שלום, שאלה

linoyF

New member
שלום, שאלה

היי
אני סטודנטית שנה ראשונה ושמתי לב שיש לי בעיה להתרכז בשיעור או בחומר שאני קוראת, אני תופסת את עצמי בוהה במרצה ואין לי מושג מה הוא אמר בחצי שעה האחרונה, או שאני קוראת מאמר וצריכה לחזור שוב ושוב על אותה שורה כדי להבין מה היא אומרת.
הנושא שאני לומדת מאד מעניין אותי והבעיה היא לא חוסר עניין..

אני די בטוחה שזאת תופעה שהייתה לי גם בתקופת התיכון אבל אז זה לא היה כל כך חמור.

התחלתי לקחת ריטלין וראיתי שזה מאוד עוזר לי בלימודים, והאמת שגם בשאר תחומי החיים באופן כללי.
יש לי כמה שאלות:
1. האם ריטלין יכול להזיק לטווח הרחוק, ובנוסף האם יכול להיות שאחרי שימוש ממושך בריטלין המוח "ילמד" לבצע את התהליך בעצמו (הריטלין בעצם מעכב ספיגה של דופאמין אם אני לא טועה, האם יתכן שזה יקרה באופן טבעי?)
חוץ מזה רציתי לדעת אם יש דרך אחרת, לא תלויה בתרופות שאפשר להשיג את אותה תוצאה?

תודה רבה !

ריטלין ונוירופידבק

שלום רב

למיטב ידיעתנו, השמוש בריטלין, כל עד הוא מדוד ומותאם, אינו מסוכן. עם זאת, פגשתי לא מעט פציינטים שסבלו מתופעות לוואי כאלה ואחרות.
ריטלין לא "מלמד" את המוח, אלא נותן הקלה סימפפטומטית, ובכך חסרונו המרכזי, שכן ללא הנטילה אין שיפור.
נוירופידבק היא שיטה שמלמדת את המוח לפעול אחרת, ראיתי כמה תוצאות מדהימות אתה, אבל היא דורשת השקעה וסבלנות. הבסיס הוא ללמד את המוח להכנס למצב מרוכז יותר, ואכן אנשים מדווחים שיש להם יותר שליטה וכתוצאה מכך הם מוסחים פחות ומרוכזים יותר ללא ריטלין.
מצרף קישור לקריאה בנושא, וסרטון וידאו.

בהצלחה.

ד"ר אילן טל

סטודנטית יקרה שלום

הריטלין לא מזיק לטווח רחוק. יש לו השפעה נקודתית וברגע שהוא יוצא מהגוף דרך מערכת השתן הוא לא משאיר שריד בגוף ולכן אין לו השפעה ארוכת טווח. הריטלין לא יודע ללמד את המוח לעכב לבד את ספיגת הדופאמין כי הריטלין משפיע נקודתית על המוח. באנלוגיה, זה כמו שלוקחים אקמול שמפיג כאב. אי אפשר לצפות מהאקמול שילמד את הגוף להפיג את הכאב בעצמו.
הספרות לא מכירה תרופה אחרת שמשיגה את אותה תוצאה, יש כל מיני תוספים טבעיים שבספרות נאמר שאינם עוזרים, אך אנשים מעידים על עצמם שהם כן עוזרים להם. אם את מעוניינת את יכולה לנסות באמצעות ניסוי וטעיה ולראות אם את מגיעה לאותה תוצאה, אך זהו תהליך ממושך שלוקח מספר חודשים ואת צריכה להחליט אם כרגע יש לך זמן ויכולת התמדה, או שאת מעדיפה לעשות את הניסוי הזה בקיץ בין שנה לשנה, או כשתסיימי את הלימודים.
בהצלחה
ד"ר זיוה שגיא

linoyF

New member
תודה רבה לשניכם!

האמת שזה נושא שמאד מעניין אותי עכשיו ואני ממש מנסה לבדוק אותו מכל הכיוונים.
כרגע אני לא יכולה להרשות לעצמי לעשות ניסויים כי אני באמצע תואר..

למעלה