שלום שאלה

Arana

Well-known member
מנהל
ניכר שאת כותבת מתוך כאב

ואני מאמינה לך שאת לא ראית מישהו שזה עזר לו, ואכן אנורקסיה זו מחלה שקשה מאוד להירפא ממנה.

אבל החוויות האישיות שלך והדברים שאת מכירה הם לא כל העולם; הפסיכיאטריה עוזרת להרבה מאוד אנשים, הן בתרפיה והן בטיפול תרופתי. יכול להיות שיש כאלה שבאמת שום דבר לא יכול לעזור להם (אולי גם כי הם לא רוצים לעזור לעצמם או לא מצליחים לאפשר לאחרים לעזור להם), אבל מנגד יש אנשים רבים שאיכות החיים שלהם השתפרה בצורה דרמטית בעזרת טיפול נכון.

כדוגמה אוכל להציג לך את רונן דוד, אדם רגיל לחלוטין שבמהלך שירותו הצבאי עבר משבר נפשי חריף שהגיע למצב פסיכוטי. הוא אושפז מספר פעמים, השתקם, כתב ספר (מומלץ) על חוויותיו בשם "פסיכופריחה", וכיום הוא מדריך נפגעי נפש אחרים ועוזר להם (ועל פי מה שהעיד באחד מהראיונות עמו - תודות לכך שהוא מאוזן בעזרת תרופות).

נא לשים לב,

שלא כתבתי שום דבר בגנות האירגון. כתבתי שהוא שייך לסיינטולוגיה, שזה דבר ידוע שהארגון עצמו מצהיר עליו. עוד כתבתי שלסיינטולוגיה יש אג'נדה אנטי-פסיכיאטרית, וגם זה דבר שהסיינטולוגיה מצהירה עליו במפורש. עוד כתבתי שלסיינטולוגיה יש אינטרס כלכלי לצאת כנגד הפסיכיאטריה, וגם זה נכון עובדתית, כיוון שהסיינטולוגיה מציעה שיטות טיפול שמתחרות עם הפסיכיאטריה (ועם שלל גישות טיפוליות נוספות) על אותה טריטוריה.
&nbsp
לא פסלתי, לא כתבתי "שרלטן" בשום שלב, ולא הבעתי דעה. יש לי דעה אישית, שנובעת בין היתר גם מההיכרות שלי עם ארגון הסיינטולוגיה, אבל זה פורום "שאלה קטנה" ולא פורום להתדיינויות והבעת דעה אישית.
&nbsp
רק טוב לכולנו

hansom20201

New member
שלום שאלה

אני נמצא באיזושהי מסגרת שמחייבת אותי אחת לשנה ,
ללכת לבדיקה פסיכיאטרית , לבדיקת מינון תרופות וכדומה .
רציתי לשאול, אני מפחד שאם אני אגיד לפסיכיאטר שטויות או פליטת פה לא במקום,
, או סתם כי ככה נראה לו , אז הפסיכיאטר ישלח אותי לביה"ח לחולי נפש, או יכפה עליי לעבור
איזושהו טיפול בניגוד לרצוני, או ימליץ לי על איזושהו טיפול ויעבוד עליי שהטיפול טוב בשבילי וכדומה.
וככה אני סתם אלך לטיפול שלא מתאים לי , זה יכול לקרות כזה מצב.

אלה צריכות להיות שטויות גדולות במיוחד

אם תגיד לו שאתה רוצה ללכת ולירות באנשים ברחוב , או שאתה חושב שאישתך היא רפטיליאן (בדיחה פרטית פה בפורום) אז יש מצב. אם אינך סובל מבעיה נפשית, לא סביר.

sharpantie

New member
לא מאשפזים כל כך מהר.

גם אם תגיד איזה מילה לא במקום או משהו לא לעניין לא נראה לי שיאשפזו אותך.
אתה בטח יודע שמאשפזים כאשר המצב הנפשי גרוע והמטופל לא מתפקד.
אם מצבך הנפשי סביר הפסיכיאטר בודאי ישאל אותך איך אתה מרגיש. תספר לו בלי לחשוש.
אם ימצא לנכון אולי ישנה תרופה או יגדיל מינון אבל זה לא צריך להדאיג אותך.
אתה יכול לפנות גם לפורום סוגיות פסיכולוגיות שם יענו לך גם אנשי מקצוע ואולי יעזרו יותר.
הכי חשוב שתרגיש טוב.

