שלום- שאלה

אן מרי17

New member
שלום- שאלה

יש לי כלב בעל פרווה ארוכה וצפופה, הוא נורא סובל בקיץ, חם לו, אין לו כוח לזוז מרוב חום, זה אפילו נראה שקצת מדכא אותו. השאלה היא האם לגזור לו את הפרווה בקיץ, אני גרה ליד אילת ככה שמזג האויר פה פשוט חם ויבש, אפילו בלילות. העניין הוא שאני חוששת שהפרווה זה אמצעי הגנה ואם הוא יכנס לריב (מה שקורה דיי הרבה) הוא יינשך ישר בבשר. ועוד משהו, חשוב לציין שהוא מסוג בורדר קולי, הוא רזה מאוד והפרווה קצת "מנפחת" אותו כדי שלא יראה כזה רזה ומסכן. לגזור? להשאיר ככה? יש הצעות אחרות איך להקל עליו? תודה מראש לעונים.

kestrel

New member
../images/Emo45.gifלספר!

כלב בקיץ יכול לחטוף מכת חום. חוץ מזה בעיקר בעלי הפרווה הארוכה סובלים מאוד, כפי שתארת. צריך רק בימים הראשונים לשמור שהכלב לא יסתובב בשמש יותר מדי כדי שלא ישרף, ואח"כ גדלה להם פלומה ששומרת על העור. יש לנו 2 כלבים עם שיער ארוך וצפוף, וכל שנה איך שמתחילים החמסינים אנחנו מספרים אותם עם מכונה והם נהיים מאושרים! יש כלבים שקצת מתביישים ולא רוצים לצאת החוצה אחרי התספורת, אבל לרוב תוך יומיים שלושה הם מבינים שזה נורא כיף פתאום לא למות מחום ושאפשר לישון בלילה כמו כלב נורמלי. בקשר לריבים - עם פרווה או בלי, שמרי על הכלב שלך! שלא יסתובב חפשי ויהיה חשוף לכל מיני מרעין בישין, ולא רק מריבות. לטובתו ובריאותו של כלבך האהוב- ספרי אותו עוד היום.

אן מרי17

New member
תודה ועוד משהו...

האמת קצת חבל לי על הפרווה שלו. היא ממש יפה, אבל אם את אומרת שככה הוא ירגיש יותר טוב אז אני אספר אותו. טוב שהזכרת את עניין השמש, לכלב שלי יש נמשים על האף, בזמנו הוטרינר אמר לי להרחיק אותו מהשמש רק בגלל האף, זה לא מסוכן אם אני אספר אותו? ועוד דבר אחרון, בקיץ, יש לו בעיית קרציות. זה בגלל הפרווה? אם אני אספר אותו זה יפתור את הבעיה? ובקשר לריבים...יש לו פשוט טמפרמנט. לפעמים זה לא בשליטתנו, זו סביבה כפרית והוא כבר רגיל ללכת חופשי, לבוא ולצאת מתי שבא לו...עכשיו הוא כבר דיי זקן (בן 9) אז קצת עבר לו והוא שומר על עצמו.

kees

New member
קישקוש!!! אסור לספר את בעלי הפרווה

הארוכה והכפולה. הפרווה כפולה מגנה עליהם מקור ומחום כאחד הם סובלים עוד פחות מבעלי השיער הקצר!! לא פען ניתן לראות בעלי שיער ארוך שוכבים בשמש ומתחרדנים!! יש לשמור לא לצאת איתם לפעילות בשעות החמות ולדאוג שישתו מסיק (בדיוק כמו שאנחנו דואגים לעצמנו) אכן הפרווה היא מבודדת גומגנה לא רק מהחום והשמש אלא גם מתקיפות הפרווה אחרי תספורת וןגילוח פעמים רבות אינה גדלה באותה מידה ואיכות ולא אחידה הפרווה הארוכה והכפולה גם מגנהמטפילים - שלוקח להם יותר זמן לחדור ולהגיע לעור (כמובן שיש גם לטפל כנגד הטפילים שלא יעלו בכלל) לסיכום - לא לספר מה שכן לסרק הרבה ולהוציא את השיער המיותר שנושר מעצמו וככה לאוורר את העור, לזרז את מחזור הדם וככה את צמיחת השיער החדש

be_roo

New member
צריך לעשות הפרדה בין

חום הגוף להרגשת החום של הכלב. זה נכון שפרווה מבודדת מכל טמפ', חמה או קרה, ועוזרת לשמור על חום הגוף. אך עם פרווה סמיכה, הכלב "ירגיש" שחם לו יותר גם אם הגוף עצמו לא יתחמם. מאחר ותספורת היא לא חתונה קתולית, וזה עניין של זמן עד שהשיער יגדל, אפשר לעשות נסיון חד פעמי, שממנו הכלב ודאי שלא ינזק לאורך זמן, וגם לא הפרווה. אם מרגישים שהוקל לו, ניתן יהיה לעשות זאת שוב בקיץ הבא. חשוב לא לספר קצר מידי כדי שהעור לא יהיה חשוף לשמש ישירה, וכמו שנאמר כאן, לדאוג למקום מוצל ושפע של מים.

LeAnNe

New member
לפי דעתי לגזור..

הכלבים שגוזמים להם את השער נראים הרבה יותר שמחים ועליזים. בנוגע לריבים אין לי ממש מה לומר.

DogsGirl

New member
לדעתי..

