שלום...שאלה..

שלום...שאלה..

היי לכולם, רציתי לשאול מה שבוודאי כל אחד ששקל ללמוד פילוסופיה שאל עצמו לא פעם אחת: האם באמת "משתלם" להשקיע כל כך הרבה זמן בתואר שתכל'ס אי אפשר לעבוד איתו א"כ בשום דבר... אני מניחה שהשאלה האמיתית שלי היא, האם בעולמנו ה"מודרני" רודף הכסף יש עדיין מקום לעשות דברים שאנו באמת רוצים אך לא עושים זאת בגלל ה"פרקטיות".. ולשאלתי- אשמח לשמוע תגובות מאנשים שהתלבטו,כמוני, האם ללמוד פילוסופיה ומה החלטתם. אולי זה יעזור לי בהתלבטויות. תודה ושבת שלום..

XCLASS

New member
משתלם להשקיע בגלל מה שלומדים

אבל זה ידוע שהיום תואר בפילוסופיה לא יעשה אותך עשיר.... (וגם לא קרוב לזה)

lmatan1

New member
ההסטוריהצוחקת לנו בפנים../images/Emo45.gif../images/Emo31.gif

מסתבר שהיום הכסף הוא האלוהים,

AngelFromHell

New member
תאמת

לפחות זה עונה על השאלה האם יש אלוהים.... :) ובקשר לשאלה גם אני התלבטתי בנושא הזה די הרבה בסוף החלטתי שלא ללמוד פילוסופיה. לפחות לא בתור מקצוע לימוד אלא פשוט לקרוא ספרים בנושאים שמעניינים אותי ולהכנס לדיונים מדי פעם.... זה מספיק טוב בשבילי גם מפתח את המחשבה וגם פחות לחץ כי אני לומדת מה שאני רוצה ובקצב שלי.

lmatan1

New member
בימינו עני משול למת ובאמת הוא חי מת

היום יותר מתמיד אנחנו נאלצים לבחון את החכמה שלנו, ולהפסיק להרוויח על חשבון אחרים כי אחרת כולנו מתים,

אני לא לחלוטין מסכימה איתך

אני מכירה כמה אנשים שמתעקשים על העקרונות שלהם,וחיים לפיהם, בלי לדרוס אחרים. הם פשוט לא "דופקים חשבון" לאף אחד: למשפחה, לחברים, לסביבה הביקורתית. עושים מה שנראה להם נכון (כמובן בגבולות החוק והתחשבות בזולת) וכך לדעתי כולם צריכים לעשות- "חיה ותן לחיות": תעשה מה שבא לך, אבל אל תפריע לאחרים. ואם כולם היו ככה המצב שלנו היה הרבה יותר טוב. אבל, כידוע, במדינתנו הקטנה עם כל האבטלה שיש ה"חזק שורד". אני מניחה שרק כשהמצב הכלכלי ישתפר אנשים יהיו רגועים יותר. וכל מי שחושב אחרת נאיבי לדעתי.

ronenbarak

New member
מניסיוני האישי

גם אני נקעלתי בבעיה זהה. אני עדיין לא הגעתי למצב שאני צרך לפרנס את עצמי, או שאני צריך לחשוב על העתיד, כי רק גמרתי בית ספר. אבל בבחירת מקצועות ההרחבה, עמדתי על אותה שאלה, האם ללכת ללמוד פלוסופיה ואני יודע שלא יצא לי מזה כלום חוץ מהרחבת השאלות, או ללכת ללמוד ביוטוכנולוגיה אשר באמת יש לי "עתיד" שם. אני לא ממש מכיר את החברים שלך, אך גם לי יש עקרונות וגם אני מתעקש עליהם יותר מכל דבר אחר בעולם, גם אם הם נראים כשליליים למשפחה וחברים(אף אחד לא באמת מבין אותך), אני גם לא מתקפל, ולא הכפת לי לעבור את החוק כל עוד אני מאמין שאני עושה את הדבר הנכון. אבל גם אני למרות כל העקרונות הלכתי "ללמוד" בסופו של דבר מקצוע עם "עתיד". לא הזנחתי את הרגשות, כתבתי בשאלון העדפות את הפילוסופיה במקום השני כך שאם איזה כוח עליון היה רוצה להפנות אותי לדרך מסויימת הוא היה יכול. בו נגיד ככה, כל שניה שעוברת אני נאכל מפנים. אני לא יכול לקבל מוסכמות, אני לא יכול לראות אנשים זורקים את החיים שלהם, ובשביל מה... אבל אני לא בטוח שאני מותאם לעשות את כל מה שאני מאמין, ואני לא מאמין שאני מותאם לחיות חיים אחרים של רוח מעבר לחומריות, אני מאוד מקווה שאתה תגיע להכלטה הנכונה בשבילך.