niva99

New member
צא מנקודת הנחה

שהפסיכיאטר הוא לא אוייב שכל מטרתו לאשפז אותך.
אלא לוודא מה מצבך האמיתי. למה אתה זקוק? מה מיותר? מה ניתן לשנות?
&nbsp
אם תשנה את הגישה החשדנית ותפעל איתו בשיתוף פעולה מלא
רק תצא נשכר מכך.
[ יש אנשים ששומעים קולות אבל חוששים לדווח לפסיכיאטר מהחשש שיאושפזו - כשבפועל מאשפזים רק כאשר האדם מסוכן לעצמו או לזולת].
אם היו משתפים אותו - הוא יכול היה לאזן אותם והקולות היו נפסקים ->איכות חייהם הייתה משתפרת פלאים...
&nbsp
&nbsp
&nbsp

tafti8888

New member
תשובה

קודם כל כדי לאשפז אותך בכפייה חייב להיות צו משופט או מפסיכיאטר מחוזי.יש אתר אינטרנט שמסביר בפירוט מה לעשות במקרה שאתה נכלא בצורה לא צודקת : http://www.cchr.org.il/אשפוז_כפוי_בכפייהקראתי על הרבה מקרים של התעללות , ויש אתרים שמתמחים בזה ואתה יכול לפנות לייעוץ שם.זה נאיבי לחשוב שהפסיכיאטרים רוצים לעזור לאנשים , כי יש הרבה רעים ומושחתים(כמובן יש גם את הטובים)

קישקשתא

New member
על מנת שתוכלי לקרוא להם רעים ומושחתים

צריך שיהיה איזשהו רווח מהאשפוז ואני תוהה, מה אמור לצאת לפסיכיאטר המאשפז (או הממליץ על אישפוז) מזה שהוא מאשפז מישהו בניגוד לרצונו ובעת שאינו מהווה סכנה לעצמו או לסביבה?

tafti8888

New member
תשובה

בן אדם שמאושפז בכפייה - המוסד מקבל כסף עליו , וזה יכולה להיות עסקה נחמדה בין הפסיכיאטר והמוסד.יש גם הרבה אנשים שמהטבע שלהם אוהבים להתעלל..

קישקשתא

New member
למיטב ידיעתי בי"ח והמחלקות הפסיכיאטריות

בתפוסה מלאה ולמעלה מזה. איזו עסקה נחמדה? בי"ח ישלם לרופא? על מה? ואיך? תגמול על אשפוז לא נחוץ? בשחור? ומי יממן את האישפוז הזה?

זה כמו לנסות לקבל בדיקות שלא צריכים רק כי רוצים (נניח MRI או בדיקות דם כאלה ואחרות, חפשי פה בפורום, שואלים לא אחת על "איך אפשר לקבל"). אם לא נחוץ (ולפעמים גם כשכן נחוץ), קופ"ח לא משלמת למוסד ואז העסקה מאד מאד *לא* נחמדה לכולם.

בעניין אוהבים להתעלל, יש בדפי זהב 294 פסיכיאטרים. כמה זה "הרבה" אנשים אוהבים להתעלל? אחוז? שניים? על אשפוז כפוי יכול לחתום רק פסיכיאטר מחוזי. בדקתי בשבילך, יש שישה מחוזות בישראל. כמה מהשישה "אוהבים להתעלל"?

אנשים הולכים ללמוד רפואה כדי לעזור לאנשים אחרים. כן, גם כאלה שהולכים להיות פסיכיאטרים. כן, בדרך לפעמים הם מתעייפים ופחות נחמדים, לפעמים שיקולים אחרים ובהם שיקולים כלכליים (שלהם, של הקופה, של ביה"ח) פוגעים בשירות שהם נותנים. המערכת לא מעודדת רופאים להיות נחמדים, אבל זה לא אומר שהם רעים או מתעללים.

ההודעה שלך פראנואידית ואני לא מוצאת לה שום בסיס עובדתי. אז אם את רוצה לזרוק רפש, אנא בחרי פורום אחר לעשות זאת; ואם את רוצה לבסס את הדברים שלך על עובדות, אנא הציגי עובדות ולא נקודות בסוף שורה בלי תוכן ורמיזות חסרות שחר.

trilliane

Well-known member
מנהל

הערה:

האתר שאליו קישרה טפטי הוא אתר שמהווה חלק (גלוי ומוצהר) של ארגון הסיינטולוגיה.
את מוזמנת להמשיך להתדיין כרצונך, וייתכן שהדיון יהיה מעניין ופורה, אבל שווה לציין שמדובר בארגון שיש לו אינטרס מובנה - אידאולוגי וגם כלכלי - להוקיע את שיטות הטיפול הפסיכיאטריות. ההיסטוריה האנטי-פסיכיאטרית של הסיינטולוגים ידועה ומוכרת לכל מי שמתעניין בנושא.