צריך לספר את הכלב.. אפילו שהפרווה שלו יכולה להגן עליו.. לפני כמה שנים, הכלבה שלי רבה עם הכלבה של השכנים. הכלבה שלי הייתה יכולה למות בקלות אם לא הייתה לה פרווה כל כך ארוכה.. הכלבה השניה נשכה אותה, אבל היא לא יכולה לנשוך יותר עמוק כי הפרווה של הכלבה שלי חנק אותה, וכך הכלבה שלי נשארה בחיים. אבל זה היה בחורף כך שהיינו חייבים להשאיר את הפרווה כדי שלא יהיה לה קר... אבל בכל זאת.. צריך לספר כלבים בקיץ כדי שלא ימותו מחום...

kees

New member
הכלבים לא מתךים מחום אם דואגים להם

לצל ולמים הכלבים שלי שהם שעירים מאוד כבר יחסית מבוגרים -10 ו-8 שנים והם מרגישים נפלא ויש להם אפשרות להיות או בבית או בחוץ ובחלק גדול של היום למרות החום הם מעדיפים להיות בחוץ אז התיאוריה הזו שלך ממש לא נכונה. ברגע שהפרווה מבודדת אז חום הגוף שלהם הוא נמוך יותר ממה שאת חושבת - תמדדי חום ותראי שהחום שלהם נורמאלי לחלוטין את הפרווה שהם לא צריכים הם משירים ממילא פרווה לא גדלה כ"כ מהר אני מכירה יותר מכלב אחד שאחרי תספורת "ניסיון" אחת לקח יותר משנה עד שהפרווה גדלה ואז היא גדלה לא אחיד- מקומות מסויימים כן ואחרים לא, היא הייתה קשה ולא נעימה אני לא מדברת על כלבים כמו פודלים שאצלם אין נשירה והשיער רק גדל ואז יש מקום לספר אלא כלבים כמו רטריברים, שפיצים למיניהם, רועים גרמנים וכו'

אן מרי17

New member
תודה רבה על התשובות

בסופו של דבר סיפרתי אותו אבל לא עשיתי לו "גז" כמו שעושים עם מכונה אלא סיפרתי אותו עם מספריים והשארתי טיפה פרווה כדי שהעור לא יהיה חשוף. וזה ממש הטיב עמו! הוא כבר לא מתנשף והוא כבר לא נמצא כל הזמן מתחת למזגן, הוא גם יצא החוצה יותר פעמים מבדר"כ.
ואם הוא נראה מרוצה אז גם לי אין תלונות, למרות שצריך להתרגל ל"לוק" החדש.

ניל´´י

New member
היות וכבר סיפרת את הבורדר קולי שלך

למעשה התשובה שלי מיותרת... אולם אני מוסיפה על דבריה של קיס, הפרווה משמשת את הכלבים להגנה מפני מזג האויר!!! לכן אין לספר כלבים, פרווה קצרה עלולה לגרום להתייבשות של הכלב וכוויות בעורו, שלא לדבר על כך שהפרווה גם מגינה עליו, הטפילים מגיעים מהר יותר לעורו של הכלב... כמי שמטפחת כלבים בעלי פרווה מפוארת וסמיכה לעולם לא אעלה על דעתי לספר אותם, את הווסטי אני מורטת על פי תקן הגזע ודואגת להשאיר פרווה באורך נכון שתישמור עליו מהחום בקיץ ומהקור בחורף. פרוות הכלבים בקיץ שונה מהפרווה בחורף, היא יותר מאווררת וקלילה לכן אין צורך לספר אותם.

מלי62

New member
לנסות ולהקל כמה שיותר

לגזור אולי לא תספורת מרינס אלא רק קוקו קרע

shadow the 1th

New member
../images/Emo150.gifניל"י טוב לראות שהצטרפת

גם לפורום הזה ד"א אני הבעלים של הביגלית שראית בנענע.

GAUDI2

New member
מדוע אם כך לא פיתחו כלבים

כמו הכנעני פרווה ארוכה ? למעשה הרי אם הפרווה הארוכה שומרת כל כך טוב בקייץ מחום ובחורף מקור אז מדוע הזאבים והתנים הם לא בעלי פרווה ארוכה ? מדוע לא מזכירים שגם הכלבים בעלי הפרווה הארוכה משירים ומחליפים לפרווה קצרה יותר בקייץ ? מדוע דווקא הכלבים שפותחו בארצות קרות מאופינים בפרווה ארוכה ? האם חשבתם לרגע שייש כלבים עם פרווה ארוכה אבל בלי שיכבה של פרווה קצרה מתחת וההבדל שזה גורם ? האם מה שנכון לאיזור כמו הנגב נכון גם לאיזור הצפון או איזור שקרוב לים ואיזור שמרוחק מהים ? איך אפשר לשלול או לתמוך בסיפור כלב בלי לדעת פרטים אלו ?

ניל´´י

New member
היי גאודי....

קשה לי להכנס לכל השירשור, אבל נדמה לי שכתבתי שבקיץ הפרווה שונה, הם משילים את פרוות החורף ומגדלים פרוות קיץ שהיא יותר קלילה ואורירית ולכן מתאימה למזג אויר חם יותר, בקשר לזאבים... הזאבים הם חיות פרימיטיביות/טבעיות לא האדם יצר אותן לכן הפרווה שלהם שונה, אבל אם תראה זאב אלסקי הפרווה שלו שונה מזאב אפריקאי, מובן שכלב שהאדם פיתח באזור קר פרוותו תהיה שונה מכלב שאדם פיתח באזור חם, כלב הינו חיה סתגלתנית... הוא מסוגל להתרגל לכל מזג אויר, פרט לכמה סוגים כגון הסיני המצוייץ המקסיקני הקירח ועוד... אני באופן אישי נגד גילוח, אין לי בעיה עם מספרים את הפרווה באורך הנכון שתגן על עור הכלב.

רועִי

New member
לספר חד וחלק

גם אני הולך לספר את הכלבה שלי מתישהו הם סובלים מזה

למעלה