שלום, שאלה

muse18

New member
שלום, שאלה

חשוב לי להגיד שעד היום לא אובחנתי לגביי לקויות למידה
אם כי לאחר יום מבחנים בייעוץ תעסוקתי הפסיכולוגית המליצה לי לבדוק זאת
לא כל כך התייחסתי כי היא דיברה על הארכת זמן למרות שנאמר לי אחרי המבחן שהייתה לי תוספת זמן ללא ידיעתי והשיפור היה משמעותי מ-מתחת לממוצע ל-מעל הממוצע

העניין הוא החודש האחרון,אני סטודנטיתף יש לי מבחנים בקרוב, התחלתי להתכונן ושמתי לב לבעיות שחוזרות על עצמן כמה שאני מנסה להכריח את עצמי להפסיק לחזור על אותן טעויות
אני מתכוונת להיפוך ספרות במספרים, קריאה כמה פעמים של אותו משפט בלי לשים לב שכבר קראתי את המשפט וכבר הסקתי את המסקנות לגביי המשפט,
הרגשה של "מה אני עושה?" באמצע תרגיל למרות שהתעסקתי עם התרגיל כבר כמה דקות, כמו ניתוק מהשאלה.
היו לי ניתוקים כאלה בכיתה א', המורה הייתה מסבירה ואני הייתי בעולם משלי עד שאיזה מורה צרחה עליי כאשר ביקשתי ממנה להסביר משהו כמה כמה פעמים וכל פעם הייתי חולמת
(לא, לא בכוונה ולא בשביל צחוקים, באמת לא הצלחתי להתרכז במה שאמרה) ומאז ועד היום אני משתדלת מאוד להיות מרוכזת בשיעורים..
עכשיו אני מודה זה נשמע מוזר שזה פתאום מופיע, זה נראה שזה בגלל הלחץ ואיך בעצם עברתי את תקופת הבגרויות ...
אין לי דרך להסביר את זה, בבגרויות למדתי בעל פה מחברות שלמות ופשוט שפכתי את כל החומר על הנייר.
אני חרוצה ומנסה כמה שיותר ללמוד אבל הדברים הקטנים האלה מורידים לי את הביטחון מתרגיל שאמור לקחת לי חצי שעה זה
הופך לשעה- שעה וחצי רק בגלל שאחרי שאני מחפשת ומחפשת מגלה שאיזה מספר כתבתי את הספרות בסדר הפוך.

אני לא יודעת אם כדאי לי לעשות אבחון או שזה רק מהלחץ כל הדברים האלו קורים לי, ואולי זה נורמלי שזה ככה.
ז"א איזו לקות למידה יכולה להיות לי, ואם כן מה האפשרויות לטפל בה, איך מחליטים אילו הקלות מגיעות במבחנים. מה לעשות?

zivadina

New member
תשובה

בהחלט יכול להיות שהלחץ משפיע עלייך.
עם זאת, את מתארת תופעות של חוסר ריכוז גם בעבר.
לדעתי, כאשר משהו לא מסתדר בעצמו, כדאי לבקש עזרה מאיש מקצוע.
כל עזרה כדאי להתחיל באבחון, כדי לאתר את מקור הבעיה ולהתאים את העזרה היעילה ביותר.

איזה לקות יכולה להיות לך?

זה לא יהיה מקצועי מצדנו אם נעשה לך ״אבחון״ דרך האינטרנט...
הדרך הטובה ביותר היא ללכת לגורם מקצועי,
אני במקומך הייתי פונה למכון שנותן שירותים לסטודנטים, כמו דרך מהו׳ת בסמינר הקיבוצים.
גם במכון אותיות בכפר סבא, יש אבחונים והוראה מתקנת לסטודנטים.
בהצלחה
ציפי קוברינסקי

למעלה