hansom20201

New member
תגובה

לא כל כך הבנתי את התשובות שלכם,
בואו נגיד באופן תאורטי שהפסיכיאטר או נגיד עו"ס .
בא ואומר , איזה חולה נפש אתה , ומביא בריונים עם כותנת משוגעים
ומכניסים אותי לתוך מוסד לתוך חולי נפש , כמו בסרט הזה עם אנגלינה גולי,
taken משהו.
הוא יכול לעשות את זה או לא?
לעומת זאת אם הוא ממליץ לי , אתה צריך להכנס לטיפול כזה וכזה,
האם, אני מחוייב ללכת לטיפול שלו?
האם אני יכול ללכת באמצע הטיפול, אם לא מוצא חן בעיני?

אז הנה הסבר פשוט:

1) המצב במציאות הוא לא כמו בסרטים עם אנג'לינה ג'ולי. את הסרטים תשאיר לתחום הדמיון, ואל תיקח מהם דוגמה לחיים.
2) על "מילה לא במקום" פסיכיאטר לא ירצה, לא יוכל, ואין לו שום סיבה או אינטרס, לאשפז בכפייה. זה פשוט לא עובד ככה.
3) הפסיכיאטר, כמו כל רופא, לא יכול לחייב אותך לעשות כלום. הוא נותן שרות, לא שוטר.
אם רופא המשפחה שלך ממליץ לך להפסיק לעשן, אתה יכול להתחשב בהמלצה שלו או שאתה יכול לצאת מהמרפאה ולהדליק סיגריה. זה עניין שלך. אותו דבר הפסיכיאטר. אתה בא אליו כדי שיעזור לך. לא עובד לך? זכותך להפסיק בכל נקודה שבא לך.
&nbsp

Arana

Well-known member
מנהל
לא כל כך מהר מאשפזים בכפייה

לפי חוק הטיפול בחולי נפש , רק פסיכיאטר מחוזי רשאי לחייב אדם ב"בדיקה כפויה", "אשפוז כפוי" או "טיפול מרפאתי כפוי". כדי לעשות זאת, צריכים להתקיים שורה של תנאים, כגון שהאדם חסר תובנה למצבו (לא מבין/מקבל שהוא חולה), מסכן את עצמו או אחרים, לא יכול לדאוג לצרכיו הבסיסיים וכדומה. קשה לי להאמין שעל סמך "פליטת פה לא במקום" הפסיכיאטר יתרשם שזה מצבך, ומה עוד - שאם לא מדובר בפסיכיאטר המחוזי עצמו, על אותו פסיכיאטר שבדק אותך להביא את העניין בפני פסיכיאטר מחוזי ולשכנע אותו שצריך לכפות עליך אשפוז/טיפול. ואם אינך עומד בתנאים לטיפול מרפאתי כפוי, הרי שלא ניתן לכפות עליך טיפול שלא מרצונך.

לגבי "לעבוד עליך" לגבי איכות הטיפול וההתאמה לך - כאן זה כבר עניין של שיקול דעת מקצועי; אני מניחה שכמו בכל מיני תחומים מקצועיים אחרים, פסיכיאטר אחד יכול לחשוב שטיפול מסויים מתאים לך, ושני יכול לחשוב שלא. בכל מקרה, טיפול פסיכיאטרי זה לא ניתוח שבו עושים בגוף שלך ב"מכה אחת" איזשהו שינוי מהותי. בד"כ טיפול דורש מספר שיחות עם המטפל, במהלכן אתה יכול לבדוק איך הקשר שלך עם המטפל, איך אתה מרגיש עם הטיפול, האם אתה מרגיש שיש שיפור או לא וכו'. גם בנושא התרופות - חלק מהתרופות מתחילות להשפיע רק לאחר כמה שבועות, וגם אז תמיד אפשר לשנות את המינונים ואת סוגי התרופות עד שמוצאים מה שמתאים למטופל.
גם אם הפסיכיאטר שתיפגש איתו ימליץ לך עם טיפול/תרופה מסוימים שלא נראים לך - תמיד יש לך אפשרות (דרך קופת החולים או באופן פרטי) לקבל חוות דעת מפסיכיאטר נוסף.

ממליצה להתייעץ גם בפורום "סוגיות פסיכולוגיות" לגבי הדינמיקה של מפגש עם פסיכיאטרים ומטפלים, ובפורום "חוק ומשפט" לגבי ההיבטים החוקיים של אשפוז וטיפול כפויים.

רק בריאות.

למעלה