שלום,שאלה...

שלום,שאלה...

קודם של,שלום פעם ראשונה שאני כותבת פה.. אבל יש לי שאלה אליכם.. וד"א אני לא חרדיה..אני יהודיה! אני לא מבינה למה אתם משתמשים במושגים האלה?? כאילו זה מוטעה,זה נותן לאנשים סוג של מדבקה מה הם.. וזה לא נראה לי כ"כ הגיוני.. למה לא כולם פשוט יהודים?? למה הם צריכים להיות-חרדים?חרדי לאומי?דתי לאומי?דתי לייט?חילוני?מסורתי?? למה אנחנו צריכים להשתמש במושגים האלה?? אנחנו לא אמורים להסתכל על אנשים בעין טובה?? ואם אני נותנת לו מדבקה,אני לא מבינה איך זה עוזר לי בזה.. מעניין מה אתם חושבים!

תחשבי את מכירה בחור דרך הנט לדוגמא,

הוא אומר לך שהוא יהודי! בפגישה את רואה חסיד מזוקן עם פאות ארוכות.. חחע.. הכוונות שלך ממש טובות, רואים! אבל גלשת..

חיחיחיחיחי

אוקיי..אז בוא נגיד ב"נט" או איך שקראת לזה.. תשתמש בזה..אפילו שאני עדיין לא ממש מסכימה איתך..כי כמה פעמים זה באמת קורה?? זה לא דבר שבאמת ייצא...אם הוא יגיד לך אני חרדי זה לא ישנה את המצב.. ובוא נצא קצת מהקופסה הזאת..ובוא נודה שגם אני וגם אתה כן שופטים ככה אנשים.. בגלל המדבקות האלה..שבגלל שהם מדבקות הם גם נדבקו אלינו..וזה דבר פשוט שלילי.. יומטוב ושמייח!

אבל..

יש הגדרות שמגדירות תמציאות! איש אשה ערבי יהודי צעיר זקן.. עכשיו, חרדי דתי וכו, זה גם הגדרה של מציאות! יש כמו שיש יהודי זקן ויש יהודי צעיר, יש יהודי חרדי ויש חלוני! מדבקות? אולי את מדברת על סטגמות שליליות מסויימות..

בכוונה לא קראתי לזה סטיגמות...

סטיגמות יכולות להתקשר לכל דבר.. לא שסטיגמות זה דבר טוב כן..שלא יבינו אותי פה לא נכון.. אבל אנחנו כולנו יהודים.. ולפני שהגענו לא"י לא היה את זה..היה יהודים ולא יהודים.. אני לא מדברת על ערבים ויהודיים או על זקנים וצעירים..זה לא אותו דבר! אוקיי קצת הכשלת אותי עם הזקן וצעיר.. אבל יהודי וערבי זה שונה ב"ה! זה הלאום..זה כמו מוסלמי ויהודי..יהודים אנחנו עם אחד,אנחנו צריכם להיות גוש אחד ביחד,מאוחד! זה אחד מהמטרות שלנו,לפחות שלי..מקווה שגם שלכם.. והמדבקות האלה..מפרקות את העם..הם עושות בדיוק ההפך מהמטרה..במקום לאחד הם מפרקים.. וזה לא רק בדת..ימני ושמאלני..בגלל שאני ימני אני מה..?בגלל שאני דתי לאומי אני מה...? כאילו זה מחלק,זה לא עושה טוב..זה פשוט עושה רע. זה נותן לאנשים ראיה לא חיובית..כנ"ל לי.. ועם זקן ולא זקן..זה קשה לי זה פשוט סוג של ברור שזה לא אותו דבר..אבל אני לא מצליחה להגדיר למה.. בקיצור-עם אחד דעות שונות,אבל עם אחד!למה לנסות לחלק אותו??

אז למה ומדוע

הוזקק הנביא לפרוט ``החרדים אל דברו``, ולא הסתפק באומרו ``החרדים`` בלבד ? ובהכרח, שאין הגדרת החרדים -כאילו חרדים אל דבר ה`! וע``כ הוזקק הנביא לציין, על איזה חרדים מדובר?

חושב19

New member
זה שאתה לא דפוק אני יודע..

