שלום =) שאלה

• פותח הנושא A M R
  • פורסם בתאריך

A M R

New member
שלום =) שאלה

אני רוצה להגיד קודם כל שיש לכם אחלה פורום. אני קוראת קבועה, במיוחד של המאמרים. למדתי מהפורום המון וקניתי הרבה דיסקים שהומלצו פה ואני לא מפסיקה להנות מהמוזיקה. אז תודה רבה רבה! אתם גדולים. אז נגש לשאלה (למרות שאני לא בטוחה שפה זה המקום... אני אנסה
): מה זאת אומרת digitally remastered? מה עושים לדיסק ולמה? זה מעלה את האיכות? פוגע בה? תודה רבה =)

GingerBread Man

New member
אני אנסה להסביר

כשכתוב דיג'יאטלי רימסטרד הכוונה היא שהעבירו את המוזיקה מתקליט לדיסק, כלומר בשיטת צריבה דיגיטלית. זה אמור לתת סאונד נקי ואמיתי יותר, אבל האמת שזה עניין סובייקטיבי. לפעמים לוקחים גם גרסת מונו והופכים אותה לסטריאו תוך כדי הרימאסטר, כמו למשל פט סאונדס של נערי החוף.

HelterSkelter1

New member
רימאסטר

זה העברה מהמאסטר, זאת אומרת סרטי ההקלטה המקוריים אל דיסק. ההעברה מתבצעת תוך ניקוי רעשים למיניהם, שיפור והעמקת הסאונד וכד'. העברה מתקליט לדיסק היא איננה רימאסטר, עד כמה שאני יודע...

Abbe Faria

New member
לא בדיוק

רימסטרינג = מסטרינג מחדש (Re-Mastering)... כל אלבום עובר מסטרינג מסויים שכולל הפרדת רצועות, ניקוי רעשים, הגברה/הנמכה של כל מני סאונדים... בעבר זה נעשה בצורה אנאלוגית כי תקליטים עובדים בטכנולוגיה אנאלוגית... דיסקים עובדים בטכנולוגיה דיגיטלית מה שמאפשר מאסטרינג יותר טוב, ולכן רוב האלבומים עוברים רימסטרינג בשביל שיהיו מתאימים לדיסקים... אגב, על הרבה דיסקים נמצאת התווית הקטנה: AAD/ADD/DDD הכוונה פה לשיטת הקלטה, עריכה, ומאסטרינג... (דיגיטלי/אנאלוגי).. רוב האלבומים שמתעסקים בהם בפורום הם AAD, ז"א, ההקלטה והעריכה נעשו בצורה אנאלוגית (זה מה שהיה בימים ההם) ורק המאסטרינג נעשה מחדש בצורה דיגיטלית עם ההעברה לדיסק... אגב, גם לפני 40 שנה היה סטריאו אז הרימאסטר בד"כ לא כולל העברה ממונו לסטריאו

למעלה