שלום, שאלה:

אתד

New member
שלום, שאלה:

בשנת שמיטה מותר לנקש עשבים או להוציא כל מיני צמחים/עצים/שיחים מהגינה הפרטית? לא ירקות ולא טיפוח צמחים/עצים קיימים, אלה רק הוצאה וניקוי שלא יגיעו חלילה מזיקים לחצר. תודה

אופירA

New member
מנהל
אסור לזמור

כלומר לכרות ענפים ועצים, לתועלת האילן. אבל לכרות עצים להסקה או לבנייה - מותר. ולקטוף צמחי מאכל בשביל לאכול - מותר. אין לנכש - לעקור עשבים רעים, ואין לכסח. לא ע"מ למנוע הופעת חרקים ולא ע"מ להרחיב את מקומו של הצמח, הסובל מהעשבים הרעים. רק אם ברור שהצמח ימות לחלוטין כתוצאה מהעשבים הרעים, מותר להסירם רק כמה שהכרחי ביותר, וצריך ללמוד כיצד מותר אם בכלל. את המזיקים מותר להסיר - אבל לא בכל דרך. צריך לימוד.

אתד

New member
אוקי

בשאלה לי כיוונתי יותר למזיקים לאנשים ולא לעצים הענין הוא שהחצר מאוד פראית ונטושה ונראה לי (דעתי בלבד) שזה יכול להיות סכנת נפשות ומתוך הגנה ולא טיפוח- לא של החצר ולא של העצים שכן ישארו, אם אפשר פשוט להוציא הכל ולטפח אותה ולעשות מה שרוצים לנוי לאחר שנת שמיטה כמובן.

אתד

New member
לא יודעת אם באמת אבל...

חצר יחסית גדולה עם כאלה עצים שיחים עשבים נראה מקום מסתור טוב לנחשים ושאר בעיות זאת הכוונה.

אופירA

New member
מנהל
אבל למה לחכות לשנת השמיטה?

למה לא לעשות שם ניקיון וניכוש רציני בימים אלה, ע"י מישהו בתשלום שישתלט היטב על החצר, ולהיכנס לשנת השמיטה עם חצר נקייה למהדרין?

אתד

New member
אופירה נפלאה

כמובן וכמובן וכמובן!! שאם אפשר לפני שנת שמיטה כך יהיה כולי תפילה

mgb

New member
גדר חיה

בס"ד שלום! לגזום גדר חיה יש מתירים רק אם היא "מלאה" כבר. מה-שאין-כן אם עדיין היא זקוקה להתעבות שאז הגיזום מחזק את הענפים הנשארים וזה אסור בשביעית. בברכה מגב

Blackpanter1י

New member
שלום

אני מדבר על מלאה זה בסדר. ואני שאלתי באתר מורשת וזאת התשובה שקיבלתי "שלום בס"ד שלום וברכת ד' מותר לקצץ דשא לנוי ויופי בשביעית. בברכת התורה והארץ יהודה הלוי עמיחי מכון התורה והארץ כפר דרום אשקלון " וקיבלתי גם תשובה כזאת בקשר לגדר חיה.

למעלה