שלום + שאלה

corrigenda

New member
שלום + שאלה

אני קורא סמוי בפורום עוד מימי ה - GRE וה - SOP העליזים, ועכשיו אני רשמית בפנים... מתחיל בשנה הבאה דוקטורט בברקלי במדעי המחשב...

בדקתי וראיתי שהשנה האקדמית מתחילה בסוף אוגוסט, ושהויזה מאפשרת כניסה החל מ - 30 יום לפני המעבר. רציתי לשאול - כמה זמן בערך לפני תחילת הלימודים נחתתם בארה"ב? במקרה שלי, יש לי סיבות מקצועיות + משפחתיות לרצות לא לעזוב את הארץ לפני אמצע אוגוסט. האם אפשר להסגר על כל הסידורים של הנחיתה בשבועיים שלפני תחילת השנה או שאני מסבך את עצמי?

ועוד שאלה של מתחילים: ב - academic calendar של המוסד כתוב שהסמסטר מתחיל ב - 21 לאוגוסט, אבל שה - instruction begins ב - 28 לאוגוסט. מה זה בדיוק אומר? אני מבין מזה שהקורסים מתחילים ב - 28, אז מה המשמעות של זה שהסמסטר מתחיל ב - 21?

Philip Jr

New member
ברוך הבא!

שמח שבאת, מזל טוב על הקבלה למוסד ומחלקה כל כך מצוינים.

אשתי ואני נכנסנו שלושה שבועות לפני הלימודים, וזה היה בסדר גמור. עם זאת, אנחנו חתמנו על חוזה לבית בביקור מקדים באפריל.. איזה מין סידורי מגורים אתה מארגן לעצמך? מעונות? דירה עם שותפים? משהו אחר? אני באמת חושב שפרט למגורים, הכל מסתדר גם אם נוחתים ברגע האחרון.. ישנים יום-יומיים על מזרון מתנפח, אוכלים Takeaway ובינתיים מתארגנים על האזור, על ריהוט וחפצים, על מסמכים וסידורים ביורוקרטיים..

לגבי תחילת הסמסטר, אני מניח שבדומה לאוניברסיטה שלי ברקלי מקדישים כמה ימים לקליטת סטודנטים, שבוע הכרות שכזה. לי היה בשבוע הזה הכשרה למתרגלים, סידורים שונים, פגישות עם המנחה והמעבדה, אירועי פתיחת שנה.. אני מנחש שתקבל פרטים בהמשך, ושתצטרך להיות שם.

בהצלחה, תמשיך להשתתף בפורום!

ateo

New member
אני לא הייתי סומך על לוח השנה האקדמי

כי יכול להיות שיהיו לך פעילויות נוספות של אוריינטציה, קורס "boot camp" וכו'. תשלח מייל למזכירות המחלקה או למי שהתכתבת איתו עד כה ותברר בדיוק. אני חושב שהפרמטר המרכזי הוא בדיור - יש הבדל בין מישהו שלוקח חדר מעונות מרוהט לבין מישהו שבוחר לחפש דירה לבד.

בהצלחה!

עידוdee

New member
איפה תגור?

אם תגור במעונות של ברקלי (כמוני) אז זה תלוי אם החדר מרוהט או לא. אני הגעתי חודש לפני תחילת הלימודים (ביולי) וזה היה יותר מדי זמן, אבל גם יצא לי לטייל לפני תחילת הלימודים בארה"ב. בכל אופן, את כל שאר הסידורים כמו כרטיס סטודנט/חשבון בנק וכל השטויות האלה אפשר לסדר ביום אחד, גג יומיים.

וכמובן מזל טוב! ברקלי זה מקום מעולה למדעי המחשב. אם אני אתקבל לדוקטורט פה אפשר יהיה לעשות מפגש של ישראלים בברקלי.

