שלום, שאלה.

שלום, שאלה.

חיפשתי בפורום ולא מצאתי תשובה: יש לי דרכון אירופאי-סלובקי ואני רוצה לדעת מה זה נותן? עכשיו כששכר הלימוד בארץ עומד להכפיל את עצמו, אני חייב לפחות לבדוק אם באמת צודקים כל אלה שאומרים "לך תלמד באירופה בחינם" דבר ראשון, שכר הלימוד נקבע לפי כל מדינה או שלכל מוסד לימודים יש את העלות שלו? דבר שני, באיזה מדינות יש שכר לימוד חינם לאזרחי אירופה? והאם מספיק להיות אזרח עם דרכון ולא תושב? יותר מתשובה אני אשמח לקבל קישור למקור מידע עם כל הפרטים האלה ואם אין, אז גם תשובה תעזור, המדינות שמעניינות אותי יותר הן בריטניה, אירלנד, גרמניה, הולנד, איטליה ושוודיה, ואשמח לקבל מידע גם לגבי האחרות. יום טוב.

cornetti

New member
באיטליה אין לימוד חינם

יש עזרה למי שצריך לפעמים, עם הוכחות. עד כמה שידוע לי, אתה צריך להיות תושב של המדינה לתקופה לפני הלימודים גם באלו שעוזרות בשכ"ל. אולי תנסה בפורום "עוברים לאירופה" או "ישראלים באירופה". אבל לדעתי זה דיי long shot בהצלחה, ואל תשכח לעדכן אם תמצא נתונים מעניינים

לגבי בריטניה

כדי להיות זכאי לשכר לימוד של מקומיים (=תושבי האיחוד הארופי) תאלץ לחיות באחת ממדינות האיחוד לפחות 3 שנים קודם לתחילת הלימודים ולא למטרת לימודים. אם תמלא את הדרישה הזו תזכה לשלם שכר לימוד מופחת של בסביבות ה-4000 פאונד לשנה (והמחיה תעלה לך עוד 10,000 פאונד בערך לשנה. תכפיל ב-8 כדי לקבל את זה בשקלים). עכשיו שכר הלימוד בישראל כבר לא נראה נורא כל כך נכון?

אין מה ליחס את זה לשקל, תיחס את זה לשכר ממוצע

של סטודנט, שכר מינימום שם זה בערך 5 וחצי פאונד לשעה... תכפיל ב 8 כדי לקבל בשקלים... גרתי בלסטר 3 חודשים, המחייה ממש לא התקרבה ל 2500 פאונד, אבל ברור שזה פי כמה ממחיה בישראל, אבל שוב, צריך להשוות למשכורת ממוצעת של סטודנט. אז בריטניה יורדת מהפרק אם צריך לגור 3 שנים באיחוד לפני. תודה על המידע ואני אשמח לקבל אתרים שנותנים את המידע, בסה"כ אני לא יודע מי כותב לי בצד השני ואני צריך לאמת איכשהו את מה שאתם כותבים. 4000 פאונד למקומיים נשמע לי פאקינג יקר. יום טוב.

אתה חי בסרט יקירי

לא ידעתי שסטודנט נחשב כאדם מן השורה שעובד במשרה מלאה. אם כך אז כל סטודנט חרוץ בישראל שמרוויח 4000-5000 ש"ח בחודש יכול לצלוח תואר בלי בעיה. בכל מקרה, גוגל הוא ידידך הטוב ביותר. כל אתר של אוניברסיטה סבירה יציין מה גובה שכר הלימוד ויתן הערכה למחיה. הנה דוגמא מאדינבורו: http://www.ed.ac.uk/studying/undergraduate/finance/living-costs.html שים לב שההערכה היא ללא סימסטר קיץ, רק ל-37 שבועות. מנסיון שלי ושל חברי זה תמיד יוצא גבוה מזה, אלא אם כן אתה מהמתכלבים באמת.

ועוד הצעה

תשאל גם בפורום "עוברים לאירופה". נראה לי שזה יותר רלוונטי לשם.

למעלה