Grimsom

New member
פילוסופיה לפילוסופים

זה לא באמת משנה מה תלמד בתיכון - כל עוד הרחבת (לרמה של 5 י"ל) מתמטיקה, אנגלית ומקצוע מדעי אחד (פיסיקה, כימיה או ביולוגיה) לא סגרת לעצמך שום דלת. לא משנה מה אומרים מורים ויועצות - בעולם האמיתי, מה למדת בביה"ס התיכון לא באמת משנה. המצב שונה לגמרי בהמשך, כאשר הלימודים הגבוהים מהווים לרוב תנאי כניסה למקצועות ריווחיים (למעשה, מדובר בבתי ספר מקצועיים של גילדות סגורות - והמצב רק הולך ומחמיר). אז לא מומלץ ללמוד פילוסופיה - אלא אם כן עתידך באקדמיה. בנוסף, יש לקחת בחשבון שעתיד באקדמיה אינו ריווחי. התחרות עצומה, הסיכויים לקבל איזושהי משרה במדעי הרוח לפני גיל שלושים ומשהו שואפים לאפס, וגם אז לא מדובר בשכר המשתווה לזה שיקבלו אלו שהתחילו ללמוד איתך ובחרו במסלול אחר. עד שמקבלים משרה לא רק שאין סיכוי להתפרנס בתחום, אלא שעליך להשקיע בלימודים סכום לא מבוטל (שכ"ל לשנה בתואר ראשון עולה היום רק בסביבות ה- 9000 ש"ח, ובתארים מתקדמים מדובר בכ- 12000 ש"ח). צריך גב כלכלי מאוד חזק על מנת להתייחס אל עצמך כאל אדם שלם. מנגד - גם בתחומים אחרים לא מובטח לך מקום עבודה במקצוע. תואר ראשון הוא תנאי בסיס למשרות רבות במנהל הציבורי ובמגזר הפרטי, ולצורך זה תואר במדעי הרוח עשוי לעיתים להספיק. כל עוד שומרים על ראש פתוח, ולא מתעקשים על עבודה שקשורה לחומר הלימוד, אפשר להתקיים ואפילו בכבוד. כמובן שהדבר דורש להשקיע פחות בלימודים. לסיכום, תלמידי פילוסופיה יש מספיק. אלא אם נועד לך לדעתך עתיד מבריק בתחום, פניה למסלול לימודים כזה אינה מומלצת. תמיד אפשר לקחת פילוסופיה בתואר ראשון כחוג שני, יחד עם לימודי מקצוע משתלם יותר. הדבר מאפשר גם מעיין "רשת הצלה", למקרה שמגלים פתאום שלימודי פילוסופיה זה לא מה שחשבת, ואז השנה האקדמית הזו לא הולכת לאיבוד.

EdisonGirl

New member
תודה לאל שיש אנשים ש ../images/Emo26.gif

עושים מה שהם מאמינים בו, בלי להתחשב בכסף ובחברה!!! אחרת לא היה לנו אדיסון(
), ועוד הרבה כמוהו...

