שלום...! שאלה..

Nof-Y

New member
שלום...! שאלה..

יש לי מטבע שנראה ממש עתיק אני לא מבינה במטבעות ואין לי מושג מאיזה תקופה על המטבע מוטבע בצד אחד אנשים (לא ברורים לגמריי) שהולכים עם צלבים ביד מהצד השני יש את האות M בגדול יחסית וכתוב עוד כל מיני דברים בשפה בלתי מובנת אני מצרפת תמונה של המטבע... רציתי לדעת מה הערך של המטבע...ואולי מישהו מכיר/יודע מאיזו תקופה הוא בערך...? אם זה מטבע נפוץ? תודה רבהה ...המטבע משני צדדיו

broadaxe

New member
מטבע ביזאנטי

נפוץ למדי, האות M מייצגת את ערך המטבע- 40 נומיות. לא יודע לתארך במדוייק, ארץ-ישראל היתה תחת שלטון האימפריה הביזנטית מאמצע המאה ה-4 לסה"נ עד אמצע המאה ה-7 לסה"נ ובחפירות ארכיאולוגיות נחשפו מטבעות מהתקופה בכמויות עתק. המטבע נטבע בקונסטנטינופול ומצבו מצויין. לא יודע מה ערכו, אבל מטבעות דומים במצב שמקובל למצוא- כלומר שחוקים, ערכם נמוך, כמה שקלים. יש בפורום משתתפים בעלי קטלוגים וידע רב יותר בסחר-מכר נומיסמטי שייתנו תשובה מדוייקת ומוסמכת יותר.

cohen chaim1

New member
מטבע ביזנטית

מימיו של הקיסר יוסטינוס ה-ב' ואשתו אשר שמה היה, אם אינני טועה, סופיה, אשר שלט בין השנים 565- 578 אחה"ס.

חיים וסער -

עם שניים כמוכם, אפשר להסב את הפורום שלנו לפורום מומחים, ולהתחיל לגבות תשלום... חצי שעה, וכל המידע נמצא. מדהימים אתם.

תמיר1991

New member
כולם מוזמנים לראות את הבולים

החדשים שהעליתי לגלריה שלי - "אל החלל והאין סוף". התהפכו לי שם בטעות השמות, והגליונית שכתבתי שקיבלתי מדורון קיבלתי מאריק ולהיפך. תיהנו. תמיר.

תמיר1991

New member
כי הורדתי אותם מגוגל...

כמובן שהם ישנם לי באוסף, אבל כוח לסרוק אין לי וגוגל זמין לכווווווווולם! תמיר.

למעלה