שלום,שאלה

yelly

New member
שלום,שאלה

שלום אני סובלת מזה שנה בערך מבעיות בבלוטת התריס שנגרמו באופן לא טבעי ע"י לקיחת כדורים מיותרים. הסיפור ארוך וקצת מיותר לצורך השאלה שברצוני לשאול אז פשוט אשאל ואם אטצרך למסור פרטים נוספים בהמשך אמסור: בבידקת דם האחרונה שעשיתי התקבלו התוצאות הבאות: TSH- 0.0034 -מה שידוע לי שנמוך אך הרופא טען שזה בסדר( לאחר שהייתי כמה חודשים בפעילות יתר ע"פ הבדיקות ויתכן שהוא מעדיף שאני אהיה בתת?) T3- 3.1 -מה שידוע לי שגבוה מהנורמה התוצאות נראות לי תמוהות במקצת האם הן לא נוגדות אחת את השניה? בנוסף עשיתי גם בדיקה לתפקודי כבד שאני עושה בדרך כלל עם הבדיקה לתפקודי הבלוטה וגם בה הערכים יצאו גבוהים מהנורמה. יש לציין שכל הבדיקות נעשו זמן לא רב לאחר איבוד הכרה למשך חצי דקה בערך\ אולי יש קשר בין הדברים? תודה מראש, יעל

לא נוגדות כלל

שלום ילי, לא. התוצאות אינן נוגדות זו את זו. יש לך פעילות יתר של בלוטת תריס (איזה כדורים לקחת?). ובפעילות יתר של בלוטת התריס ה-TSH מדוכא ה-T3 וה-FT4 מוגברים. כך גם אצלך. במקרה של תת פעילות ה-TSH מעל הנומרה. לגבי תפקודי הכבד, האם את מקבלת טיפול לפעילות יתר? לפעמים ישנה הפרעה בתפקודי כבד או לפני הטיפול.

לא נוגדות כלל

שלום ילי, לא. התוצאות אינן נוגדות זו את זו. יש לך פעילות יתר של בלוטת תריס (איזה כדורים לקחת?). ובפעילות יתר של בלוטת התריס ה-TSH מדוכא ה-T3 וה-FT4 מוגברים. כך גם אצלך. במקרה של תת פעילות ה-TSH מעל הנומרה. לגבי תפקודי הכבד, האם את מקבלת טיפול לפעילות יתר? לפעמים ישנה הפרעה בתפקודי כבד או לפני הטיפול. אין לזה קשר עם איבדו ההכרה.!

yelly

New member
היי תודה על התגובה

היי כן הצלחתי להבין את זה שעדיין יש לי פעילות יתר אחרי שיחה עם הרופאת משפחה לקחתי ועדיין לוקחת מרקפטיזול הסיבה שכנראה כל הסיפור התחיל מאיבחון מוטעה של תת פעילות לפני שנה שבעקבותיו לקחתי אצות ים תקופה מסוים ע"פ הנחיה של תזונאית הפעילות יתר כנראה לא היתה אלא טעות מעבדה. ולאחר ללא הנחיה אלטרקוסין נדמה לי - למה זה סיפור ארוך שהיה וחלף. תודה רבה! יעל.

למעלה