שלום, שאלה

קינואה88

New member
שלום, שאלה

אני בחרוה בת 18, כבר כמה חודשים אני שמה לב לחוסר פרופורציה בגוף: צד ימין גדול יותר מצד שמאל.בין היתר זה בא לידי ביטוי בעצמות (עצמות החזה, הבריח והצלעות בעיקר). הבנתי שמצד זה יכול להיות המיהיפרטרופיה (יש לציין כי כשהייתי ילדה לא נראו שינויים כאלו). יש לי מספר שאלות בנושא: 1. ממה נובע המצב הזה? 2. כיצד ניתן לטפל במצב? 3. היכן ניתן למצוא מידע על הנושא? תודה רבה מראש!

תשובה

1. לא ידוע. 2. אם יש הפרש גדול באורך הגפיים ניתן לבצע ניתוחים להשוואה (הארכה או קיצור), מעבר לכך לא הרבה. 3. תנסי כאן http://search.nlm.nih.gov/medlineplus/query?DISAMBIGUATION=true&FUNCTION=search&SERVER2=server2&SERVER1=server1&PARAMETER=hemihypertrophy

חן M

New member
סתם ניחוש אבל קחי זאת בחשבון

עקמת, אחד הסימנים היותר מובהקים בעקמת הם חוסר פרופרציה של איזורים בגוף. במבט רגיל זה יכול להתבטא בצלעות בולטות יותר בצד אחד של הגוף,עצם אגן בולטת בצד אחד של הגוף,גובה שונה בין השכמות וכו'... אין מה להילחץ מיזה אבל רצוי ללכת לאורטופד המתמחה בגב בכדי שיבדוק ויראה שהכל תקין.:)

קינואה88

New member
וואלה?

לא ידעתי זאת... האמת היא שאני דווקא כן לחוצה כי ההבדלים ממש מהותיים, וגם כל הצד המוגדל כואב. חוץ מזה שיש גם הבדלים בשדיים- שלא קשורות לעצמות, אז סביר להניח שזה המיהיפרטרופיה לא? טוב אני אלך לאוטופד נראה לי- תודה בכל אופן על התשובה

למעלה