BigMatilda

New member
הגענו שלושה שבועות לפני, וזה היה יותר מדי

אפילו שחיפשנו דירה לשכירות ולא מעונות, והיינו צריכים לרהט מאפס, זה עדיין היה יותר מדי זמן בשביל התארגנות, אבל איפשר לנו לטייל קצת באיזור. אוריינטציה זה גג שבוע לפני.

corrigenda

New member
תודה על התשובות

מה שאתם אומרים נשמע הגיוני - בטח השבוע הראשון שאין בו הוראה הוא אוריינטציות למיניהן ואני אצטרך להיות בו.
מה שאומר שאני עוזב את ישראל לא לפני ה - 15 ומתחיל את האוריינטציות ב - 21. יהיה... מאתגר. אבל עודדתם אותי שזה אפשרי.

לגבי איפה לגור - אין לי מושג... אני די קלולס ועוד לא התחלתי לברר בכל מה שקשור למעבר. נראה לי שאעדיף לגור במעונות לפחות בשנה הראשונה כדי להקל על עצמי בהתאקלמות שם

Philip Jr

New member
אז רק עצה קטנה?

תתחיל לברר לגבי מגורים מיד. זה נושא שצריך לסגור זמן מה מראש..

John the Savage

New member
רק הערה אחת

מה שכתבת נכון אם אכן מדובר במעונות.

במגורים מחוץ לקמפוס זה בדיוק להיפך, ולרוב אין בכלל מה לחפש יותר מחודש מראש.

Philip Jr

New member
אז מעונות או עיר קולג׳ כנראה

אנחנו חתמנו על חוזה לבית פרטי off campus יותר מארבעה חודשים לפני ההגעה ללימודים.. אני מניח שבעיר גדולה זה אחרת (כמו במקרה שלך).

corrigenda

New member
לקחתי לתשומת ליבי, תודה

חיפשתי קצת לגבי המעונות, ואני חייב לומר שלא בדיוק עושה חשק לגור שם.... מצד שני אני לא כל כך יכול לבנות על למצוא דירה בפרק זמן קצרצר.2124

John the Savage

New member
כפי שכתבתי למעלה

דווקא למצוא דירה בפרק זמן קצר זה ממש לא מופרך. דירות מתפנות די מהיום למחר. הדיירים מחוייבים להודיע שהם לא מחדשים את החוזה 30 יום מראש, כך שבכלל אין טעם לחפש דירות הרבה זמן מראש. שבוע-שבועיים זה בהחלט ריאלי, ובמקרה ההכי גרוע אפשר לקחת משהו זמני לחודש (airbnb או משהו דומה) עד שתמצא דירה.

אסל

New member
אני נאלץ לחלוק עליך.

אין לי מושג לגבי ברקלי, אבל במקום-מגוריי הדירות (שאינן במעונות) נסגרות ברובן בחודשים מרץ-אפריל. מי שיגיע ויתחיל לחפש דירה ביולי ייאלץ להסתפק בשאריות שככל הנראה אינן איכותיות במיוחד.

Philip Jr

New member
כאמור, יש הבדל

בין עיר גדולה ועיר קולג׳, ומשם הפער ביננו לבין החוויה של ג׳ון. רק מעניין איפה ברקלי נופלת..

John the Savage

New member
לגבי ברקלי

דבר ראשון, אמנם שליש מהאנשים שגרים בברקלי עצמה הם סטודנטים, אבל ברקלי נמצאת בתוך רצף עירוני שכולל גם את אוקלנד וישובים נוספים. זו לא עיירת קולג' מבודדת מהסוג שמתרוקנת מתושביה בקיץ.

שנית, לברקלי עצמה יש חוקים מפורטים שמגדירים את תנאי ההשכרה המותרים. בין השאר, החוק העירוני מחייב לאפשר לשוכרים לא לחדש את החוזה בהתרעה של 30 יום מזמן סיום החוזה, כך שבעלי הבתים לא יכולים לבנות על הודעה מראש ולתכנן באפריל לגבי דירה שתתפנה (או לא) באוגוסט.

למעלה