שלום+שאלה

shanto

New member
שלום+שאלה

שלום כולם, יש לי שאלה... איזה שיטות אתם משחקים (או שכולכם משחקים רק מוד"מ ומירוץ צללים?) משהו פה משחק vampire, l5r, או שחר האדמה? disc world? ו... מישהו משחק שיטה עתידנית שהיא לא מירוץ צללים...? תגיבו... תודה

Gilgam69

New member
כול אחד והשיטה שלו...

יש פה מגוון רחב של שחקנים במגוון כמעט רחב באותה מידה של שיטות. אני אישית שיחקתי גם ROLEMASTER (ממש קצת לצערי) ו-BATTLETECH / MECHWARRIOR.

פנדרגון נחמדה

אבל קצת מוגבלת מבחינת גמישות. השיטה לבניית אופי הדמות מאוד מעניינת, אבל קצת מעיקה בזמן המשחק - למי יש כוח לגלגל בדיקות אומץ, חרמנות, עצלנות וכו´... שיטת הקסם שם היא אחת מהיותר יפות שאני מכיר, וממש נותנת הרגשה של קסם "אמיתי" כמו באגדות, אבל דמות הקוסם מאוד לא שחיקה. בקיצור - זו שיטה שיותר כיף לקרוא, וקצת פחות כיף לשחק.

hsotrt

New member
אני משחק הרבה שיטות!!

vempier, paranoia, space-master, marvel super-heros, aberant... והרשימה עוד ארוכה! אני מנחה ל3 קבוצות שעל שניים מהם משלמים על זה! מנחה/שחקן שדבוק לשיטה אחת מפסיד הרבה... צריך ךהתנסות בכל מיני שיטות וגישות מערכות...

למה כל כך הרבה?

בהנחה שאין לך עודף זמן פנוי, לא עדיף להתמקד במשהו שאתה אוהב ולהשקיע בו? לנסות שיטות וגישות זה טוב ומרחיב את הדעת, רק שמרוב התנסויות יכול לא להשאר זמן לשבת ולשחק באמת. אישית, לא הייתי רוצה להנחות לאנשים שחייבים לשלם בשביל שמישהו יסכים להנחות להם, זה נשמע כמו חוויה מתישה.

mormegil

New member
אופתיל:

אני עובד על דמות לצורך שימוש במשחק(אני שה´´ם אז זאת דב´´ש)הדמות הזאת היא בעצם עמוד השידרה של המשחק והיא מנחה את הדמויות של השחקנים.הבעיה שלי היא שהדמות הזאת היא דמות שקשה להגדיר אותה מבחינת נטיה(היא בערך רשע נייטרלי אבל בגלל שהדמות אמורה לחלוק את אותם העקרונות של דמויות השחקנים והאויב במשחק הוא הצד הטוב אז קשה לי להחליט אם הדמות באמת רעה או שהיא טובה וזה פשוט תלוי איך מסתכלים על זה(כל המוות הוא לא בשביל הכיף יש לו סיבה כמעט מוצדקת)) בנוסף אני לא יודע אם השחקנים בקבוצה שלי יסתגלו בקלות לעובדה שהם בצד הרע אז אם יש לכם משהו להגיד שיכול לעזור לי אני מאוד אשמח לשמוע. נ.ב מישהו יכול להמילץ על סרט אימה גותי טוב?(אני מחפש השראה לדמות המדוברת ולעולם כולו בעצם).

exit_from_here

New member
הצעה

אל תעשה דף שחקן לדמות ואל תשקיע בה יותר מדיי...תמציא תיאור וכל השאר תאלתר....זה לא דמות כמו כולם דמויות מנחות לא צריכות כזה עומק...במיוחד שרוב הפעמים הדמויות הרגילות לא יודעות כלום עליו חוץ מכמה פרטים מסכנים.

Gilgam69

New member
אני חושב ש...

ההצעה של EXIT חכמה. אין לך צורך בדף דמות שלו. לא נראה לי שאתה מתכוון שהוא יהיה משתתף פעיל במשחק (יילחם וישתתף בקרבות, יהיה חלק פעיל מהחבורה) וגם אם כן, הרי שאתה תחליט האם הוא פוגע, מחטיא, פורץ את המנעול או מצליח בקסם - הכול לפי העלילה. בכל מקרה, נטייה היא דבר כל כך שולי. היא לא מה שקובע איך הדמות מתנהגת, הדמות קובעת איך הנטייה תהיה! אצלי במשחקים שאני מנחה הנטייה היא דבר מאוד מאוד שולי, היא רק שם כדי לציין מאוד מאוד בכלליות איך הדמות מתנהגת ביום-יום והיא לא מכתיבה את ההתנהגות. אבל, גם אם כן החלטת ללכת עם נטייה אז תן לא ניטראלי אמיתי, לא מעניין אותו טוב, רע, סדר, תוהו, כול אילו מושגים שלא קשורים אליו. בהצלחה.

exit_from_here

New member
לדעתי נטייה זה יותר לנק"ן

כי צריך לראות אם הדמות מתנהגת כמו שהיא צריכה או משהו כזה..אצלנו במשחק לא ממש מסתכלים על נטייה..הדמויות מתנהגות לפיה אבל זה לא כזה קריטי בדמויות כמו פאלדין או מכשף רשע אז אולי הנטייה וזה... אתה לא צריך נטייה בשבילו בעיקרון שיתנהג בצורה שאתה רוצה שתקדם את העלילה שלך אבל שתהיה בגבול ההגיון

