שלום.שאלה

• פותח הנושא eoli
  • פורסם בתאריך

eoli

New member
שלום.שאלה

צפיתי היום בתוכנית של גיל חובב "עניין של טעם". הוא ראיין רב הומו. בראיון אמר הרב,שהוא קיבל תמיכה מרבנים לגבי הסטטוס שלו ,וזה אומר,שיש היתר הלכתי.לא? לשאלתי. מהו ההיתר ההלכתי? תודה למגיבים.

ברוך הבא ואכן אין בעייה הלכתית

/tapuzforum/images/Emo13.gifהאיסור מדאורייתא הוא כמובן אקט "המשכב זכר" ואיסור דרבנן הוא שז"ל, שפיכת זרע לבטלה. להיות הומוסקסואל או דו מיני, שנמשך לבני אותו מין, לכאורה לא צריכה להיות בעיה הלכתית, אלו תחושות ורגשות, של אי משיכה לבני המין השני וכן משיכה לבני מינך. מומלץ בחום להיכנס לאתר הו"ד (כאך תמצא הודעות של ארגון הוד שמפנים ישירות לאתר שלהם) ושם תמצא חומר רב בנושא שכתב הרב רו יוסף, שהוא אכן הוסמך לרבנות והומו מוצהר. אתה מוזמן להישאר בחברתנו.

eoli

New member
המון תודות.שאלה נוספת ואחרונה

לגבי תחושות ורגשות זה בהחלט ברור,אבל להוציא את אותם רגשות מן הכוח אל הפועל -אסור.אז, אם הבנתי נכון,הומו שבוחר להשאר דתי אינו מממש בפועל את נטייתו המינית. ואם עדיין הבנתי נכון,אז הוא בוחר במסלול לא פשוט,ואם כך,למה הוא נשאר דתי? שוב תודה לתגובתך.

דעתי ודעתי בלבד...

הומו דתי לא מוציא אל הפועל את נטייתו, רק כשמדובר במשכב זכור, זה איסור דאורייתא, אבל לאהוב גבר כמוהו, לבק ולנשק, לכאורה, לא נראה לי שיש בזה איסור, אני רואה זאת בבחינת ואהבת לרעך כמוך ואם אחרים שסוברים אחרת אשמח (יותר נכון נשמח) לשמוע את דעתם בנושא. אני מאוד ממליץ להיגנס לאתר הו"ד ולקרוא שם את מסמך העקרונות של ברב רון יוסף, הדוגל בהכרה של ההומואים הדתיים במיגזר הדתל"י ושעליו חתמו 136 רבנים. לצערי הרב בשל הרצון לממש את האקט האסור מהתורה, יש דתיים שנטשו את הדת לעומת זאת יש הומואים שחזרו בתשובה ו/או מתקרבים ו/או מתחזקים וכן גם מתלבטים מה לעשות ולכן תמיד אמרתי שדור הדתיים ההומואים של היום התברך ברב הומו שיכול לסייכ, לכוון, לייעץ ולתת כתף נתמכת. מה מצבך מבחינה דתית ובכלל מצבך במיגדר ההומואי? אשמח לשמוע עליך.

Nחמן

New member
תיקון קטן

אתה בעצמך הודית ששז"ל היא איסור מדרבנן. לצערנו כי רב אנו יודעים, שמעטים הם המצליחים להימנע ממנו לחלוטין. עם זאת נשיקות וחיבוקים אין בהם כל יסבוד לאיסור כל עוד הם נעשים במסגרת של אהבה נקייה מכל מחשבה ארוטית. אך אם מדובר בסוג של נשיקה או חיבוק, שמטרתם לעורר את היצר המיני, הרי כמובן זה עלול להביא ביודעין לשז"ל. גם אנוכי לא באתי לפסוק הלכה ולא באתי לשפוט, כשם שלא הייתי רוצה, שישפטו אותי, אלא רק לומר דברים כהווייתם.

eoli

New member
רוב תודות על כל תגובותיך.

חייכתי לשאלתך:"מה מצבך מבחינה דתית ובכלל מצבך במיגדר ההומואי?" אילו היית מציץ בכרטיס האישי שלי היית מגלה שאני נקבה.שאלותי נבעו לאחר שצפיתי בתוכנית של גיל חובב, ושם הרב אינו נשאל לגבי פסקי-הרבנים וסיבותיהם בשאלת הנטייה מינית,כך שנותרתי סקרנית ביותר, ולכן נכנסתי לפורום לקבל תשובה. אני רוצה להאמין,שגם אילו היית מגלה שאני נקבה,עדיין היית עונה לשאלותיי,ולא מנפנף אותי. תבורכו כולכם.אתם מדהימים.

ספר ריק

New member
בהחלט היה עונה. כאן זה לא החלק הקדמי של

אוטובוס מבני ברק
יש גם נשים לסביות/דו מיניות שכותבות בפורום.

נכון.‏ ‏

אני בדיעתך הרב ספר.‏ כאן מקבלים את כולם במיוחד שאין פורום ביסקסואלים דתיים,‏ אני לפעמים נכנס לפורום ביסקסואלים כי אני מזהה עם המילה הזו ‏.‏ רק שאני לפעמים לא מרגיש בח בגלל היותי דתי.‏ לא נורא זה לא קשור.‏ אבל רק להזכיר שכאן מקבלים את כוווולם,‏ שתהיה שבת שלום ושבת שכולה עונג,‏ השבת שובת בבני ברק עיר הקודש.‏ אוהב...‏ ‏

eoli

New member
חחח אני נופלת מצחק.

תודה,תודה לכל המגיבים.אתם ממש אבל ממש מקסימים. גילוי נאות. אני [לצערי הרב חחח...] לא לסבית ולא בי ולא...אני לגמרי סטרייטית. אוהבת אותכם,הגברים,על אמת. שבוע טוב וחודש נפלא לכם.

חחחחח... בודאי שהייתי עונה

את אותה תשובה בדיוק ואני מזכיר שוב זו דעתי האישית. נמשיך לארח אותך כאן בפורמונו המהיוחד. חודש טוב ושבת שלום

למען הסר ספק, אינני פוסק הלכות

/tapuzforum/images/Emo13.gifראני בסך הכל יהודי פשוט וקטן שמביע את דעתי וב"ה נשארתי דתי ומתחזק, למרות היותו דו מיני, כמו שאמרתי בעבר, אנחנו קודם כל דתיים ואחר כך הומואים/דומיניים.

יש היתר רק לצעוק שאתה הומו

אבל זהו. ולכן גם לא ברור מה אותו רב מנסה להשיג. חבל לבזבז את החיים, חפש לך אהבה עם גבר, הדבר שיגרום לך את האושר הכי רב בעולם. אם תרצה לשמור את הדת או לא או איך תשמור, זה עניינך הפרטי בלבד. בהצלחה עם האהבה.

למעלה