שלום שאלה של אמא...

נסיכה ג

New member
שלום שאלה של אמא...

בתי(בת ה 6.5/12 ובכיתה א') מקבלת ריפוי בעיסוק באמצעות קופת חולים. משך הטיפול הוא 30 דקות בלבד, האם זה משך הזמן אותו היא אמורה לקבל? (נראה לי מעט מדי) שאלתי השניה היא: האם במהלך הטיפול המרפא אמורה לשחק אתה במשחקי חשיבה?? (לעניות דעתי לא) אשמח אם תאירו את עיני. תודה מראש על התגובות, מירי

Mנטה

New member
כן ולא

טיפול ריפוי בעיסוק נמשך בד"כ 45 דקות, אבל זה תלוי גם באיזו קופ"ח את. למה לא לשאול את המטפלת ? משחקי חשיבה בהחלט יכולים להיות חלק מהטיפול, אבל זה תלוי מה יש לילדה, לא ?

תשובה של אמא...

בני בן החמש ורבע מקבל ריפוי בעיסוק דרך מכון להתפתחות הילד של מכבי, משך כל טיפול שלושת רבעי שעה-שעה. המרפאה שלנו משחקת איתו גם במשחקי חשיבה (משחקי קופסא שונים), זה מלמד אותו להמתין בתור, לציית לחוקים, זה מלמד אותו לנהל משא ומתן על דברים שונים, חלק מהמשחקים קשורים במוטוריקה עדינה, חלק בהתמצאות במרחב ובתכנון ועוד...בהתאם לקשיים של הילד. למה שלא תשאלי את המרפאה שלכם מה נותן כל משחק שהיא משחקת איתה?

משחקי חשיבה ...

משחקי חשיבה מעבר להיבטים ההתנהגותיים והחברתיים צוינו למעלה ... הם כלי בו אנו משתמשות להשיג "התארגנות" - מיקוד קשב, איתור בעיות, תכנון פתרון והוצאה אל הפועל ... בתהליך המשחק משלב פתיחת הקופסא, יש המון צמתים בהם נדרש הילד לעשות זאת. חשוב לדעת שילדים עם קשיי התארגנות, נדרשים לאסטרטגיה של פתרון בעיות ודרך משחק חשיבה ניתן לשפר את ההתמודדות שלהם עם משמיות רב-שלביות מסוג זה. לגבי אורך הטיפול ... כיום אורך טיפול "רשמית" הוא 45 דקות. אין לזה שום הסבר מדעי מלבד "הרגל". אני באופן אישי הייתי חולמת על טיפול באורך שמתאים לצרכים של המטופל ... יש ילדים שממצים את ה"ענין" ב-30 דקות ... אני מעדיפה שלא להתחיל "יחידת לימוד נוספת" ואז ההעדפה היא לשחרר אותו בפידבק נהדר על הצלחתו. כמובן שהמגבלות וההרגלים, דורשים "15 דקות נוספות" ואז נשאר זמן פשוט להיות ביחד ! לבדוק איפה אנחנו נמצאים ...כמובן שעם הזמן למדתי לעשות את ה- BEING בתוך ה- DOING ואז 45 דקות בהחלט מספיקות. חשוב לשאול את המרפאה בעיסוק מה הרציונל הטיפולי שלה ולמה שעת הטיפול מקוצרת ... אם מדובר ב"ענין טכני" בלבד ( חסכון בזמנה או תיקון השעה הטיפולית מול התשלום אותו היא מקבלת), ברור שנעשה כאן עוול - מול הקופה, מולכם ומסתבר שגם מולינו. בכל מקרה בהצלחה בבירור. והורבה אסרטיביות.

נסיכה ג

New member
לבתי אין בעיות התארגנות!!!!

הכתיבה שלה חזקה מדי ועל זה היא צריכה לעבוד. הילדה נמרחת על השולחן כשהיא כותבת. היא לא עשתה לה איבחון אלא תחקרה אותי וזהו! הגב' יושבת כל הזמן על הכיסא ולא מזיזה את עצמה. ב 1/4 השעה שנותרת היא מספרת לי מה היא עשתה עם הילדה - לא בשביל זה אני משלמת!!! היא נראית לי "חפיפיניקית" ויש לי למה להשוות גם בני בכורי קיבל טיפול של ריפוי בעיסוק אתו זה היה אחרת. אני מאוכזבת... ומרגישה מרומה.

