שלום- שאלה

car לי

New member
שלום- שאלה

אני מסוקרן לדעת- למה בעצם לרכב אוטומט יש פחות כוח וצבירת מהירות נמוכה יותר מרכב ידני בעל נתונים זהים ?

wil

New member
בזבוז אנרגיה בממיר מומנט

הסיבה העיקרית היא שבגיר אוטומט (מהסוג הנפוץ ברוב הרכבים בישראל, לא מדבר על גירים בטכנולוגיה מתקדמת כמו DSG ושות') יש רכיב שנקרא ממיר מומנט torque converter שמבוסס על נוזל הידראולי שמסתובב ומעביר את הכח, וחלק מהאנרגיה אובדת בדרך (הופכת לחום) סיבה משנית היא שברוב הגירים האוטומטיים יש פחות הילוכים מאשר בגיר ידני שמשווק עם אותו דגם, בד"כ 4 באוטומט לעומת 5 בידני. פחות הילוכים = פער גדול יותר בין כל הילוך להילוך, וזה משפיע לרעה על הביצועים, במיוחד בבורות בין ההילוכים (במהירויות שבדיוק אחרי העלאת הילוך)

eran_le

New member
אתה יודע אולי גם למה בגיר אוטומט

נעשה שימוש בממיר מומנט הזה, במקום לחבר את התיבה למנוע ישירות (עם קלאץ') כמו בידני? קראתי פה ושם על הממיר מומנט עובד וכל זה (למשל http://www.howstuffworks.com/ ) אבל לא ממש הבנתי למה בעצם חייבים אותו...

enigo

New member
הסיבה היא...

שממיר מומנט, כשמו, מסוגל להמיר מהירות למומנט. הוא מסוגל כאשר יש הבדל מהירות בין המנוע לגלגלים, כמו בזינוק למשל, מתקבל בצד שיוצא לגיר יותר מומנט מאשר נכנס, וזה הכרחי למדי בגיר אוטומאטי בגלל מספר ההילוכים הנמוך יותר (כאמור - דבר שמשתנה בשנים האחרונות).

eran_le

New member
וזה לא משהו שאפשר לעשות ע"י...

חיישנים למשל, שיישבו בגלגלים ובמנוע? זה חייב להיות רכיב מכני (ובזבזני) כזה?

enigo

New member
איך חיישנים?

איך חיישן יכול בדיוק לבצע המרה מכנית של מהירות לכח? אם תשתמש במצמד רגיל בתנאים כאלו, שכוללים כל כך הרבה "החלקת" מצמד, הוא ישרף תוך יום (שלא לדבר על זה שהוא לא יכול לתגבר את המומנט, אלא רק לתאם מהירויות). יכול להיות שיש פתרון אחר, אבל או שהוא פחות אמין או שהוא יותר יקר, אחרת כבר היו בוחרים בו.

enigo

New member
בדרך כלל, לא תמיד

רק להוסיף על תשובתו המלאה של WIL, דע שכיום יש כמה וכמה מכוניות בהן הביצועים עם הגיר האוטומאטי טובים מאשר עם הגיר הידני - פורשה 911 טורבו, למשל, וכך גם בחלק מדגמי מרצדס.

wil

New member
במרצדס יש גיר מאוד מיוחד 7Gtronic

אוטומטי עם 7 הילוכים קדמיים (+2 הילוכי רוורס) שלא דומה בכלל לגיר אוטומטי של מזדה3. לא יודע מה יש בפורשה האוטומטיות. אני חושב שהתאוצה שם יותר טובה פשוט בגלל שהגיר מסוגל להעביר הילוכים בחלקיק שניה, אבל לא בטוח 100%.

enigo

New member
מה זה משנה למה?

השורה התחתונה היא שיש לך רכב אוטומאטי, לא רובוטי ולא בטיח, שמאיץ טוב יותר מרכב ידני. הגיר במרצדס, ד"א, בנוי בדיוק על פי אותו עיקרון כמו גיר של מאזדה (או כל אוטומאטית אחרת) אלא שיש בו בעצם שתי מערכות פלנטריות. כמו האובר דרייב במכוניות ספורט אנגליות ישנות במידה מסוימת, או אפילו כמו HIGH ו-LOW ברכבי שטח. ועכשיו לקסוס יצאו עם גיר עם שמונה הילוכים...

© DrorZi

New member
לא קונה פורש עד שיציגו את ה "DSG"

שלהם. (וזה אמור להיות השנה אם אני זוכר נכון) אחרי זה נשאר רק למצוא את הכסף לקנות אחת....
דרור זי.

ceyal

New member
מה הבעיה?

תמכור את ה 5D עם העדשה ועוד ישאר לך עודף.

למעלה