שלום, שאלה

שלום, שאלה

אני מעונין לדעת, האם כדי לשהות באירופה לתקופה מוגבלת, עלי להוציא אישור שהיה כאן בישראל, או שמא את אישור השהיה אני מקבל בכניסתי למדינת היעד?

een ogenblik

New member
לשם מה ולמשך כמה זמן?

אם ברצונך להגיע למטרות תיור לפרק זמן עד שלושה חודשים, אין צורך בויזה. אם הכוונה היא או לשהות מעל שלושה חודשים או אינה תיור בלבד, צריך לדאוג לאישור מראש. אם הכוונה היא גם לשהות מעל לשלושה חודשים וגם אינה תיור בלבד, אינה תיור, על אחת כמה וכמה שצריך לדאוג לאישורים מראש.

Goldust

New member
נדמה לי

שלישראלי מותר לשהות בגרמניה עד חצי שנה. מעל 3 חודשים צריך להעריך את אישור השהייה בשגרירות. למיטב ידיעתי בגרמניה ניתן לקבל ויזת סטודנט ואישור עבודה חלקי במידה ונרשמים ללימודי שפה.

een ogenblik

New member
אז עכשיו חיפשת עבורי?

יש שאלות שחוזרות על עצמן כל כך הרבה פעמים בשנותיי בתפוז, שאין לי כח לפשפש בזכרוני האם הן הופיעו תחת כינוי מוכר או לא. זה לא שמופיע ביטוי יחודי כמו "ילדה לא חוקית", שמעורר צילצולי אזעקה. בכל מקרה, אולי מישהו אחר יפיק תועלת מתשובתי (אם יטרח לבצע חיפוש לפני שיכניס שאלה דומה בעצמו).

תוספת

האם ישנן מדינות שבהן אוכל לשהות למשך זמן ארוך או ללא הגבלת זמן מבלי להוציא לכך אישור מיוחד, אלא פשוט באמצעות אישור השהיה שאני מקבל בכניסה למדינה? אשמח לקבל רשימה של מדינות כאלה. תודה, אלעד

למעלה