Mנטה

New member
אלו פשוט שיטות שונות של עבודה

יכול להיות שהיא תחקרה אותך כדי לדעת יותר על הבת שלך וזה נתן לה הרבה ידע על הצרכים והיכולות של הבת שלך, יכול גם להיות שהיא כן אבחנה את הבת שלך בדרכיה שלה ואת פשוט לא זיהית את זה כאבחון. זה שהיא יושבת על הכיסא לא אומר כלום, יש גישות שאומרות שהטיפול בקשיי כתיבה לא צריך להיעשות על ידי תנועה. וזה שהיא מספרת לך, זה מאוד חשוב. זה לא בזבוז זמן אלא חלק מאוד חשוב של הטיפול. אם את רוצה מישהי שעובדת באותה הגישה של זאת שעבדה עם בנך, אולי את צריכה לחפש את אותה האחת, אבל קחי בחשבון שיש גם דברים שהשתנו עם הזמן ואולי הם יותר טובים היום מאשר לפני כמה שנים.

נסיכה ג

New member
בנות יקרות הגב' הודיעה לי שהיא

פיתחה שיטות משלה!!! מישהו הכשיר אותה לכך??? לא! לבת שלי יש גם בעיות תחושתיות, היא לא עובדת אתה על כך. במקום לת משקל לאיכות הכתיבה שלה כשהיא אצלה היא רק מראה לה מה היא צריכה לעשות בבית, מה צריך לעשות בבית גם אני יודעת, בשביל זה אני לא צריכה אותה, היא צריכה לתת מענה בזמן הטיפול ובבית רק לתרגל. ושוב זו דעה של אמא, כנראה שאני צריכה למצוא משהי אחרת. בכל אופן תודה על התגובות.

Mנטה

New member
אבל למה את כל כך כועסת ? או שסתם

זה נשמע ככה עם כל הסימני שאלה וקריאה האלו... אולי היא פיתחה שיטה והשיטה שלה מדהימה ? אולי היא עובדת בעיקר על תרגול ומדריכה את הילדה איך לעבוד ? ובכלל, למה את לא אומרת לה את כל הביקורת שלך ?

ימימה5

New member
נסיכה יקרה!

אם את לא מרוצה, זכותך וחובתך לשנות את המצב. מותר לשאול שאלות קשות, אם התשובות לא מספקות אותך- עזבי את המטפלת ולכי לאחרת. זו הרגשה מאוד מתסכלת לחשוב שהבן/בת שלך לא מקבלים את היחס או הטיפול הראוי להם לדעתך, וכאם תפקידך לדאוג להם לטיפול טוב יותר. בהצלחה!

נסיכה ג

New member
מנטה אני כועסת כי המצב שיצר רמון

עם חוק הבריאות המטופש והרה האסון שלו גורמים במידה רבה לדברים להראות כך. אין שום פיקוח, הרבה מאוד טיפולים שהיו ניתנים בעבר כבר לא ניתנים, משך זמן הטיפולים התקצר. בקיצור תדאגו לעצמכם והתוצאות הם כמו שתיארתי בכל השרשור וזה די מעצבן. בהתחשב שאני חד הורית, מטופלת בילד ADHD וילדה עם בעיות רגשיות לא פשוטות, אני לא מוצאת את הדרך לעזור להם וכסף אין לי, אני אומנם לא רעבה ללחם אבל נוצר מצב אבסורדי שאני צריכה לממן לבד את הטיפולים וכשאני מגיעה לאחת כמוה ומקבל כלום זה מקומם אותי שבעתיים!!!! מוגש כחומר למחשבה....

Mנטה

New member
אני מסכימה אתך שהענין הכלכלי

מאוד מבאס ועובד לא נכון בארץ. אבל אני חושבת שאולי כדאי לך לברר עם המטפלת למה היא עושה מה שהיא עושה, לתת לה ביקורת ולשמוע מה היא אומרת וכל זה. אולי תגלי שהיא טובה יותר מהקודמת ?