Gilgam69

New member
אני חושב שאתה טועה

כלומר אמרת: "לדעתי נטייה זה יותר לנק"ן כי צריך לראות אם הדמות מתנהגת כמו שהיא צריכה..." לפי דעתי זאת טעות קריטית!!! מה זאת אומרת כמו שהיא צריכה?! התנהגות הדמות היא שתכתיב את הנטייה ולא הנטייה היא שתכתיב את התנהגות הדמות. דמות שהיא נטייה מסוימת לא חייבת להתנהג בנטייה שלה. הנטייה היא כלי שמשקף את התנהגות הדמות ולא כלי שמגביל אותה. אם דמות מסוימת היא ניטראלי טוב אך מבצעת מעשים רעים פה ושם אז לאט לאט היא תהפוך לניטראלי אמיתי ואם היא תמשיך לבצע מעשים רעים (וכמעט ולא מעשים טובים) אז היא תהפוך לניטראלי רשע. אבל הדמות תקבל נק"ן בכל מקרה באותה המידה כי הנטייה רק משקפת את ההתנהגות היא לא מכתיבה אותה!!!

exit_from_here

New member
לא הבנת אותי נכון

יש שהמים שמקפידים על נטייה ושהדמות תלך בנטייה שלה ולפי זה נותנים הנקן ואני לא חוב שזה נכון הנטייה צריכה להתאים לדמות אבל הדמות צריכה לשחק בהתאם למה שקורה. דוגמא: החבורה הולכת ברחוב ורואה שומרים של הברון הרע והורגת אותם,על החבורה יש כבר פרס כי הרגו קודם חיילים של הברון של העיר,אזרח תמים ראה אותם ואפשרי שירצה את הפרס,אפילו אם הדמות היא טובה לדעתי היא צריכה להרוג או לפחות לקשור את האזרח.

snift

New member
נטיה נקבעת לפי איך שהשחקן משחק

את הדמות, ולא לפי מה שהחקן הכריז שתהיה הנטיה בהתחלה.

mormegil

New member
הסיבה שבגללה אני בונה לו דף דמות

היא שאנחנו לא משחקים עם מנחה סדיר אנחנו מתחלפים ויוצא שבשלב כלשהו לכל אחד יצא כבר לשחק את המנחה ולכן יש סיכוי שאני אשתמש בדמות כאשר אני לא אנחה את המשחק.(אני יודע שלהחליף את המנחה זה קצת מפגר וככה הקווסטים צריכים להיות קצרים והם שונים מאוד אחד מהשני(רוב הפעמים בכלל לא באותו עולם או זמן)אבל אנחנו ממש ממש מתחילים(התחלנו לשחק לפי משחק שרכשתי בפנטסיקון בפסח השנה וזה לא בדיוק משחק מו´´ד זה משחק לפי טולקין והחוקים שונים אז לאט לא התחלנו להפוך את זה למו´´ד כי אחד מאתנו שיחק במו´´ד בעבר(בקשר לספרים וכל היתר אני מחכה שהם יצאו בעיברית ולמי שלא יודע חלק יצאו בקרוב מאוד בזכות קבוצה של אנשים בשם סילבר סטארס)).

Gilgam69

New member
מו"ד 3 בעברית אמור לצאת

אבל רק עוד מספר חודשים. בעוד משהו כמו חצי שנה ייצא הספר לשחקן בעברית. ארבעה עד שישה חודשים לאחר הספר לשחקן ייצא המדריך לשה"ם. ארבעה עד שישה חודשים לאחר המדריך לשה"ם תצא אסופת המפלצות. כך שייקח זמן.

exit_from_here

New member
הספרים באנגלית מובנים לרוב

יש לנו מו"ד 3 באנגלית והספרים מובנים ברובם אבל יש פה ושם קטעים שהם לדובריי אנגלית מעל לרמה הרגילה בארץ...

mormegil

New member
אנגלית זאת בכלל לא בעיה בקבוצה שבה

אני משחק אבל לפעמים קשה להבין את הסטטיסטיקות ובנוסף אני לא ממש יודע איפה לרכוש את הספרים באנגלית.

Gilgam69

New member
אין כמו הספרים באנגלית, לא משנה

כמה טוב התרגום. לא מצאתי קטנים שאני חושב שהם קשים וגם לא סטטיסטיקות לא מובנות. אני בחיים לא השתמשתי בתרגומים של הספרים באף שיטה ששיחקתי אלא תמיד בספרי המקור באנגלית. בכל אופן את הספרים אתה יכול למצוא בפריק, אבן גבירול 60 ת"א. יש שם את שלושת ספרי הבסיס + טונות של ספרי עזר.

exit_from_here

New member
אה כן בעיה...

לנו יש ספרים שלקחנו מהשה"מ הקודם שלנו בהשאלה והוא קיבל אותם מקרוביי משפחה בארה"C

אפרופו שיטות משחק - שאלה

מה אתם מעדיפים - free form או system - ולמה? (למרות שנתקלתי בשיטות שיכולתי לחיות איתן - אני עדיין מעדיפה free form עם DM טוב. יותר מהיר, יותר מחובר למציאות (על פי נסיוני) והרבה יותר קל בהכנת דמויות)

למעלה