שלום-שאלה קצת קשה..

שלום-שאלה קצת קשה..

לאחיינית שלי שבת 3 התגלה "סקביאס" והיא שהתה פה במשך כח הסופ"ש,עכשיו כבר שלושה ימים שאינני נוגע בכלב שלי מהפחד שאולי הוא נדבק בסקביאס ממנה כי היא שיחקה איתו! שאלתי היא-האם כלבים יכולים להידבק בסקביאס?! רופא משפחה טוען שלא,כמו שכלב לא יכול להידבק בכינים של בני אדם,הוא ינו יכול להידבק בסקביאס. אך אני מעדיף לשאול אתכם ולקבל חוות דעת. תודה מראש!

be_roo

New member
סקביאס דווקא כן מדבק לכלבים אך

לו הכלב היה נגוע היה ניתן לראות סימנים בעור ובפרווה לכך. העיצה שלי, כדי להיות בטוחים, לגשת מחר לוטרינר. לפי הידוע לי מדובר באותו זן של טפיל שפוגע בע"ח יונקים, כולל בני אדם. ולכן מכעיס מאוד שהרופא שלך נתן תשובה בתחום שהוא אינו בקיא בו. שום וטרינר לא יעז לתת עיצות ברפואת בני אדם, וראוי שכך יהיה גם במצב ההפוך.

Nola21

New member
ובכן...

סקביס היא זאונוזה, כלומר מחלה (במקרה הזה טפילים) אשר יכולה לעבור מחיות לבני אדם ולהפך. אם הכלב שלך נדבק אפשר יהיה לראות סימנים ובכל מקרה לפנות לוטרינר שידע לזהות את זה.

ממש תעלומה העניין..../images/Emo4.gif

לא הצלחתי עדיין לתפוס את הויטרנרית שלי,בכל אופן. שאלתי היום רופא משפחה אחר של המשפחה והוא טוען שהכלב לא יכול להדבק בזה. בררתי באיזה אתר על הסקביאס ושם רשום גם שחיות מחמד לא נדבקות בזה. ואתם טוענים שכן,ואני מניח שאתם לא סתם ממציאים,אלא יודעים מה אתם אומרים. כך שזו תעלומה,אבל,לכשאברר עם הויטרנרית שלי,איידע את שאר החברים להבא. תודה על העזרה בכל אופן.

be_roo

New member
מספיק לעשות חיפוש קצר בגוגל

ולהכנס לאתרים הישראלים ואלה שבחו"ל כדי לקרוא על סקביאס אצל כלבים וחיות מחמד אחרות. הנה סתם כמה דוגמאות: 1 (לקראת הסוף) 2 3

ובכן התעלומה נפתרה...

ראשית תודה על העזרה והתגובות. מסתבר ששני רופאי המשפחה שטענו שהכלב אינו יכול להידבר בסקביאס צדקו! התקשרתי לויטרנית שלי,שאלתי אותה האם כלבי יכול להידבק בסקביאס ממגע עם האחיינית שלי,והיא אמרה בפירוש שלא!! שכלב לא יכול להידבק בסקביאס!

be_roo

New member
אני אברר שוב, ושאלת הבהרה

האם הקביעה שכלב אינו יכול להדבק בסקביאס בכלל או שהוא לא היה יכול להדבק בו מהמגע עם אחייניתך?

be_roo

New member
נפתרה החידה - מדובר בזנים שונים

של טפיל. זה שמטריד את הכלבים, גורם אצל בני אדם רק לגירוי מקומי ואינו יוצר את תופעת ההתחפרות הנרחבת, ולהפך. הנה ההסבר והקישור ממנו הוצא: Can you get scabies from pets? The human scabies mite infests and reproduces only on humans. Scabies mites from other animals may cause limited local irritation but will not become an infestation. התנצלותי על ההטעיה.

לא הטעת כלל...

פשוט מאוד נתת לי סיבה לברר יותר לעומק..
בכל אופן ממש תודה על הנכונות לעזור,ועל העזרה(דעות,קישורים,והמלצות).

למעלה