נסיכה ג

New member
אז ככה, אני חוזרת עכשיו מטיפול עם

בתי. שאלתי את המרפא בעיסוק מדוע היא משחקת עם בתי משחקי חשיבה ותשובתה הייתה כי זה נועד לפתח את החשיבה. הסברתי כי לילדה אין בעיות התארגנות, אין לה בעיה עם אסטרטגיות, כן יש לה בעיה עם המוטוריקה העדינה וכתיבה במיוחד (היא לוחצת חזק) ומעט בעיות שקשורות למוטוריקה הגסה. המרפא מצידה הבהירה לי שאין להתערב בטיפול שלה ושבאים אליה מאוד מרחוק ועוד בלה בלה בלה לא קשורים, לכן סיימנו את הטיפול אמרנו שלום ולא להתראות! ואני עדיין חושבת שבמקרה של בתי אין מקום לשחק אתה במשחקי חשיבה. החיים לימדו אותי שאין כמו האינטואציה שלי (של אמא)

ימימה5

New member
ומעבר לאינטואיציה

מטרות הטיפול צריכות להיות ברורות למטפל ולקליינט, וכן יש צורך בהסכמה בין שני הצדדים על מה הולכים לעבוד. מטפל לא יכול לנופף ברשימת המתנה ארוכה או בק"מ שאנשים נוסעים בכדי להגיע אליו- הוא צריך למסור תוכנית טיפול ברורה ומוסכמת על מה הוא הולך לעבוד! בלי זה אין טיפול. כל הכבוד לך שעמדת על זכותך להיות שותפה בקביעת מטרות הטיפול!

נסיכה ג

New member
תודה ימימה, אבל עכשיו יש לי בעיה עם

הילדה, היא רוצה להמשיך ללכת אליה ואני לא מוצאת טעם במיוחד לאחר שהותקפתי מילולית ע"י המרפא. אוףף המאבקים האלה - אני מרגישה שאני חיה במדינה של תככנים ותכמנים ועל כל דבר צריך להתווכח ולריב אבל זה כבר לא קשור לפורום. תודה

הקריטריון של כמה ההורה מרוצה

מהמידע הניתן לו, מהבנתו את הטיפול, חשוב מאד. אבל יש גם שאלות שלא עלו כאן- האם הילדה הפיקה משהו מהטיפול? מה היו מטרות הטיפול מלכתחילה? מה מעורר בך כל כך הרבה התנגדות לדרך הטיפול שלה? האם השיחה איתה הייתה בנוכחות הילדה או שהרשית לעצמך לקבל את הזמן המגיע לך כהורה? למה את זמן הדיווח שהיא הקדישה לך את לא מחשבת כזמן עבןדה וטיפול ? האמירות שלך לגבי הטיפול כאילו נובעות מידע לא ברור על מה שקרה שם...על הציפיות שלך שהטיפול יהיה דומה למשהו שאת כבר הכרת מקודם. זה מעמיד את המטפלת במצב די קשה, כי את יודעת מה את רוצה והיא לא יכולה לדעת את זה ולספק לך מקום ברור ותשובות כנות. גם סיטואציה של ברור עם הילדה במקומות הרגישים האלו- בעיני רק מחמיר את המצב. משהו בתקשורת לא זרם אולי מהתחלה? ואיך את מרגישה עכשיו? האם השארת פתח לקשר בעתיד? האם הרגשת שהמטפלת מתגוננת בעצם כשהיא אומרת במילים שלה כי אנשים אחרים יותר מעריכים את היכולת והידע הטיפולי שלה מאשר את? אלו המחשבות שעלו לי כשקראתי מה שנכתב, ואני מאחלת לך תקשורת פתוחה ובהירה עם המטפל הבא, בהצלחה, שרון

