שלום, שאלה

שירןג7

New member
שלום, שאלה

יש לי שחלות פוליציסטיות, לפני שלושה שבועות עברתי הזרעה ראשונה. הושג ביוץ- שני זקיקים ע"י איקקלומין- כדור אחד, גם פעם ראשונה. שישה ימים אחרי הטיפול התחיל לי דימום, שחשבתי בתחילה כי זה יכול להעיד על השתרשות אך זה התגבר ולווה בכאבים מאוד קשים. בבדיקה הכל היה תקין- עם ציסטה אחת.
כשהתחילו הדימומים שאלתי את הפרופסור שמטפל בי מדוע זה והאם אני לא צריכה לקחת משהו? הוא אמר שלא. שהאוביטרל שקיבלתי לתזמון ביוץ מספיק.
לא קיבלתי הסבר מדוע התחיל דימום 6 ימים אחרי הטיפול. אני לא חושבת שזה היה מחזור רגיל (מה גם שבדקתי את השלב הלוטאלי שלי בעבר ע"י חום והוא היה נשאר קבוע ויורד אחרי 14 ימים).
השאלה היא למה זה יכול לקרות? זה מטריד אותי, ואני לא רוצה שזה יקרה שוב.
תודה.

תשובה

קצת קשה לענות על שאלתך מבלי לקבל מידע נוסף:
האם מדובר בדימום חזק? או רק בהכתמה?
מה היה גודלה של הציסטה?

שירןג7

New member
עוד פרטים

חזק יחסית. פחות ממחזור אבל המחזור שלי קשה מאוד בדכ עם כאבים ודימום חזק. ציסטה בגודל 25 ממ. עכשיו באותה שחלה יש אחת של 15 ממ ועוד אחת מאורכת של 12. רירית הרחם אז בבדיקה הייתה 3 ממ.

תשובה

ההשתרשות מלווה בדימום קל בלבד (הכתמה) וברוב המקרים אינה מלווה בדימום. לגבי הממצאים השחלתיים שאת מציינת הם ככל הנראה זקיקים שהתפתחו בזמן הטיפול באיקקלומין. כאשר זאת מטרת הטיפול. הם אינם עונים להגדרה של ממצא ציסטי (>3 ס"מ) ולא הייתי מצפה שיגרמו לכאב חזק.
יתכן בהחלט שהסימפטומים האלה לא יחזרו בניסיון הבא. בהצלחה!

דר' יוני כהן
היחידה להפריה חוץ גופית
בית חולים ליס ליולדות- איכילוב

שירןג7

New member
תודה

מאוד מקווה שלא יחזור על עצמו. אך האם ייתכן שמדובר בחוסר בהורמונים שיתמכו בהריון והגוף פשוט דחה את מה שיש שם? אגב תמיד המחזור שלי מתחיל בהכתמות של 4 ימים לפני מחזור.

למעלה