שהוא אמר בראיון שהוא לא יכול לא לישון בבית שלחו אותו לפסיכיאטר והוא השאיר לו פרופיל 97. בכל מקרה אני לא בטוחה שזה רק המלצת הפסיכיאטר לא לתת לו שום דבר קרבי או או משהו כמו תומך לחימה או ג'ובניק עם תפקיד מאתגר אחרי שנתיים פלוס איתו בכיתה הקב"א והדפ"ר שלו לא הייתה בשמים!

woka

New member
שלום לך קינואה יקרה

מה שאני יכולה להגיד לך זה שהראיון נועד לדרג את השמלשב לא מבחינת ידע לשוני וגם לא רפואית וגם לא את הדירוג הפסיכוטכני..., אלא יותר לקלוע לאופי ולמנטליות שלו, ולעמוד את התאמתו לשירות קרבי. לכן במיונים למאבחנות פסיכוטכניות, אני חושבת שהם מצפים לשמוע ממך על הצד האישיותי, כמובן שלדפ"ר ולפרופיל גם יש השפעה.... בהצלחה. ובמיונים תזכרי שבוחנים אותך, אבל תרגישי חופשי לבקש מהם שיבהירו לך שאלות כדוגמאת זו, של האם הכוונה למאפיינים אישיותיים או גופניים.. ובכל מקרה תשתדלי לשמור על ראש פתוח, על שיחה זורמת, כנות ונכונות (בהצלחה.. כבר אמרתי..? :) )

למעלה