נסיכה ג

New member
שרון

אני מסוג האנשים שבודקת ומבברת היטב לפני שאני מעלה טענה זו או אחרת. הסברתי לגב' הנכבדה ארוכות עוד לפני תחילת הטיפולים ממה בתי סובלת, לדוגמא : רגישות טקטילית, חוסר יכולת לגזור ציפורניים (העניים ממש ברמת כאב והיסטריה), כתב יד לא מסודר ועוד בטיפול אצל מרפא בעיסוק היא אמורה לטפל בדברים האלה ולא בדברים אחרים. ידוע כי ילדים מגיעים לריפוי בעיסוק מסיבות שונות ולכן גם הטיפול בכל ילד צריך להיות מותאם לבעיה הספציפית של הילד. למה את הזמן שהיא הקדישה לי אני לא מחשיבה כטיפול? כי היא מקדישה 2 דקות ולא יותר!!!! מה היו מטרות הטיפול מלכתחילה? לא יודעת כי כמה פעמים שניסתי לשוחח אתה בעניין לא קיבלתי תשובות. היא גם סרבה לאבחן אלא טענה שהיא מאבחנת במהלך הטיפול. מה זה השטויות האלו???? ואל תגידי לי שאני לא יודעת מה קרה שם, אני יודעת היטב!!!!! א. הבת שלי היא 144 הכלללל מספרת לפרטי פרטים!!!! ב. מי הכשיר אותה לטפל בשיטות שהיא המציאה??? מישהו בדק את יעילותן של השיטות מישהוא אישר לה לעבוד כך? אני רוצה להבין כל מרפא בעיסוק יכולה לעשות כפי הבנתה אין קווים מנחים אם אין אז למה אתן משקיעות בלימודים??? זה נשמע מאוד חובבני באותה מידה יכולתן ללמוד רפואה משלימה בקיצור אני מתרעמת על חוסר הפיקוח!!! אחת כמוה הורסת ולא מקדמת!!!! מרפא כלשהי כששואלים אותה שאלה לגיטמית, לא פותחת במלחמת עולם (מתוך חוסר הבטחון שלה עצמה) אלא מנסה לענות בצורה ענינית, לא זה מה שקרה שם, היא הודיע לי בתוקפנות שאל לי להתערב בהליך הטיפולי, כאשר אני בסך הכל שאלתי שאלה... תחשבי על זה שרון מור

אני מבינה

מאד את עמדתך. עם זאת, שאלת הפיקוח מצויינת ואני בהחלט מסכימה איתך. מטעם מי הגעת אליה? כי אם היא נותנת שרות עצמאי עבור מי מקופות החולים, או עובדת בקופה עצמה, אפשר תמיד לפנות לאחראי במקום ולברר מה הולך שם. אם היא עצמאית עובר קופה, ניתן לפנות לקופה. ואם היא לבד על פני האדמה, יש וועדת אתיקה למקצוע הריפוי בעיסוק בהסתדרות ואפשר לפנות לשם. זה לא שאין כתובת. את נוגעת שוב במה שקיים בדיבור התוך מקצועי שלנו על חקיקת חוק מרפאים בעיסוק. חוק זה יעזור להגדיר מי מומחה ומי לא ממש שם. החוק כבר כמה שנים בדרך ולצערי ההתקדמות איטית. בכל אופן, תחושתך ממש קשה, וצר לי על כך. שרון

Mנטה

New member
אני לא מבינה

בהתחלה התלוננת שהיא משקיעה רבע שעה מתוך כל טיפול בשיחה אתך וכעת את אומרת שהיא הקדישה לך רק 2 דקות. ובנוגע למשחקי החשיבה (שוב..): בעיות כתיבה יכולות לנבוע מכל מיני גורמים, אחד מהם הוא תפישה מרחבית או חזותית וכל מיני דברים מהסוג הזה שעליהם בהחלט אפשר לעבוד דרך משחקי חשיבה. למעשה זאת דרך עבודה מאוד יעילה.

נסיכה ג

New member
מנטה עם כל הכבוד

היא מטפלת (טיפלה) בילדה 30 דקות בלבד ואם הילדה שמגיעה לטיפול אחרינו מאחרת היא "משקיעה" את הזמן בשיחה אתי, אם הילדה לא מאחרת היא מקדישה לי 2 דקות בלבד. הטיפול אמור להיות 45 נטו!!!! לא פחות לא יותר, מתוך ה 45 דקות הללו היא יכולה "לגנוב" 5 דקות שיחה אתי. אנחנו ההורים מכירים את זכויותנו בודקים מבררים. בעידן של ימנו ניתן לבדוק הכל בקלי קלות. והכי הכי חשוב בעיני... אדם אשר עונה בתוקפנות על שאלה לגיטימית לא ראוי להיות מטפל ולא משנה באיזה תחום (ואולי בגלל הבטחון העצמי הנמוך שלה היא עובדת דווקא עם ילדים?)!!! וכן מנטה אני כועסת ויש לי על מה!

למעלה