אז סתם ישך עניין להכנס לדיאולוגים עם חקר?.. השאלה היא, כשאומרים בימינו חרדים למה מתכוונים.. אז מה הנביא אמר לא בדיוק נוגע לכאן!

משתתף בצערך

איני מצפה מחמור חמורותיים שכמותך להבין בקושי במרק דלוח. ואם אין שכל-אין שאלות, ע``ש מה כינו את עצמם בשם חרדים? ובכלל, כמה שכאלו החרדים אל דבר ה` הנך מכיר? שהלא על הצדיקים-געלט, ועל החסידים-געלט, ועלינו-יהמו נא רחמיך בובכן- געלט, תן-געלט, פחדך-געלט...

שכן יש כאלו שמשתמשים בקיצור כדרך חיים

אז כדי לקיים "מדבר שקר תרחק" מאפשרים גם את האופציה הזו. יש אצל החרדים הכל. גם כאלה שחרדים מהסביבה וגם כאלה שחרדים מה'. אבל מה, האידיאל הוא על פי המושג בשלימותו.

jack ace

New member
לא הבנתי

את אמרת דרך אגב. ולא שאלת שום שאלה? רק הרחבת את הד"א שלך? מה השאלה? על החתום יהודי שבבניק.

jack ace

New member
מה קורה אם?

יש אחד שהוא פשוט חרדי אבל גילה שהוא גוי. אז איך נקרא לו? חרדי גוי? יהודי לא יהודי? גוי יהודי? איך?

אתם נתנו לנו את השם המוזר הזה

אנו לא לקחנו את זה וחוצמזה מי דיבר על עין טוב זה שאנחנו ציבור נפרד בזה שאנחנו חרדים לדבר השם לא אומר שאנחנו לא מסתכלים בעין טוב תראי אני מאר"הב שם אין חילוקים אנחנו ניקראים יהודים אורטודוקסים או אולי אולטרו אורטדאקס אבל זה לא גורע כמו בישראל שאתן תמיד חושבים שאנחנו רוצים לבלוע את כולם לא אנחנו אומה אחד ואני אוכיח את זה שתדעי שאם משהו קורה בישראל להחילונים[ציבור הככלי] כל העיתונים חרדי עסוקים בזה

גמני אוהב אותך!

בינינו, רוצה להתחתן איתי? חחע סתאאאם.. אבל למען הסר הספק, אם היית בחורה הייתי מתחתן איתך!

אני אתאיסט

ולא שומר שבעה נקיים וגם אני אלך עם פאה נכרית איייי, קאלטער קאלטער, אייי בליטא לא היו הומואים!

מקפיא

New member
אין מה לעשות....

כשאני אומר שאני יהודי, זה הכללה, זה בדיוק כמו שאני יגיד שאני לומד באוניברסיטת בר אילן, השאלה הראשונה שישאלו אותי זה באיזה מגמה אני לומד....

השאלה הייתה..

כשאני אומרת-בזה- אני מתכוונת לחרדי,דתי,דתי לאומי,דתי חרדי לאומי,שבבניק דתי לייט חילוני וכו'.. אני לא חושבת שככה צריך לתת לאנשים שמות כאלה.. כששואלים אותך מה אתה,אתה תגיד לא יודעת..חרדי דתי לאומי "מה שאתה".. מה שבטוח אתה לא תגיד,אני יהודי! ואני חושבת שזה הטעות..אני לא באה כאן להעיר לאף אחד כי אני גם ככה..רק שאלתי.. ולא באה לפגוע באף אחד או משו.. רק אני לא מבינה למה להשתמש בזה.. כששואליחם אותך מה אתה אני חושבת שצריך להגיד יהודי ואז אם ישאלו אותך באיזה לא יודעת זרם אתה..אז תענה..ולא ישר.. ולא באתי להגיד כאן שחרדים משתמשים במושג הזה..ולא אמרתי שאתם לא מסתכלים בעין טובה בגלל שאתם חרדים..ממש לא..אולי זה לא יצא מובן..אני אומרת שאםן אחת מהמטרות זה לאחד..אז כשאני משתמשת בזה ישר..זה פשוט מפריד,זה נותן דעה קדומה..כי ככה זה יצא..ולא רק על חרדים..אם לי אומרים שאני "אולפניסטית" או משו דומה כזה..אז יש שיסתכלו עלי בצורה שונה..

למעלה