ל נ צ ח

New member
לפחות זה עונה על השאלה האם אני

עובד או לא במשטרה: העניין הוא כזה: בשבוע שעבר כאשר ישבתי בפרלמנט והייתי מאוד מרוכז בכתיבתי במחשב הנייד שלי (ניסחתי תגובתי לאחד מכם) לפתע אחד משני בחורים צעירים גבוהים יפים וחסונים הנראים כאנשי השב"כ נעמדו מאחוריי ממש לידי כאשר אחד מהם מתכופף אלי ובכדי שמגובהו יגיעו לגובע אוזניי ושואל אותי בקול שקט: ""אתה עובד במשטרה ? "" תוך כדי ישיבה סובבתי עצמי ופניתי אליו תוך כדי ש"קלטתי" אותו וכך מיידית ידעתי להשיב לו וישר בזאת השאלה: "" ואם כן הייתי עובד במשטרה אז הייתי אומר לך? "" "אין צורך להוסיף, כבר השבת !" השיב לי בשמחה של כאילו מצא איזשהו אוצר יקר. התשובה מאוד מצאה חן-בעיניו, ממש קורן מאושר הושיט את ידו אליי פניו הקרינו שמחה גדולה תוך-כדי שאת כף ידי לחץ בכף ידו הימנית הקשוחה וכך בחמימות של אהבה של ידידות גדולה מברך אותי ועד מאוד. לאחר מכן נפרדנו הוא הצטרף לחברו ותוך-כדי שהם מתרחקים ממני הבחור שדיבר איתי מושיט ומניח את ידו הימנית על כתף חברו ואומר לו בקול מנצח: אתה רואה? צדקתי, הוא עובד במ..., אתה רואה? ~ * ~ הנמשל: אל לך להסיק מסקנות ללא בדיקה יסודית, אלה מסקנותיך הכוזבות על אלוהים הם מהקדמותיך המטעות אותך ידידי "החכם" AngelFromHell *************
ל נ צ ח

AngelFromHell

New member
הממ לנצח

כנראה שלא שמעת על המובן ציניות. אני לא באמת חושבת שהכסף זה אלוהים וזה ממש עצוב אם המצב הוא ככה

ל נ צ ח

New member
שמעתי,שמעתי. האשמה בסמייל שלך ../images/Emo8.gif

או ליתר דיוק בטעות שלך על שהסמייל שלך לא נראה לי וזה כי פשוט לא "עבד" כרצונך. לא נורא יקירתי, בעיניי את בסידר. ובקשר אליי, אני כעת יוצא מחוץ ל"חידר" שלי לקיים את מצוות עונג-השבת בלבלות עם אשתי היקרה בע"ה בטיולים של כיף במכוניתי המדליקה. עונג שבת שלום, לך ולכולכם חברי הפורום, ממני,
* ל נ צ ח *

lmatan1

New member
איזה הצלחה כערה מה,,,ממת../images/Emo8.gifלנצח,

היתה פרסומת שני שוטרים עורכים חיפוש בדירה מפוארת מציגים אותם כמו הומויים וזה מה שאחד מהם אומר בהיגוי נשי טיפוסי ראיתם לנצח אתה גדול אחי,

lmatan1

New member
אנגל חמודה אל תיתממי ../images/Emo8.gif

תתארי לך מצב דמיוני מציאותי תבחרי בעצמך, נגיד וירד מהשמיים מלאך מקסים יפיפה שופע טוב לב, והוא יגיע לכניסה של כנסת ישראל אני משוכנע שלא יתנו לא להיכנס ואם הוא כבר יכנס בלי כסף אין לו שום סיכוי להבחר לתפקיד זוטר, והגרוע מכליכול להיות שיגרשו אותו משם בבושת פנים, אולי יש לך אפשרות נוספת להציע לתאור המצב מהעינים שלך, לשיפוטך,

rty11

New member
ההיגיון שלך מטופש

אם אנחנו מכניסים לשיקולים רק את הדברים שנשארים מזה בעולם הזה אז גם כסף וגם תואר בפילוסופיה זה לא שווה כלום. שני הדברים האלו הם דברים בלים שנמות הרבה לפני שנסתפק מהם. הגישה לכל דבר בחיים- בין אם זה כסף ובין אם זה פילוסופיה צריכה איזו התייחסות למה שקיים ונמצא מעבר לעולם הזה. וכשמתייחסים לזה ככה, גם תואר בפילוסופיה וגם כסף הם אמצעים להשיג משהו עליון יותר.

tal ko

New member
יש לי אמונה ש..

איש צריך להשקיע במה שעושה לו טוב, אם פילוסופיה עושה לך טוב, תשקיעי.

למעלה